Cea mai bună betonieră – cum se alege

Indiferent că vrei să faci o anexă sau poate o terasă la tine în curte ori ai o mică firmă de construcții, cea mai bună betonieră îți va fi de mare folos. De aceea, atunci când vrei o betonieră bună, nu trebuie să te grăbești să faci o achiziție. Asta deoarece cu siguranță vrei un model bun, așa că trebuie să faci o achiziție cât mai chibzuită.

În acest articol însă vei găsi mai multe sfaturi care te vor ajuta să găsești betoniera perfectă pentru tine.

cea mai bună betonieră

Cea mai bună betonieră a anului 2018

A început sezonul construcțiilor, deci e clar faptul că ai nevoie de toate sculele pentru a te apuca de treabă. Iar în construcții betoniera este sfântă. Motiv pentru care înainte de a vorbi despre cum se alege o betonieră bună, am decis să venim mai întâi cu o recomandare. Așa că mai jos puteți vedea cea mai bună betonieră în 2018.

Betoniera Evotools, 850 W, 180 L

VEZI PREȚUL PENTRU ACEASTĂ BETONIERĂ

Ei bine, Evotools sunt pe piață cu destul de multe utilaje de construcții foarte bune. Printre acestea se află și betoniera Evotools 850 W care are o capacitate de 180 de litri, fiind deci o betonieră suficient de mare. Cuva este din oțel, un material rezistent, rezistență pe carte o vei putea observa în timp. Zgomotul este de 102 dB, nici mic dar nici foarte mare. Greutatea de 69 kg nu va fi simțită din plin, deoarece dispune de roți pentru un transport cât mai simplu. Se alimentează la tensiunea de 240 v, deci la majoritatea prizelor obișnuite.

Cum se alege cea mai bună betonieră – ghidul blogului

Mai exact, în rândurile următoare îți voi prezenta principalele caracteristici de care ar trebui să ții cont atunci când vrei cea mai bună betonieră. Asta deoarece vorbim despre o achiziție ce trebuie gândită bine dinainte, iar graba strică treaba.

1.Cât de mult o vei folosi

De regulă, aceste achiziții trebuie făcute în funcție de cât de mult vei folosi aparatul respectiv. Astfel, pe piață de obicei sunt grupate în trei categorii în funcție de dotări, capacitate șamd: hobby, semi-profesionale și profesionale.

Nu cred că este cazul să insist prea mult asupra acestor categorii, deoarece cred că e clar că un model hobby va avea un preț redus dar și specificații decente, în timp ce modelele profesionale sunt mai performante.

Desigur, nu e cazul să îți iei o super-betonieră dacă o vei folosi doar din în când în când, iar dacă ai o firmă de construcții, cu siguranță e nevoie de un model mai performant.

2.Tipul betonierei

Ai de ales între 2 mari categorii: betonieră fixă sau betonieră mobilă. Desigur modelele mobile sunt de regulă cele mai mici, de tip hobby sau semi-profesionale. Modelele de tip fix sunt modele profesioniste, mai performante dar și cu capacitate mai mare totodată.

Această alegere o vei putea face tot ținând cont de aspectele de mai sus.

3.Alimentare

Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când vrei o betonieră bună este sistemul de alimentare a acesteia. Betonierele pot fi alimentate la rețea sau cu combustibil, diesel sau benzină.

Cele electrice sunt cele mai întâlnite pe piață, iar de regulă sunt modele portabile, însă există și modele staționare ce pot fi tractate.

Betonierele pe combustibil sunt însă mai puternice dar și mai portabile totodată, deoarece nu va trebui să ai o priză în apropiere sau un generator. De regulă, modelele diesel sunt mai economice și mai puternice totodată, în timp ce modelele pe benzină sunt mai ușoare dar și foarte portabile.

4.Capacitate/volum de mixare

Capacitatea poate fi de la 0.1 metri cubi la 9 metri cubi. În litri, aceasta este cuprinsă între 100 și 9000 de litri. Cele mici au o capacitate între 100 și 300 de litri, iar cele mari au un volum desigur mai mare.

La fel cum am mai zis și mai sus, alegerea o vei face în funcție de necesități. 

5.Materialul betonierei

Cea mai bună betonieră trebuie să fie numaidecât din materiale de calitate și rezistente totodată. De regulă, vei găsi betoniere din oțel sau din polimer.  Mai sunt și betoniere foarte portabile, care au un material din plastic mai dur, care are drept avantaje greutatea redusă precum și faptul că nu va apărea rugina.

6.Garanție

Am spus și mai sus că vorbim despre o achiziție pe termen lung. Din acest motiv ar trebui să optezi pentru un model care să vină cu o garanție cât mai mare. De recomandat ar fi ca cea mai bună betonieră să aibă o garanție de minim 12 luni.

Recomandări: cele mai bune betoniere

Așadar, dacă ai decis să-ți iei una dintre cele mai bune betoniere, mai jos îți voi recomanda 3 modele cu un raport preț/calitate cât mai bun.

Betonieră PEZAL PBZ120

Betoniera PEZAL PBZ120, 120 L, 500 WO primă recomandare este betoniera PEZAL PBZ120. Caracteristici:

 • Capacitate 120 de litri.
 • Material din metal.
 • Coroană din fontă.
 • Motor 500W.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Betonieră Limex

Betoniera Limex, 700W, 125 litriFoarte bună este și această betonieră de la Limex. Caracteristici:

 • Capacitate 125 litri.
 • Material cuvă metal.
 • Coroană din fontă.
 • Motor de 700 W.
 • Preț bun. 

Click pentru preț!

Betonieră Honest EPTO

Betoniera Honest EPTO, 850W, 180lȘi ultima recomandare pentru cea mai bună betonieră, un model ceva mai mare. Caracteristici:

 • Cuvă de 180 de litri.
 • Material Oțel și Fontă.
 • Putere de 850 W.
 • Model EPTO.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună betonieră. Pentru alte modele, intră pe acest link.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here