Alegerea unui generator de curent – sfaturi de mare ajutor

Generatoarele de curent reprezintă una dintre cele mai accesibile moduri de a duce curentul electric în zonele în care nu există o rețea de electricitate. Culturi agricole, livezi, cabane, lacuri sau iazuri… sunt doar câteva exemple unde un generator de curent se poate dovedi a fi de mare ajutor.

Doar că nu toată lumea e familiarizată cu aceste aparate. Nu ne cumpărăm zilnic un generator de curent iar de aceea alegerea unui astfel de dispozitiv nu este deloc ușor de făcut. Prin urmare, în acest articol ne-am propus să vorbim despre generatoarele de curent.

Mai exact, cu ajutorul echipei de la generatorcurent.com am pregătit mai multe sfaturi pentru alegerea unui generator pe curent. Astfel, dacă și tu ți-ai propus să îți cumperi un generator, atunci acest articol îți va fi sigur de ajutor.

Tipul generatorului

Înainte de toate va trebui să te decizi ce tip de generator dorești să îți achiziționezi. Iar asta deoarece există mai multe modele de generatoare pe curent, așa că trebuie să te documentezi puțin în prealabil.

Generatoarele pe curent pot fi staționare cu utilizare majoră și moderată sau portabile.

Cele dintâi sunt sigur mai scumpe și sunt gândite pentru a fi instalate într-un loc iar mai apoi să funcționeze nederanjate. Sigur că și performanțele obținute cu un generator de curent staționar sunt mai mari.

În schimb, dacă ai nevoie de un generator de curent pe care să îl poți lua cu tine oriunde ai nevoie de curent electric, ar trebui să alegi un model portabil.

Puterea generatorului

Un alt criteriu de alegere a generatoarelor este reprezentat și de puterea pe care acestea o pot genera.

Ei bine, în acest sens vei avea nevoie desigur de o documentare foarte bună și totodată chiar de consultarea unui specialist. Generatoarele pe curent sunt grupate pe categorii în funcție de putere: mică (cu putere între 500w și 2200w), medie (între 2200w și 5500w) și cu putere mare, care ajunge chiar și la 10.000w.

Pe acest site poți găsi mai multe modele de generatoare de curent foarte bune. Poți alege un model de acolo și vei ști că modelul ales nu te va dezamăgi.

Tensiune

Gândește-te ce tensiune ar trebui să îți ofere generator de curent? Ai nevoie de un generator monofazic sau trifazic? În funcție de nevoiel tale vei face alegerea optimă pentru tine.

Combustibilul folosit pentru alimentarea generatorului

Iar în final ar mai trebui să știi că generatoarele pe curent mai pot fi grupate pe două categorii și în funcție de combustibilul utilizat pentru alimentare.

Mai exact, generatoarele de curent pot fi pe motorină sau pe benzină. Diferențele între aceste două tipuri de generatoare sunt destul de consistent.

Să începem cu generatoarele diesel. Acestea se remarcă cu o putere foarte generoasă însă sunt și mai scumpe ca preț de achiziție.

Totuși, întreținerea este mult mai ușor de făcut în cazul generatoarelor de curent pe motorină. Sunt însă zgomotoase dar specialiștii spun despre ele că sunt foarte fiabile. Prin urmare, dacă ai nevoie de un generator electric, noi îți recomandăm să mergi strict pe un model diesel.

În ceea ce privește generatoarele de curent pe benzină principalul lor avantaj este prețul accesibil de achiziție. Sunt de asemenea avantajoase și datorită dimensiunilor lor nu foarte generoase. Nu sunt foarte zgomotoase însă la partea de fiabilitate nu se prezintă chiar excelent.

Acestea fiind spuse, sperăm că sfaturile noastre ți-au fost de ajutor pentru alegerea celui mai bun generator de curent electric.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here