Cea mai bună aerotermă – ghid util

Dacă ai nevoie de un aparat pentru încălzirea casei și nu știi ce să alegi, cea mai bună aerotermă te poate ajuta foarte mult, iar în acest articol vom vorbi despre aceste aparate.

Aerotermele bune oferă mai multe beneficii precum faptul că vara pot fi folosite pentru răcirea aerului, nu sunt aparate voluminoase și pot fi mutate foarte ușor.

De asemenea, despre aeroterme ar trebui să știi că sunt de două tipuri: de podea – care sunt mai ușor de transportat – și de perete – care au un design mai plăcut.

Iar o aerotermă nu e deloc scumpă: prețul începe de la 60 de lei și poate trece de 500 de lei dacă e vorba de un model foarte performant.

Aerotermă sau calorifer electric? Ce să alegi

Am vorbit aici pe blog atât despre calorifere electrice cât și despre alte aparate de încălzire, iar acum vorbim și despre cea mai bună aerotermă. Dar totuși, ce să alegi dintre o aerotermă și un calorifer electric?

Ei bine ambele tipuri de aparate au atât avantaje cât și dezavantaje. Aerotermele se bucură de o portabilitate mai bună decât caloriferele, iar dacă e vorba de o încăpere mai mică, o va încălzi mai repede.

Totuși, spre deosebire de caloriferele electrice, acestea nu mai oferă căldură după ce sunt oprite, iar caloriferele păstrează căldura o perioadă mai lungă de timp.

Caloriferele sunt mai puternice, însă nu sunt la fel de portabile precum o aerotermă.

Cum se alege cea mai bună aerotermă – ghid de cumpărături

Așadar, dacă ai decis să-ți iei cea mai bună aerotermă pentru a nu avea probleme cu frigul în această iarnă, atunci ai decis bine. Iar în rândurile următoare te voi ajuta să alegi o aerotermă bună pentru tine, prezentându-ți cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi atunci când cumperi una.

1.Putere plus trepte de putere

Cu cât o aerotermă este mai puternică, cu atât va oferi mai multă căldură. De regulă, puterea este cuprinsă între 600 și 2000W. Eu vă recomand să optați pentru un model care să aibă cel puțin 1000 w putere.

Iar pentru că vei dori din când în când să mai faci și economie, alege un model cu trepte de putere, astfel încât după ce s-a încălzit camera complet, să poți reduce într-o treaptă inferioară.

Astfel, cu cât o aerotermă are mai multe trepte de putere, cu atât te va ajuta mai mult să faci economii dar și să ai control asupra temperaturii din cameră.

2.Siguranță

În cazul aparatelor de încălzire, la fel ca la multe alte tipuri de aparate, siguranța ar trebui să fie pe primul loc. Iar pentru mai multă siguranță, cea mai bună aerotermă ar trebui să aibă în dotare sisteme de siguranță precum cel de auto-oprire, utilă atunci când motorașul se supra-încălzește, dar și funcția de protecție anti-îngheț.

3.Portabilitate

Mai sus spuneam că aerotermele sunt aparate portabile, deci optează pentru un model cu greutate cât mai mică dar și a cărui dimensiuni să nu fie prea mari, astfel încât mai apoi să fie cât mai ușor de depozitat.

4.Garanție

Chiar dacă nu e un aparat foarte scump, nu trebuie să ne riscăm proprii bani, iar de aceea ar trebui să cumpărăm cea mai bună aerotermă dintr-un magazin de calitate și de încredere precum și să alegem un model cu garanție de minim 24 de luni.

Cele mai bune aeroterme – recomandări pentru ierni mai ușoare

Așadar, acestea sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când vrei o aerotermă bună. Iar dacă totuși vrei să mergi la sigur, atunci mai jos îți voi recomanda 3 aeroterme foarte bune de care toți cumpărătorii au fost mulțumiți.

Aerotermă de perete Vortice Microsol 2000 VO

cea mai bună aerotermăO primă recomandare este una de top, Vortice Microsol 2000 VO. Dotări:

 • Putere de 200 W.
 • 3 trepte de putere.
 • Montare ușoară.
 • Termostat pt reglare temperatură.
 • Silențios. 

Click pentru preț!

Aeroterma ceramica Tesy HL 222 HPTC

aeroterma-ceramica-tesy-hl-222-hptc-1800-w-2-trepte-de-putere-termostat-de-siguranta-termostat-reglabilUn model ieftin, dar foarte bun. Dotări:

 • Putere de 1800 W.
 • 2 trepte putere.
 • Termostat de siguranță.
 • Termostat reglabil.
 • Protecție supra-încălzire.

Click pentru preț!

Aerotermă electrică VH110 Vornado USA

aeroterma-electrica-vh110-vornado-usa-garantie-5-ani-termostat-2100-wattUltima mea recomandare pentru cea mai bună aerotermă este VH110 Vornado USA. Dotări:

 • Putere de 2100W.
 • Termostat.
 • Garanție de 5 ani.
 • Protecție la supraîncălzire.
 • 3 trepte de putere. 

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cea mai bună aerotermă, iar dacă doriți să vedeți mai multe modele, atunci ar trebui să dați click aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here