Cea mai bună hotă incorporabilă în blat

Am tot vorbit aici pe blog despre hote, doar că acestea reprezintă o parte atât de importantă a bucătăriei, încât există mai multe subiecte de discuții. De exemplu, în acest articol mi-am propus să vorbesc despre cea mai bună hotă incorporabilă în blat, deoarece știm cât de multe persoane doresc o bucătărie doar din incorporabile.

Vezi aici un articol despre cum se alege o hotă bună.

Astfel, dacă ai decis să îți iei o hotă arătoasă, incorporabilă în blat, atunci cu siguranță acest articol te va ajuta. Hotele în blat sunt asemănătoare cu cele telescopice, doar că aceste se montează în spatele plitei, iar bucătăria ta va arăta foarte bine.

Totuși, trebuie să știi că o hotă incorporabilă în blat nu e chiar atât de ieftină, prețurile lor fiind destul de mari. Trebuie însă să recunoaștem că prețul este justificat de caracteristicile bune dar și de designul foarte modern.

Cum se alege cea mai bună hotă incorporabilă în blat – ghid de cumpărături

Așadar, dacă ai decis să-ți iei o hotă incorporabilă în blat, va trebui să urmărești aspectele tehnice precum tipul hotei, puterea sa, treptele de putere, filtre, zgomot, consum precum și designul, o primă caracteristică importantă la acest tip de hote.

1.Tipul hotei

Există trei tipuri de hote: cu evacuare, cu recirculare sau mixte. Fiecare tip este bun în felul său, având atât puncte pro cât și puncte contra.

 • Modelele cu evacuare sunt foarte eficiente, dar trebuie spart peretele la instalare.
 • Hotele cu recirculare sunt simplu de instalat, dar nu sunt chiar la fel de eficiente iar filtrele trebuie schimbate mai des.
 • Iar modelele mixte folosesc ambele tehnologii.

hote-incorporabile-in-blat-bune

Ce tip de hotă să aleg?

Ei bine, dacă ai o gură de aerisire în bucătărie, atunci ar trebui să cumperi o hotă cu evacuare. Dacă nu vrei însă să spargi peretele, poți alege și un model cu recirculare, mai ales dacă ai bucătăria mică.

2.Putere plus trepte

Specialiștii spun că trebuie să alegi capacitatea de absorbție a unei hote în funcție de mărimea bucătăriei. Mai exact, capacitatea necesară o vei afla înmulțind volumul bucătăriei cu 10. 

De asemenea, este foarte important să poți alege treptele de putere, deoarece nu vei avea nevoie de capacitatea maximă a hotei.

3.Filtre

La fel ca în cazul aspiratoarelor, filtrele sunt foarte importante și în cazul unei hote. Asta deoarece un filtru bun va curăța aerul cât mai bine.

Eu vă recomand să optați pentru o cea mai bună hotă incorporabilă în blat care să dispună numaidecât de filtre din metal, aluminiu sau inox, deoarece acestea nu trebuie schimbate des ci doar curățate din când în când.

De asemenea, există și filtre cu cărbune activ, care rețin substanțele foarte bine, doar că e nevoie să fie înlocuite din când în când.

Un alt aspect important este și clasa de eficiență a filtrului de grăsime, care ar trebui să fie cuprins între A și D.

4.Caracteristici

Timerul este foarte important pentru a nu uita să închizi hota. Astfel, cea mai bună hotă incorporabilă în blat se va închide singură după un timp stabilit de tine. De asemenea nivelul de zgomot ar trebui să fie mai mic de 65 dB.

În ceea ce privește clasa energetică, aceasta ar trebui să fie cât mai bună pentru a nu alege un model cu consum prea mare.

Garanția minimă pentru o hotă incorporabilă în blat trebuie să fie de cel puțin 24 de luni.

Cele mai bune hote incorporabile în blat pentru cele mai moderne bucătării

Așadar, dacă vrei o hotă incorporabilă în blat cât mai bună, atunci ar trebui să alegi unul din modelele următoare:

Hotă incorporabilă în blat Pyramis SUPREMA DownDraft KA5001

cea mai bună hotă incorporabilă în blatO primă recomandare pentru cea mai bună hotă incorporabilă în blat este acest model superb. Dotări:

 • Putere de absorbție de 750 mc/h.
 • 4 trepte de viteză.
 • Filtru din aluminiu.
 • Clasa energetică D. 
 • Design foarte plăcut.

Click pentru preț!

Hotă cu Aspirație din Blat FALMEC PIANO

hota-cu-aspiratie-din-blat-falmec-piano-cu-o-singura-absorbtie-1000-mcUn alt model de top este și Falmec PIANO. Dotări:

 • Clasa energetică B.
 • Capacitate de absorbție 950 mc/h.
 • Filtru metalic.
 • 1 motor.
 • Design premium.

Click pentru preț!

Hotă Telescopică din Blat cu Evacuare în Exterior FALMEC DOWN DRAFT

hota-telescopica-din-blat-cu-evacuare-in-exterior-falmec-down-draftUltima mea recomandare pentru cea mai bună hotă incorporabilă în blat este tot un model de top. Dotări:

 • Capacitate de 950 mc/h.
 • 5 ani garanție.
 • Filtru mecanic.
 • Evacuare în exterior.
 • Clasa energetică B.
 • Zgomot 68 db.

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună hotă incorporabilă în blat, iar dacă doriți să vedeți mai multe modele, atunci vă recomand acest magazin online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here