Cea mai bună bibliotecă pentru iubitori de carte

Dacă îți place să citești iar în fiecare săptămână îți cumperi noi cărți, atunci cu siguranță ai și o mică problemă: nu știi unde să le mai pui. Recunosc că am trecut prin asta, așa că am preferat să îmi cumpăr cea mai bună bibliotecă pentru a le ține cât mai bine. Totuși, aceea este deja plină așa că probabil curând îmi voi lua o bibliotecă nouă și mai mare totodată.

Există multe biblioteci pe care le poți lua din magazinele online, iar de aceea recomand deseori cititorilor să își ia și ei una, deoarece știu cât de plăcut e să ai propria bibliotecă. Astfel, înainte de a trece la sfaturi despre cum se alege o bibliotecă bună, îți voi recomanda mai întâi biblioteca pe care o dețin și eu.

Cea mai bună bibliotecă pentru tine: Biblioteca Max

Biblioteca Max, 58 X 170 X 23 cm

Eu am cumpărat acest model, doar că modelul de culoare roșie care văd că nu mai e pe piață. Marele avantaj este acela că are un preț foarte accesibil. Este o bibliotecă ușoară, din pal laminat, foarte plăcută ca design. Eu țin în bibliotecă aproximativ 150 de cărți deci pot spune că rafturile sunt destul de rezistente. Bine, nici nu e cazul să depozitezi obiecte foarte grele, deoarece materialul nu e foarte-foarte rezistent. La prețul de 130 de lei nici nu poți avea prea multe pretenții.

Click pentru preț!

Cum se alege o bibliotecă bună și ieftină – sfaturi utile

Așadar, dacă ai decis să îți iei o bibliotecă pentru a-ți depozita cărțile cât mai ok, mai jos te voi ajuta să faci o alegere bună. Mai exact, îți prezint principalele caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când îți iei o bibliotecă.

1.Tipul bibliotecii

Un prim aspect de care trebuie să ții cont este tipul bibliotecii. Asta deoarece vei găsi biblioteci simple, etajere ce pot fi folosite drept biblioteci, corpuri suspendate, modele modulare șamd. De regulă, această alegere o vei face în primul rând după propriile gusturi dar și în funcție de spațiul disponibil. Există chiar și biblioteci de tip perete, care pot despărți o cameră în două.

Analizează bugetul pe care îl ai, spațiul de care dispui iar mai apoi vei putea face o alegere bună.

2.Design

Există biblioteci simple, așa cum am zis și mai sus, în formă de dreptunghi cu mai multe rafturi unde îți poți monta cărțile. Există însă și alte modele, pentru camere mai sofisticate și pentru gusturi mai fine, de forme diferite sau cu fel și fel de facilități.

De asemenea, culoarea reprezintă o alegere personală, doar că trebuie să ții cont și de aspectul camerei unde urmează să pui biblioteca respectivă. Asta deoarece ar trebui să se potrivească cât de cât. Eu de exemplu am optat pentru o bibliotecă roșie, pentru că mi se pare că oferă camerei mele mai multă viață.

cea mai bună bibliotecă

Multe persoane preferă biblioteci care au culoarea lemnului, un stil mai retro deci.

3.Materialul

Materialul este la rândul său foarte important. Asta deoarece un material de calitate trebuie să fie rezistent dar și plăcut totodată. Eu am optat pentru un model din pal laminat pentru că era ieftin. Observ însă că se curăță foarte ușor, și e rezistent totodată.

Găsim însă și modele din sticlă, plastic sau chiar din metal, ori lemn natural. Desigur, lemnul natural dispune de un plus de calitate, fiind mult mai rezistente. Totuși, și prețul este mai mare.

4.Dimensiuni

Așa cum ziceam și mai sus, dimensiunile le vei alege în funcție de spațiul disponibil. Astfel, dacă ai un spațiu liber destul de mare, atunci cu siguranță nu e nevoie să verifici dimensiunile pe care le are cea mai bună bibliotecă. Dacă spațiul este însă restrâns, atunci cu siguranță libertatea de alegere se reduce și ea.

Recomandări: cele mai bune biblioteci

Așadar, dacă ai decis să îți iei o bibliotecă cât mai bună pentru tine, atunci cu siguranță te vor ajuta recomandările de mai jos. Am ales să prezint 3 dintre cele mai bune biblioteci, cu un raport preț/calitate cât mai bun.

Biblioteca Klum

Biblioteca Klum, 145 x 145 x 29 cmO primă recomandare este o bibliotecă mai altfel, cu un aspect interesant. Caracteristici:

 • Material Pal.
 • Dimensiuni 145 x 145 x 29 cm.
 • Culoare alb lucios.
 • Preț decent.
 • Design plăcut.

Click pentru preț!

Vitrină Wiktor 88 Corp Suprapozabil, Arin

Vitrina Wiktor 88 Corp Suprapozabil, Arin, 161 x 88 x 45,5 cmDacă vrei însă o bibliotecă mai rustică, ai putea opta pentru această vitrină. Caracteristici:

 • Design retro.
 • Vitrină supradozabilă, ce se așează pe alte obiecte mobilier.
 • Nu se montează direct pe parchet.
 • Material Pal.
 • Dimensiuni 161 x 88 x 45,5 cm.

Click pentru preț!

Bibliotecă Cordoba Montreal / Wenge

Biblioteca Cordoba , Montreal / Wenge , 2165 x 2075 x 300 mmIar pentru final am lăsat o bibliotecă de dimensiuni mai mari. Caracteristici:

 • Design modern.
 • Foarte spațioasă.
 • Material PAL Melaminat și canturi PVC.
 • Culoare montreal/Wenghe.
 • Dimensiuni 216.5 x 207.5 x 30 cm.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cea mai bună bibliotecă. Poți vedea și alte modele de biblioteci bune aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here