fbpx

Un blog care te invata sa ai grija de casa ta

Cel mai bun ulei de motor pentru mașină

Generaliste 70

Uleiul de motor se folosește pentru lubrifierea unor componente astfel încât frecarea să fie făcută într-un mod calitativ, prevenind apariția uzurii, a ruginii precum și pentru a răci – puțin – motorul. În acest articol vă vom spune cum se alege cel mai bun ulei de motor pentru mașină.

Astfel, de aceea uleiul se schimbă regulat la 10.000-15.000 km, numai cu ulei de calitate. Astfel, dacă aveți o mașină și țineți la ea, atunci ar trebui să folosiți cel mai bun ulei auto.

Iar dacă tot vorbeam mai sus despre uleiul de calitate, acesta ar trebui să își păstreze cât mai bine proprietățile, atât la temperaturi scăzute cât și la temperaturi mai mari, dar și să aibă o durată de viață cât mai mare. 

cel mai bun ulei de motor pentru mașină

Cum se alege cel mai bun ulei de motor pentru mașină – Ghidul BlogdeCasa.Ro

Atunci când vrei ulei de mașină bun, va trebui să ții cont de mai multe aspecte. După cum ziceam și mai sus, nu trebuie să alegi cel mai ieftin ulei, ci unul de calitate superioară. Mai jos vă prezentăm deci principalele aspecte la care trebuie să te uiți atunci când vrei cel mai bun ulei de motor pentru mașină.

1.Compatibilitate

La fel ca la anvelope, și atunci când îți iei ulei pentru mașină trebuie să ții cont de compatibilitate. Asta deoarece nu vorbim despre piese universale.

Astfel, pe piață vei găsi uleiuri auto grupate pe categorii în funcție de combustibilul utilizat. Avem deci ulei auto pentru diesel, ulei auto pentru benzină, dar și uleiuri universale. Totuși, trebuie să te asiguri că uleiul pe care îl alegi este compatibil cu motorul tău.

2.Tipul uleiului

Cel mai bun ulei auto de mașină poate fi grupat pe categorii și în funcție de compoziție. Avem la dispoziție ulei auto sintetic, ulei auto mineral precum și o combinație între cele două, anume uleiul semi-sintetic.

Noi considerăm că ar trebui să folosiți ulei de motor sintetic, iar asta deoarece conține și niște aditivi speciali pentru performanțe superioare. 

3.Vâscozitate sau indice SAE

Vâscozitatea este de fapt rezistența la curgere în funcție de temperatura mediului, nu cea a motorului. Acest indicator a fost propus de către SAE, prin intermediul normativei SAE J300, astfel încât uleiurile de mașină să poată fi împărțită pe categorii precum monograd și multigrad, tip de ulei folosit la noi, pentru că avem mai multe anotimpuri.

Cum se citește indicele de vâscozitate SAE?

De regulă, vedem atât în fișa tehnică a uleiurilor cât și pe eticheta lor indice precum 5W 30, 10W-40 șamd. Primul număr reprezintă vâscozitatea la temperaturile reduse, iar W vine de la Winter, adică iarnă. Numărul de după cratimă este reprezentat de temperaturile înalte. Astfel, cu cât valoarea e mai mare, cu atât și uleiul va fi mai vâscos.

La noi întâlnim uleiuri 5W-30, 5W-40, 10W-40, iar asta pentru că trecem cu același ulei deseori dintr-un anotimp în altul.

4.Brand și cantitate

Există diferite bidoane cu ulei de motor, de la 750 ml la 5 litri sau chiar mai mult. Dacă vrei să faci schimbul complet, atunci ar trebui să iei mai mult ulei, iar dacă ai nevoie doar de o completare, atunci nu ai nevoie chiar de 3-4 litri.

În ceea ce privește brandul din care aparține cel mai bun ulei de motor pentru mașină, aici sunt mai multe lucruri de discutat. Cert este faptul că trebuie să folosiți mereu același brand, iar printre cele mai populare sunt Castrol, Elf, Mobil, Motul, Petronas șamd.

BlogdeCasa.Ro vă oferă recomandări pentru cel mai bun ulei de motor diesel/benzină

Așadar, dacă ai decis să-ți iei cel mai bun ulei auto, mai jos îți vom oferi câteva recomandări.

ULEI MOTOR MOBIL SUPER 2000 X1 DIESEL

ULEI MOTOR MOBIL SUPER 2000 X1 DIESEL 10W40 1LO primă recomandare este uleiul de motor Mobil Super 2000. Caracteristici:

 • Vâscozitate 10W – 40.
 • Cantitate 1 litru.
 • Ulei semisintetic.
 • Pentru diesel.
 • Preț redus.

Click pentru preț!

ULEI MOTOR CASTROL MAGNATEC A3/B4

ULEI MOTOR CASTROL MAGNATEC A3/B4 15W40 1LIar dacă vreți ulei auto Castrol, aceasta este recomandarea noastră. Caracteristici:

 • Vâscozitate 15W-40.
 • Cantitate 1 litru.
 • Ulei auto universal.
 • Semi-Sintetic.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

ULEI MOTOR MOBIL SUPER 1000 X1

ULEI MOTOR MOBIL SUPER 1000 X1 15W40 5LȘi ultima recomandare pentru cel mai bun ulei de motor pentru mașină. Dotări:

 • Vâscozitate 15W-40.
 • Cantitate 5 litri.
 • Brand Mobil.
 • Tip ulei Mineral.
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul nostru despre cel mai bun ulei de motor pentru mașină. Desigur, puteți vedea și alte uleiuri aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.