Cea mai bună hotă rustică pentru bucătării de bun gust

Am mai vorbiti aici pe blog despre electrocasnice retro, însă pentru a avea o bucătărie complet retro, trebuie să alegem fiecare obiect electrocasnic în acest stil. De aceea în acest articol voi vorbi despre cea mai bună hotă rustică, pentru acele bucătării care arată foarte bine, cu un design de invidiat.

Iar prețul unei hote rustice nu e cine știe ce: de la 500 de lei pornește prețul și poate crește mai mult sau mai puțin în funcție de dotări.

Cum se alege cea mai bună hotă rustică pentru o bucătărie altfel

Atunci când alegi o hotă rustică va trebui să ții cont de mai multe aspecte, precum designul acesteia, tipul hotei, puterea de absorbție, tipul filtrelor și altele despre care vorbim chiar mai jos.

1.Tipul hotei

Există mai multe tipuri de hote: cu extracție, recirculare sau mixte. Cele cu extracție iau mirosurile și rețin vaporii în filtre, eliminând apoi aerul printr-o țeavă ce trece prin perete. Cele mai eficiente sunt acestea.

Hotele cu recirculare filtrează aerului și îl înapoiază în bucătărie, doar că eficiența nu e la fel de mare, fiind nevoie schimbarea filtrelor deseori.

De asemenea, acestea sunt mai ușor de instalat. Ultimul tip este reprezentat de hotele mixte, care funcționează cu principiile celor de mai sus.

2.Putere de absorbție și trepte de putere

Am tot zis aici pe blog cum se calculează puterea de absorbție necesară pentru a avea o hotă eficientă. Mai exact, trebuie să înmulțiți volumul bucătăriei cu 10 și veți afla capacitatea necesară.

De asemenea, foarte important este și să ai la dispoziție măcar 2-3 trepte reglabile, pentru a folosi hota la puterea de care ai nevoie. Trebuie să mai știi și faptul că o hotă cu putere mai mare, va fi și o hotă mai gălăgioasă.

3.Tipul filtrelor

Cea mai bună hotă rustică trebuie să aibă numaidecât filtre mecanice, deoarece acestea sunt ușor de curățat și nu trebuie schimbate. Hotele cu recirculare folosesc filtre de carbon, care sunt ok, iar cele mai rele filtre sunt cele din hârtie, deoarece trebuie schimbate deseori.

4.Garanție

Dacă vei cumpăra o hotă rustică bună dintr-un magazin de încredere, atunci ar trebui să primiți o garanție de minim 2 ani, iar politica de service va fi cât mai ok.

Totodată, ține cont și de consumul hotei rustice, care nu ar trebui să fie foarte mare, deoarece nu vreți facturi prea usturătoare pentru energia electrică.

Cele mai bune hote rustice pentru o bucătărie cu stil

Așadar, dacă ați decis să vă cumpărați una dintre cele mai bune hote rustice pentru bucătăria voastră cu un design cât mai atrăgător, în rândurile următoare vă voi recomanda câteva modele de hote rustice bune pe care le puteți cumpăra fără a sta prea mult timp pe gânduri.

Hotă incorporabilă decorativă rustică Whirlpool AKR 551 JA

cea mai bună hotă rusticăO primă hotă rustică bună pe care v-o recomand este Whirlpool AKR 551 JA. Dotări:

 • Putere de absorbție de 380 mc/h.
 • Filtru mecanic.
 • Culoare crem.
 • 2 Filtre pentru grăsime.
 • Zgomot amxim 69 dB.
 • Clasa energetică E.

Click pentru preț!

Hotă incorporabilă decorativă rustică Whirlpool AKR 551 NA

hota-incorporabila-decorativa-rustica-whirlpool-akr-551-na-putere-de-absorbtie-448-mch-1-motor-60-cm-negruTot de la Whrilpool este și modelul AKR 551 NA, asemănător cu cel de mai sus la design, diferența fiind de culoare și dotări. Caracteristici:

 • Putere de absorbție de 448 mc/h.
 • Culoare neagră.
 • 2 filtre grăsime.
 • Clasa energetică E.
 • Filtre mecanice.

Click pentru preț!

Hotă rustică Pyramis RUSTIC CHIMNEY 2238SL

hota-rustica-pyramis-rustic-chimney-2238sl-60cm-506mcUltima mea recomandare pentru cea mai bună hotă rustică este acest model foarte elegant. Dotări:

 • Putere de absorbție 506 mc/h.
 • Clasa energetică C.
 • 3 trepte de absorbție.
 • Filtru din aluminiu.
 • Culoare bej.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cea mai bună hotă rustică, iar dacă doriți mai multe recomandări de hote bune, puteți vedea mai multe modele puteți da click aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here