Ce trebuie să știi despre becurile auto

Partea de iluminare a unui autoturism este foarte importantă. Nu numai că ne ajută să avem o mai bună vizibilitate asupra drumului, ci totodată ne face mai vizibili. Practic, este mult mai ușor să observi o mașină a cărei faruri sunt aprinse, decât una care merge cu luminile oprite. Iar asta în orice moment al zilei, indiferent de condițiile meteo.

De aceea, legislația din România impune mai multe reguli pe care șoferii trebuie să le respecte în legătură cu luminile mașinii. În primul rând, acestea trebuie să fie toate complet funcționale. Apoi, chiar și în situația în care apar defecțiuni, trebuie luate măsurile necesare pentru a ajunge în siguranță la destinație.

Mai exact, este obligatorie funcționarea cel puțin a becurilor din partea stângă, dinspre axul drumului. Cu toate acestea, orice șofer responsabil nu va pleca la drum fără să aibă în mașină câteva becuri de auto. Indiferent de tipul vehiculului, vei găsi becuri potrivite pentru modelul pe care îl conduci. Trebuie doar să cauți un magazin lampi camioane, dacă este vorba despre un camion, sau pur și simplu alegi să cumperi dintr-un magazin online. Un foarte bun exemplu poate fi magazinul online quickparts.ro

De aceea am decis să facem un articol cu și despre becuri auto. Astfel sperăm că reușim să oferim informații utile tuturor șoferilor.

Despre becurile auto

De obicei, majoritatea becurilor auto sunt cu halogen. Apoi, în număr ceva mai mic sunt instalațiile de tip xenon. De asemenea, în comerț mai poți găsi și becuri de tip LED, însă acestea nu sunt întocmai prea ok, mai ales din punctul de vedere al autorităților.

Atunci când vorbim despre becuri cu halogen, există mai multe categorii. Iată care sunt acestea:

Practic, vorbim despre 5 tipuri de becuri auto cu halogen: H1, H3, H4, H7 si H8. Acestea pot fi la randul lor de 6V, de 12V sau chiar de 24V. Puterea lor poate fi, de asemenea diferita, incepand cu 35W in cazul becurilor H7 de 12V, si sa ajunga pana la 70W, asa cum intalnim la primele 4 mentionate tipuri de becuri.

Mai mult decat atat, becurile pot fi foarte diverse. O masina are un sistem de lumini foarte complex. Exista becuri pentru faza scurta dar si pentru faza lunga. Becurile pentru semnalizare sunt la randul lor foarte importante, la fel si proiectoarele de ceata, stopurile precum si pozitiile. Becurile pentru marsarier sunt utile atat pentru sofer cat si pentru ceilalti participati la trafic, iar becurile pentru numarul de inmatriculare sunt obligatorii, fiind utile in mod special organelor de politie dar si altor soferi. Probabil ca nu mai este nevoie sa mentionam faptul ca si in interior exista o multime de alte becuri.

Cum îți dai seama ce tip de bec îți trebuie? Poți pur și simplu să mergi cu talonul mașinii, sau cu cartea vehiculului, la un magazin de piese auto și vei afla foarte ușor. La service-uri vei beneficia de asemenea, de suportul necesar. Iar dacă dorești să îl cumperi și să îl schimbi personal, există o mulțime de site-uri care te ajută să îți identifici modelele de becuri pe care mașina ta le folosește.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here