5 sfaturi pentru a alege un bun dezinfectant de maini

Pandemia COVID-19 a aparut brusc si lumea nu era foarte pregatita pentru a se proteja de un astfel de virus. Principalele recomandari ale doctorilor specialisti sunt distantarea sociala si spalatul pe maine sau folosirea unui dezinfectant de maini cat mai des posibil. Aceste doua metode sunt evidentiate ca fiind cele mai importante actiuni pe care le putem realiza pentru a ne feri de virus, dar si pentru a contribui la stoparea acestuia.

Tocmai de aceea, tot mai multe persoane au inceput sa caute dezinfectant maini in farmacii sau online pe anumite site-uri, alaturi de masti, manusi si alte produse de protectie. Totusi, atunci cand cauti un gel dezinfectant de maini trebuie sa ai in vedere faptul ca nu toate solutiile sunt eficiente.

Am pregatit un mic ghid care sa te ajute sa alegi un dezinfectant pentru maini eficient pe care sa il poti folosi cu incredere.

Substante active in dezinfectantii de maini

Solutiile de dezinfectare uzuale pot fi gasite sub diferite forme: geluri, spray-uri sau servetele umede. Acestea contin de obicei alcool izopropilic, alcool etilic sau o combinatie dintre acestea. Alte produse pot contine diferite varietati ale alcoolului precum acid lactic, triclosan sau clorhexidina, iar altele pot sa fie chiar fara alcool in compozitie.

Substanta activa regasita in proportie de 85% intr-un dezinfectant maini este etanolul.

Cum alegem un dezinfectant eficient?

Principalele aspecte de care trebuie sa tii cont sunt: spectrul de actiune, modul de utilizare, ingredientele si compatibilitatea cu pielea.

Organizatia Mondiala a Sanatatii aproba doar dezinfectantii care contin intre 50% si 70% alcool. De asemenea, ei recomanda ca un gel dezinfectant maini uzual sa contina pe langa procentul aferent de alcool si agenti de protectie. Astfel, pot fi evitate situatiile in care pielea mainilor devine uscata, crapata sau se irita.

Un lucru foarte important de stiu este faptul ca dezinfectantii uzuali pentru maini sunt diferiti de solutiile antiseptice profesioniste, folosite in medicina si care pot fi achizionate doar de la surse avizate.

Pentru a avea o eficienta mai mare, gelul trebuie sa contina un procent mai mare de alcool, dar este bine si sa aiba o compozitie cat mai blanda pentru a nu ataca pielea. De asemenea, este esential sa fii atent si la celelalte substante incluse pentru ca unele dintre ele pot fi daunatoare. Un astfel de exemplu sunt parabenii, substante chimice care impiedica dezvoltarea bacteriilor, dar care cauzeaza si efecte adverse de tipul neurotoxicitatii, alergii ale pielii sau afectiuni ale sistemului endocrin. Alte substante pe care ar trebui sa le eviti sunt: metil, propil, butil sau etil.

Produsele de dezinfectare care contin arome artficiale pot fi de asemenea daunatoare.

Pe langa aceste lucruri, pentru a gasi un dezinfectant eficient, alege un producator de care ai auzit si care respecta normele in vigoare, precum un certificat de conformitate.

Daca esti in cautarea unui gel, poti folosi o solutie dezinfectare maini de la Planteco pe care o gasesti la un pret foarte bun. Folosirea unui dezinfectant nu este 100% eficienta, de aceea este recomandat sa porti si masti de protectie si sa pastrezi distanta sociala.

De ce sa folosesti un dezinfectant pentru maini?

  • Dezinfecteaza mainile prin aplicarea pe piele si frecarea mainilor, astfel previne transmiterea virusului sau a altor bacterii de pe obiectele cu care intram in contact.
  • Mentine o igiena a mainilor pentru mai mult timp.
  • Este o metoda rapida de a te proteja oriunde te afli, daca nu ai la dispozitie apa si sapun.
  • Protejeaza, hidrateaza si nu lasa mainile lipicioase dupa folosire.
  • Poate fi gasit si in recipiente mai mici pe care le poti purta in geanta, masina sau chiar si in buzunar.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here