Cea mai bună centrală electrică și pe gaz

Una dintre soluțiile la care tot mai multe persoane apelează pentru încălzire este o centrală termică în condensație, iar asta deoarece atunci când ai o centrală electrică dar și pe gaz în locuința ta, nu va mai trebui să o schimbi după 10 ani de când ai cumpărat-o. De aceea în acest articol vom vorbi despre cea mai bună centrală electrică și pe gaz.

VEZI OFERTA LA ZI PENTRU CENTRALE ELECTRICE SI PE GAZ

Tehnologia evoluează de la o zi alta, la fel și centralele termice, mai ales că prețul gazelor a crescut la rândul său. Astfel, optarea pentru o centrală termică a deveni o decizie bună pentru a face economii, deoarece vei fi independent la căldură și nu va trebui să mai depinzi de ceilalți vecini.

cea mai bună centrală cu condensare

Iar o astfel de achiziție poate părea una costisitoare, doar că în timp îți vei scoate banii. Prețul începe de undeva de la 3000 de lei dar poate crește în funcție de dotări.

Despre condensare – ce este aceasta

Centralele obișnuite au un randament de aproximativ 80%, ceea ce înseamnă că restul de 20% din gaz sau de combustibil se pierde.

Centralele termice în condensare în schimb au la bază un principiu de creare a condițiilor perfecte pentru condensație, astfel încât este preluată o parte din căldura ce se pierde în mod obișnuit, pentru a fi reintrodusă în sistem.

Astfel, centralele în condensație au de regulă un randament mai bun față de cele obișnuite, de 10% sau chiar mai mare.

Temperatura optimă a unei centrale electrice? Care este aceasta

Majoritatea centralelor au o temperatură optimă diferită, existând mai multe modele și mai multe branduri. Totuși, aceasta este specificată în lista de caracteristici.

Temperatura de retur este importantă pentru producerea condensației, astfel încât trebuie să fie mai mică, de regulă de sub 60 de grade Celsius, pentru a permite condensației să fie mai mare, iar randamentul cât mai bun.

Astfel, ar fi bine să te consulți cu persoana care va instala centrala, de regulă un specialist.

Cum se alege cea mai bună centrală electrică și pe gaz

Așadar, dacă ai decis să faci o investiție precum achiziția unei centrale, ar trebui să ai grijă ce model alegi și să te orientezi către aspecte precum puterea, tipul centralei, randamentul, spațiul încălzit, debitul de apă plus alte aspecte despre care discutăm mai jos.

Poți vedea aici un articol despre centrale electrice pentru apartament.

1.Putere – cum se calculează puterea unei centrale electrice și pe gaz

Nu este chiar așa ușor să calculezi puterea necesară pentru o centrală termică pe gaz, de aceea BlogdeCasa.Ro vă recomandă ca mai întâi să cereți părerea unui specialist.

De regulă, se recomandă cel puțin 30-40 W per metru cub, dacă locuința e izolată, iar dacă nu, atunci puterea per metru cub ar fi mai mare.

2.Tipul centralei

Centralele pot fi de mai multe tipuri. De exemplu, în ceea ce privește instalarea, acestea se împart în două categorii: centrale murale – foarte ok pentru locuințe sau apartamente, deoarece sunt practice – precum și centrale de pardoseală, pe care le întâlnim mai degrabă la vile, având o putere mai mare.

De asemenea, centralele sunt de două tipuri și în funcție de tiraj. Mai exact, acestea pot fi cu tiraj natural – au o cameră de ardere deschisă iar aerul este preluat din cameră – precum și centrale cu tiraj forțat, care au o tubulatură concentrică, iar aerul este preluat de afară.

Primul tip este pentru camere mai mari, iar al doilea e pentru camere mai mici.

3.Instalare

Trebuie să fii foarte-foarte atent la instalare și să apelezi doar la experți în acest domeniu, deoarece vorbim totuși despre un aparat important, o achiziție scumpă care funcționează și cu gaz. Deci nu trebuie să ne jucăm cu focul.

4.Garanția

Iar pentru că vorbim despre o achiziție pentru care va trebui să scoți ceva bani din portofel, ar trebui să optezi pentru un model cu o garanție cât mai mare cu putință. De asemenea, dacă ai la dispoziție posibilitatea de a extinde garanția, atunci ar trebui să faci asta.

Cele mai bune centrale electrice și pe gaz de apartament cu condensare – recomandările BlogdeCasa.Ro

Așadar, dacă ai decis să-ți iei una dintre cele mai bune centrale electrice și pe gaz de apartament cu condensare, atunci ar trebui să alegi una din cele pe care BlogdeCasa.Ro le recomandă mai jos.

Centrală termică în condensare Buderus Logamax Plus GB072K-24 kW V2

centrala-termica-in-condensare-buderus-logamax-plus-gb072k-24-kw-v2O primă recomandare este acest model foarte bun. Caracteristici:

 • Montare murală.
 • Tiraj forțat.
 • Randament 109%.
 • Suprafață încălzită 192 mp.
 • Protecție la îngheț.
 • Temperatură gaze evacuate 60 grade C.

Click pentru preț!

Centrală termică murală în condensare Immergas Victrix Exa 24/28 1 ErP

Cea mai bună centrală electrică și pe gazFoarte bună este și această centrală pe gaz. Dotări:

 • Montare murală.
 • Tiraj forțat.
 • Suprafață încălzită 150 mp.
 • Kit evacuare inclus.
 • Eficiență 4 stele. 

Click pentru preț!

Centrală termică murală în condensare Ariston Cares Premium 30 EU

Ariston Cares Premium 30 EUIar ultima recomandare pentru cea mai bună centrală electrică și pe gaz este modelul Ariston. Dotări:

 • Montare murală.
 • Tiraj forțat.
 • Kit de evacuare gaze.
 • Protecție la îngheț.
 • 4 stele eficiență.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cea mai bună centrală electrică și pe gaz, iar dacă doriți să vedeți mai multe centrale cu condensare de apartament bune, atunci puteți vizita acest magazin online.

1 COMENTARIU

 1. Numele meu este GOGU EMIL si doresc sa intreb daca exista centrale de incalzire si apa calda atat electrice cat si pe gaz astfel incat momentan sa o folosesc electric ,iar cand ne introduce gaz ,asa cum ne ameninta, sa o pot folosi pe gaz.
  Suprafata de incalzire este de aprox.110 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here