Atunci când deții o mașină este clar faptul că vrei tot timpul să fie în siguranță. Totuși există multe persoane care au prostul obicei de a o zgâria, de a o lovi, de a o sparge sau chiar de a o fura. În acest sens, cea mai bună măsură de prevenție pe care o poți lua este să alegi cea mai bună alarmă auto.
O alarmă auto bună nu are un preț foarte mare, însă în schimb te va ajuta să-ți protejezi mașina așa cum ți-ai dori, ținând persoanele rău-făcătoare la distanță.
În acest articol ne propunem deci să vă oferim un ghid care vă ajută să alegeți o alarmă auto cât mai bună pentru mașina voastră.
Ghidul BlogdeCasa.Ro: cum se alege cea mai bună alarmă auto
Atunci când vrei cea mai bună alarmă auto pentru mașina ta va trebui să urmărești mai multe aspecte importante. Un prim aspect este tipul alarmei, dar mai trebui să fii atent și la senzori, funcții, garanție plus alte aspecte despre care vorbim mai jos.
1.Tipul alarmei auto
Există două tipuri de alarme auto. Cele care au slot pentru cartelă sim, și cele care nu au. Desigur, cele cu cartelă sim sunt mai recomandate, deoarece atunci când mașina pățește ceva, vei fi notificat pe telefonul mobil. Desigur, și alarmele auto fără slot sim te anunță pe telefon când s-a întâmplat ceva, doar că funcționează cu bluetooth, deci raza e limitată.
2.Senzori
Cea mai bună alarmă auto ar trebui să aibă mulți senzori astfel încât să fii anunțat în caz de orice problemă.
Există alarme auto cu senzori de presiune, de mișcare, de șoc, de închidere și mulți alții. Mai jos vi-i descriem pe scurt, fiecare ce face:
- Senzori de închidere – aceștia sunt cei mai populari și mai vechi totodată. Oferă o stabilitate sporită, iar atunci când cineva încearcă să deschidă portiera sau portbagajul, alarma pornește.
- Senzori de presiune – atunci când presiunea se modifică brusc, adică se deschide ușa ori un geam este spart, alarma pornește.
- Senzori de mișcare – dacă cineva încearcă să fure mașina sau jantele, iar poziția mașinii este modificată, alarma pornește.
- Senzori de șoc – nu e mare diferență între aceștia și cei de presiune, doar că în cazul senzorilor de șoc, alarma pornește atunci când un impact are loc. Astfel, o lovitură va porni alarma.
3.Funcții din dotare
Funcțiile suplimentare sunt și ele foarte utile. De exemplu, unele alarme ridică singure geamurile, în caz că le-ai uitat deschise. De asemenea, există aparate care deschid automat portbagajul, astfel încât atunci când vii cu foarte multe lucruri, să-l deschizi mai ușor.
Iar o funcție foarte utilă este și aceea de localizare, care te ajută să găsești mai ușor mașina dacă ai uitat unde exact ai parcat-o.
4.Garanție
Iar la fel ca orice aparat bun, garanția ar trebui să fie cât mai mare. Minimul recomandat de noi este de 12 luni, dar mai bine alegeți o alarmă auto bună cu garanție de 24 de luni.
Recomandări: cele mai bune alarme auto pentru tine
Așadar, am ajuns și la partea cu recomandări. Mai jos veți găsi 3 alarme auto bune, alese special pentru voi și pentru siguranța mașinilor voastre:
Alarmă auto PNI OV288 cu 2 telecomenzi
O primă recomandare este alarma auto PNI OV2888. Dotări:
- 2 telecomenzi.
- Localizare vehicul.
- Senzor de șoc sau vibrații.
- Releu oprire motor.
- Sirenă 6 tonuri.
- Deschidere portbagaj.
Alarmă Auto Carguard CAR002
Foarte bună este și alarma auto Carguard CAR002. Dotări:
- 2 telecomenzi.
- Rază de acțiune 100 metri.
- Senzor de șoc.
- Localizare vehicul.
- Preț redus.
Alarmă auto KeeTec TS 10
Și ultima recomandare pentru cea mai bună alarmă. Dotări:
- Senzori înclinare.
- Deblocare portbagaj.
- Ridicare automată geamuri.
- Localizare mașină.
- Blocare uși la contact.
Așadar, acesta este articolul nostru despre cea mai bună alarmă auto. Pentru alte modele, accesați acest link.