Aspiratoare cu filtrare prin apă – ghid și recomandări

O curățenie eficientă nu este chiar atât de ușor de realizat precum pare. Iar uneori credem că am făcut curățenie lună, însă de fapt nu este chiar așa. Iar asta se întâmplă când nu ai aparate suficient de bune care să te ajute. Iar printre cele mai bune electrocasnice de acest gen sunt acele aspiratoare cu filtrare prin apă. Iar asta deoarece curăță în mod eficient, iar particulele de praf ori alte mizerii nu pot ajunge înapoi în cameră.

VEZI AICI MAI MULTE ASPIRATOARE CU FILTRARE PRIN APĂ

De aceea m-am decis să fac un articol special despre aspiratoare cu filtrare prin apă. Mai exact, va fi un ghid despre cum se alege un aspirator cu filtrare cu apă bun, dar voi oferi și recomandări la final de articol.

aspiratoare cu filtrare prin apă

Aspiratoare cu filtrare prin apă – cum să alegi cel mai bun model

Așadar, atunci când vrei unul dintre cele mai bune aspiratoare cu filtrare prin apă, trebuie să ții cont de mai multe caracteristici. Despre acestea voi vorbi și eu, astfel încât să știi ce să alegi. Asta deoarece cu siguranță îți dorești să faci o achiziție cât mai bună.

1.Puterea aspiratorului

Un prim aspect de care trebuie să ții cont numaidecât este puterea aspiratorului. Cu cât puterea e mai mare, cu atât aspirarea va fi mai eficientă. De aceea eu recomand să îți cumperi un aspirator cu filtrare prin apă care să aibă o putere de minim 1500w.

Asta deoarece vei observa că va fi mult mai ușor să aspiri mizeria de pe covor ori de pe alte suprafețe și nu va trebui să treci cu aspiratorul de prea multe ori în același loc.

Și dacă tot veni vorba de suprafețe, încearcă să alegi un aspirator care să poată fi folosit pe mai multe suprafețe. Astfel, vei putea face curățenie în toată în casa fără probleme.

2.Capacitate

La fel de importantă este – cred eu – și capacitatea. Și cred asta deoarece unele aspiratoare pot avea un spațiu de depozitare mai mic, iar dacă e multă mizerie în casă, atunci va trebui golit din când în când.

Un spațiu de depozitare mare îți va permite însă să faci curățenie în toată casa, fără a te opri pentru a goli recipientul unde ajunge mizeria.

3.Filtrare

Un alt aspect de care nu ai cum să nu ții cont. Filtrarea este importantă deoarece sigur vrei ca după ce faci curățenie, aerul să fie cât mai curat. Ei bine, unele aspiratoare nu fac decât să ia mizeria de pe covor și să o elimine în aer. Un pericol pentru cei cu probleme respiratorii.

Un aspirator cu filtrare prin apă în schimb nu va crea probleme de acest gen. Iar în acest sens, este bine să existe filtre HEPA plus un rezervor cu apă. Totuși, nu trebuie să confundați aceste aspiratoare cu filtrare prin apă cu aspiratoarele cu spălare.

De asemenea, un alt lucru pe care îl apreciez la acest tip de aspiratoare este faptul că unele au funcție de colectare a lichidelor. Astfel, va fi mult mai ușor să faci curățenie.

4.Accesorii incluse și alte caracteristici

Am pus deseori problema de a face curățenie în toată casa. Ei bine pentru ca acest lucru să fie posibil, ai nevoie de mai  multe accesorii. Mai exact, este vorba despre acele accesorii care îți permit să ajungi în locurile mai greu accesibile.

Astfel, unul dintre cele mai bune aspiratoare cu filtrare prin apă trebuie să dispună numaidecât de un număr cât mai mare de accesorii. De asemenea, dacă designul aspiratorului oferă și locuri special gândite pentru depozitare accesoriilor, vei scăpa de o grijă. Un număr mare de perii incluse poate fi un motiv destul de bun pentru care trebuie să alegi acel aspirator.

Un alt aspect simplu dar util este și derulatorul automat pentru cablu. Astfel, depozitarea aspiratorului va fi cu siguranță mult mai ușoară. Și dacă veni vorba de cablu, atunci poți ține cont și de lungimea acestuia. Cu cât e mai mare, cu atât îți va fi mai ușor să faci curățenie la o distanță mare de priză.

Un variator de putere ar fi și el foarte util, deoarece nu vei avea nevoie chiar mereu de puterea maximă. Astfel, vei putea alege treapta de putere dorită în funcție de nevoi.

5.Garanție

Iar un ultim aspect de care să ții cont atunci când vrei unul dintre cele mai bune  aspiratoare cu filtrare prin apă este garanția. Aceasta ar trebui să fie de minim 2 ani.

Recomandări de aspiratoare cu filtrare prin apă – vezi care sunt cele mai bune modele

Așadar, dacă ai decis că merită să-ți cumperi cel mai bun aspirator cu filtrare prin apă, ar trebui să vezi recomandările de mai jos. Iar asta deoarece am pregătit numai modele care merită cumpărate.

Aspirator filtrare prin apă Zelmer 829.5SK

Aspirator filtrare prin apa Zelmer 829.5SK, 1500 W, 4 l, Tub telescopic din metal, Filtru HEPAO primă recomandare este reprezentată de aspiratorul Zelmer 829.5SK. Caracteristici:

 • Putere de 1500W.
 • Capacitate 4 litri.
 • Tub telescopic din metal.
 • Filtru HEPA.
 • Funcție colectare lichide.
 • Review-uri bune.

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Aspirator cu filtrare prin apa Zelmer Aquos 829.0 SP

Aspirator cu filtrare prin apa Zelmer Aquos 829.0 SP, 4 l, Tub telescopic, 1600 W, HEPA, MovTot de la Zelmer este și modelul Aquos 829.0 SP. La fel precum cel de mai sus, este foarte apreciat de cumpărători. Dotări:

 • Putere 1600W.
 • Capacitatea 4 litri.
 • Filtru HEPA.
 • Accesoriu pentru aspirare lichide.
 • Motor EcoPower. 

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Aspirator cu spălare Studio Casa HydraRain

Aspirator cu spalare Studio Casa HydraRain, 1600 WIar ultima recomandare este aspiratorul cu spălare Studio Casa HydraRain. Caracteristici:

 • Putere 1600W.
 • Absorbție apă.
 • Funcție de spălare/ șamponare, suflare.
 • Filtru Hepa.
 • Multe accesorii incluse.

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Așadar, acestea au fost recomandările mele de aspiratoare cu filtrare prin apă. Iar dacă vrei să vezi și alte modele, poți accesa această pagină.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here