Cea mai bună hotă de bucătărie – care e aceasta

O fi plăcut să gătești însă atunci când nu ai cea mai bună hotă mirosurile ajung peste tot prin casă, și nimic nu e mai neplăcut decât acest lucru. De aceea atunci când faci cumpărături pentru bucătărie este necesară o hotă cât mai bună, indiferent de tipul acesteia, astfel încât să poți găti în condiții cât mai comode.

Iar pentru că știu că nu e chiar ușor de ales cea mai bună hotă, am ales să fac un ghid pentru cumpărători astfel încât să le ușurez alegerea, mai ales că la finalul articolului vin și cu recomandări de hote bune ce merită cumpărate fără prea mult timp de stat pe gânduri.

cea mai bună hotă

În ceea ce privește prețul, veți găsi hote ieftine cu prețuri de la 150 de lei dar și prețuri mult mai mari, în funcție de performanțe și design. Recomandarea mea este însă să nu alegi o hotă ieftină, deoarece aceasta nu va fi prea rezistentă în timp plus că nici nu e la fel de eficientă precum o hotă bună, de exemplu.

Cum alegi cea mai bună hotă pentru bucătăria ta – sfaturi pentru cumpărători

Mai jos veți găsi mai multe criterii după care ar trebui să alegeți cea mai bună hotă, aspecte de bază care deseori pot face diferența dintre o hotă bună și o hotă mai puțin bună.

1.După tip și dimensiuni

În primul rând ar trebui să știi că există mai multe tipuri de hote, iar tu ar trebui să alegi unul dintre ele. Mai jos, vei găsi o listă cu hotele existente:

De asemenea, trebuie ținut cont numaidecât și de dimensiuni, deoarece cu siguranță nu vă doriți o hotă mai mare decât spațiul din bucătărie dedicat acesteia.

De regulă, ar trebui să alegeți o hotă cel puțin la fel de lată precum aragazul sau chiar mai lată cu 10-12 centimetri.

Alegeți cea mai bună hotă și după modul de operare, existând acum hote cu recirculare (acestea absorb aerul din încăpere, îndepărtează mirosurile iar mai apoi îl introduc iar în încăpere) care au ca avantaj faptul că sunt ușor de instalat și nu au nevoie de o gură de aerisire, însă nu sunt la fel de puternice și au nevoie de schimbări dese de filtre, dar și hote cu extracție, care absorb aerul și îl elimină în afara încăperii, acestea fiind mai puternice însă au nevoie de o gură de aerisire.

2.După puterea de aspirare

Puterea de aspirare este exprimată în mc/h iar dacă dorești să cumperi cea mai bună hotă atunci ar trebui să stabilești dimensiunea bucătăriei. Astfel, dacă dorești o hotă cât mai eficientă trebuie să faci următorul calcul: h x l x L x 10, iar rezultatul este capacitatea necesară a hotei. Totuși, dacă nu doriți să vă complicați cu calcule atunci ar trebui să optați pentru hote cu o putere de aspirare de minim 200 mc/h.

3.Trepte de putere și zgomot

De obicei hotele fac destul de mult zgomot, iar zgomotul depinde de viteza selectată. Astfel, dacă vrei o hotă bună ar trebui să te uiți numaidecât la nivelul de zgomot, iar dacă găsiți o hotă cu sistem „Deep Silent”, atunci ar trebui să știți că la capitolul zgomot acestea sunt cele mai bune. De asemenea, o hotă cu două motoare e mai gălăgioasă decât una cu un singur motor.

4.După filtre

Un alt aspect foarte important după care ar trebui să căutați cele maib une hote este tipul filtrelor de grăsime. Acestea pot fi filtre lavabile, metalice, cu cărbune activ sau de unică folosință din materiale precum hârtia sau plasticul. Încercați să alegeți filtre ce nu trebuie înlocuite periodioc, deoarece poate fi costisitor.

5.După clasa energetică

De obicei la electrocasnice se ține foarte mult cont de clasa energetică, însă când când vine vorba de cea mai bună hotă, aceasta nu se alege musai după clasa energetică. Recomandarea mea este să alegeți o hotă care să fie performantă, nu care să consume puțin.

Cele mai bune hote pentru bucătărie – modele și recomandări

V-am promis că vă voi recomanda cele mai bune hote pentru bucătărie iar asta urmează să fac în rândurile următoare, unde veți găsi 3 hote bune recomandate de către specialiști, alături de o imagine reprezentativă, cele mai importante caracteristici precum și un buton către cea mai bună ofertă.

1.Hotă tradițională Heinner XCH-450S

Hota traditionala Heinner XCH-450SUna dintre cele mai iubite hote de pe internet este Heinner XCH-450S. Aceasta are un preț bun plus alte avantaje:

 • Putere de absorbție de 323 mc/h.
 • 2 motoare.
 • Filtre mecanice.
 • Review-uri pozitive.
 • Preț accesibil.

2.Hotă tradițională Arctic AH62

Hotă tradițională Arctic AH62Una dintre cele mai apreciate hote de pe eMag este Arctic AH62, iar motive sunt destule:

 • Putere de absorbție de 451 mc/h.
 • Număr de 2 motoare.
 • 3 trepte de viteză.
 • Filtre anti-grăsime sintetice. 
 • Preț accesibil.

3.Hotă tradițională Beko BH2X

Hotă tradițională Beko BH2XÎnchei scurta mea listă pentru cele mai bune hote de bucătărie cu Beko BH2X care, deși are o putere mai mică decât cele de mai sus, este foarte performantă:

 • Putere de absorbție de 273 mc/h.
 • 2 motoare.
 • Filtre lavabile din aluminiu.
 • Preț bun.

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună hotă de bucătărie și sper că cel puțin una dintre cele de mai sus este perfectă pentru voi. Totuși puteți verifica aici și alte modele de hote.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here