Cea mai bună chiuvetă de bucătărie – Ghidul Cumpărătorului

Cea mai bună chiuvetă de bucătărie nu are cum să lipsească din nicio bucătărie, ba chiar este considerată a fi una dintre cele mai importante achiziții pentru o bucătărie bună. Și totuși, achiziția unei chiuvete de bucătărie bune nu e chiar atât de simplă precum pare. Asta pentru că nu vei ține cont numai de aspect, ci și de calitate, caracteristici plus alte detalii. 

Atunci când vrei o chiuvetă bună va trebui să urmărești mai multe detalii și caracteristici, pentru a face o achiziție cât mai reușită. De aceea ne-am gândit și noi să facem acest articol.

Avem o mulțime de chiuvete de bucătărie la îndemână, iar de aceea în rândurile următoare veți găsi un ghid de cumpărături complex pentru o achiziție cât mai reușită.

cea mai bună chiuvetă de bucătărie

Cum se alege cea mai bună chiuvetă de bucătărie – ghidul BlogdeCasa.Ro

Vă recomandăm să vă luați și voi una dintre cele mai bune chiuvete de bucătărie, deoarece reprezintă o achiziție pe termen lung, deci mai bine cumperi un model de calitate, care să aibă un aspect plăcut, materiale de calitate, să nu se deformeze șamd. Mai jos vă vom spune deci cum se alege cea mai bună chiuvetă de bucătărie.

1.Material

Un prim aspect foarte important când vrei cea mai bună chiuvetă de bucătărie este materialul. Mai exact, alege o chiuvetă care să fie dintr-un material de calitate, rezistent, durabil dar și care să aibă un aspect plăcut. Găsim chiuvete din o mulțime de materiale precum inoxul, fonta, sticla, acrilul, marmura, compozitul sau chiar granitul, doar că nu toate materialele sunt recomandate.

Noi vă recomandăm deci să optați pentru materiale de calitate precum cele din granit sau marmură, doar că prețul acestora este desigur mai mare, mai ales că au și un aspect foarte plăcut.

Și chiuvetele din compozit au un aspect foarte plăcut, iar prețul este desigur ceva mai redus. În ceea ce privește ceramica, aceasta este și ea elegantă, dar foarte greu de întreținut, plus că sunt și fragile.

Cele mai ieftine chiuvete de bucătărie sunt din inox, un material ok, dar care se zgârie ușor, având însă un preț mai accesibil.

2.Montaj

Noi vă recomandăm să apelați la un specialist pentru montarea chiuvetei de bucătărie. Totuși, trebuie să ții cont de tipul de montaj deoarece va trebui să urmărești și dimensiunile de care dispui. Există deci chiuvete de bucătărie îngropate și chiuvete de bucătărie incorporabile, cele mai populare și mai accesibile ca preț.

De asemenea, mai există și tipul de chiuvete de bucătărie suspendate.

3.Design

Dacă ai ales cu grijă mobilierul și electrocasnicele pentru bucătărie pentru a obține un design cât mai plăcut, atunci cu siguranță trebuie să ții cont și de designul pe care îl are cea mai bună chiuvetă de bucătărie.

În acest sens ar trebui să urmărești aspecte precum culoarea sau forma, dar cu siguranța chiuveta care te atrage îți va face din ochi de la prima vedere.

Tot legat de design dar și de utilitate poți să te orientezi către un model care să dispună de mai multe cuve. Astfel, vei beneficia de mai mult spațiu, precum și de un design interesant. De asemenea, în ceea ce privește cuvele, e de urmărit și adâncimea lor.  Aceasta o vei alege în funcție de spațiul de care dispui precum și de necesități.

4.Montarea bateriei

Există chiuvete de bucătărie bune care au și o baterie inclusă, ori cel puțin poți cumpăra o baterie care să facă parte din aceeași gamă. Totuși, dacă nu ai cele două variante la dispoziție, atunci ar trebui să fii atent la orificiul bateirei, pentru o prindere cât mai ușoară.

Desigur, acum sunt la modă chiuvetele care sunt separate de baterie, iar asta pentru că au un aspect mai interesant iar montarea este și ea mai ușoară.

5.Branduri

Vom avea mereu o categorie de cumpărători care preferă anumite branduri atunci când fac cumpărături. Cele mai bune branduri pentru chiuvete de bucătărie sunt Teka, Pyramis, Franke și Schock.

6.Alte detalii

Cea mai bună chiuvetă de bucătărie ar trebui să aibă și câteva aspecte importante precum sistemul antibacterian sau stratul pentru aderență, ori cel împotriva zgârieturilor.

Desigur, garanția recomandată de noi este de minim 12 luni.

BlogdeCasa.Ro recomandă cele mai bune chiuvete de bucătărie

Așadar, dacă ai decis să-ți iei una dintre cele mai bune chiuvete de bucătărie, atunci ar trebui să vezi recomandările noastre de mai jos. Am ales doar pentru voi chiuvete cu un raport preț/calitate excelent, dar care au și review-uri bune.

Pachet chiuvetă fragranite Franke BSG 611-78 + Baterie Franke Bahia Grafite

Pachet chiuveta fragranite Franke BSG 611-78 + Baterie Franke Bahia, reversibila, GrafiteO primă recomandare este acest set Franke BSG 611-78. Dotări:

 • Montaj pe blat.
 • Material Compozit.
 • Bateriie inclusă.
 • Culoare neagră.
 • Sistem antibacterian.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Pachet chiuvetă rotundă ROG 610 + baterie BAHIA Franke, Avena

Pachet chiuveta rotunda ROG 610 + baterie BAHIA Franke, AvenaO a doua recomandare este tot un set, ROG 610. Dotări:

 • Montaj pe blat.
 • Material Combozit.
 • Formă rotundă.
 • Baterie inclusă.
 • Ingredient activ de argint care previne apariția bacteriilor.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Chiuvetă bucătărie Alveus Niagara 20 A91

Chiuveta bucatarie Alveus Niagara 20 A91, 465x465mm, adancime cuva 180mm, material compozit, reversibila, montare pe blat, negruȘi ultima recomandare pentru cea mai bună chiuvetă de bucătărie. Dotări:

 • Montaj incastrabil.
 • Material compozit.
 • Culoare neagră.
 • Reversibilă.
 • Adâncime cuvă 180 mm.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul nostru despre cea mai bună chiuvetă de bucătărie. Pentru a vedea și alte modele, accesați acest link.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here