Cea mai bună hotă insulă cu aspect elegant

Nimic nu e mai plăcut decât să ai o bucătărie cu aspect modern, exact pe gustul tău. Doar că pentru a o obține e nevoie să alegi electrocasnicele cu grijă, astfel încât să ofere toate un design așa cum dorești. Iar printre acestea ar trebui să se afle și cea mai bună hotă insulă.

Hotele de tip insulă ies în evidență în primul rând cu aspectul lor foarte moderne, fiind modele ce pot fi instalate chiar și în mijlocul camerei, dacă ai o bucătărie unde aragazul  și masa de gătit sunt poziționate în centrul bucătăriei.

Iar o hotă insulă nu e foarte scumpă: prețul pornește de la 1500 de lei și crește în funcție de dotări.

Cum alegi cea mai bună hotă insulă – ghid de cumpărături

Atunci când vrei cel mai bun model de hotă insulă, va trebui să ții cont e mai multe aspecte precum puterea acesteia, tipul său, treptele de putere, clasa, filtrele și dimensiunea. Dar despre toate acestea vom vorbi în rândurile următoare.

1.Dimensiunile bucătăriei plus putere

Pentru a afla ce putere trebuie să aibă cea mai bună hotă insulă pentru bucătăria ta, ar trebui să calculezi volumul înmulțit cu 10 sau chiar 15, astfel încât să afli puterea la care hota se va descurca de minune. Un calcul simplu, dar eficient.

Vezi aici un articol despre hotele telescopice.

Cu cât bucătăria este mai mare, cu atât vei avea nevoie de o hotă cât mai puternică, doar că trebuie să ai grijă să alegi o hotă care să dispună de cel puțin trei trepte de viteză, deoarece nu vei avea nevoie chiar mereu de puterea maximă a hotei, ci depinde ce gătești.

2.Tipul unei hote: cu recirculare sau cu evacuare

cea mai bună hotă insulăEste foarte important să stabilești ce tip de hotă îți trebuie. Cele mai cunoscute sunt hotele cu recirculare și hotele cu evacuare.

Hotele cu evacuare sunt hote clasice, deci au nevoie de o gaură în perete pentru aerisire. Marele dezavantaj este acela că trebuie să spargi peretele, e mai greu de instalat, doar că acest tip se laudă cu eficiența sa.

Hotele cu recirculare în schimb sunt mai ușor de instalat, având un filtru din cărbune activ care curăță aerul și îl trimite înapoi în bucătărie. Aceste hote nu sunt la fel de eficiente, iar majoritatea persoanelor folosesc o astfel de hotă doar în bucătăriile mai mici.

De asemenea, trebuie să ții cont că trebuie schimbat filtrul o dată la 2-4 luni.

3.Dimensiunile hotei plus filtre

Un alt sfat prețios pe care ți-l pot oferi este să alegi o hotă care să aibă dimensiuni cu 10 cm mai mari pe fiecare latură față de plită, deoarece astfel va fi mai eficientă.

De asemenea, foarte importante sunt și filtrele, iar cele mai bune filtre pentru o hotă sunt cele metalice, care nu trebuie înlocuite ci doar spălate din când în când. Filtrele cele mai bune sunt din aluminiu.

4.Caracteristici

Pe lângă aspectele despre care am discutat mai sus, va trebui să ții cont și de alte caracteristici:

Nivelul de zgomot este un aspect mai mult sau mai puțin important. Totuși, alege cea mai bună hotă insulă care are un zgomot mai mic de 80 dB. De asemenea, în acest sens poate fi foarte utilă funcția de silent.

Funcția cu ioni este și ea utilă deoarece astfel aerul va fi purificat.

5.Instalare plus garanție

Vorbim despre o achiziție importantă și nu foarte accesibilă, așa că ar trebui să optezi pentru un model care să aibă garanție de 24 de luni. De asemenea, ar trebui să cumperi o hotă bună dintr-un magazin de încredere.

De regulă, o hotă nu este greu de instalat – mai ales dacă e vorba despre o hotă cu recirculare – iar dacă totuși vrei să fii sigur, poți apela la un specialist.

Hotă incorporabilă decorativă Electrolux EFL10965OX

hota-incorporabila-decorativa-electrolux-efl10965ox-putere-de-absorbtie-600-mch-1-motor-100-cm-inoxUna dintre cele mai bune hote de tip insulă Electrolux EFL10965OX. Dotări:

 • Putere de absorbție de 600 mc/h.
 • 1 motor.
 • Material inox.
 • Clasa energetică B.
 • Zgomot maxim 71 dB.

Click pentru preț!

Hotă Insulă FALMEC Moonlight LED

hota-insula-falmec-moonlight-led-l85-cm-800-mch-garantie-5-ani-fabricatie-italia-aspiratie-perimetralaUn model super-performant, scump dar bun. Dotări:

 • Putere de 800 mc/h.
 • Garanție 5 ani.
 • Clasa B. 1 motor.
 • Zgomot maxim 68 dB.
 • Material inox.

Click pentru preț!

Hotă Insulă TEKA CC 40

hota-insula-forma-cilindrica-teka-cc-40-inox-40-cmIar ultima mea recomandare pentru cea mai bună hotă insulă este TEKA CC 40. Dotări:

 • Filtru mecanic.
 • Zgomot de 56 dB.
 • 3 trepte putere + Turbo.
 • Timer.
 • Putere de 850 metri cubi pe oră. 

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cele mai bune hote insule, iar dacă doriți să vedeți și alte modele, puteți să intrați pe acest link.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here