Cea mai bună hotă telescopică

Cea mai bună hotă telescopică este obligatorie în orice bucătărie atunci când dorești ca mirosul de mâncare să nu se împrăștie în toată casa iar aburii să nu-ți afecteze restul obiectelor. De asemenea, hota poate oferi și un design plăcut bucătăriei, un motiv în plus pentru care ar trebui să îți iei cea mai bună hotă telescopică.

O hotă telescopică este apreciată deoarece poate fi micșorată astfel încât să nu ocupe prea mult spațiu, iar atunci când gătești o poți face la loc.

În plus, o hotă telescopică bună poate avea un preț de 400 de lei, însă prețul poate depăși 1000 de lei în cazul celor mai performante.

Cea mai bună hotă telescopică – cum să o alegi

Există mai multe lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei o hotă telescopică bună, care să nu te dezamăgească, iar despre acestea vom vorbi chiar în rândurile următoare.

1.Tipul hotei telescopice

Există mai multe tipuri de hote pe piață, motiv pentru care ar trebui să știi mai întâi ce poți cumpăra, înainte de a merge la cumpărături. Tipurile de hote disponibile sunt:

 • hotă telescopică cu evacuare – au mai multă putere, absorbind mai ușor fum, aburi și mirosuri, fac mai puțin zgomot însă trebuie spart peretele pentru a crea o gură de aerisire;
 • hotă telescopică filtrantă (cu recirculare) – sunt mai ușor de instalat, deoarece aerul este filtrat și reevacuat în cameră, doar că puterea nu e la fel de mare și necesită schimb de filtre deseori;
 • hotă telescopică mixtă – poate fi folosită în ambele moduri.

Astfel, în funcție de nevoi și de posibilități, vei decide care e tipul de hotă ce-ți trebuie ție.

2.Capacitatea de absorbție

Un alt aspect foarte important de luat numaidecât în considerare este capacitatea de absorbție. Conform specialiștilor, aerul ar trebui să fie absorbit minim de cel puțin 10 ori într-o singură oră. Astfel, capacitatea trebuie să fie de 10 ori mai mare decât volumul bucătăriei.

De asemenea, să nu uitați de recomandările pe care producătorul le oferă, deoarece în general o hotă telescopică se instalează la 50-80 de centimetri înălțime față de aragaz. 

3.Filtrul cu care vine hota telescopică

Foarte important este și filtrul hotei, deoarece de acesta se leagă performanța hotei. În general, cea mai bună hotă telescopică are filtre mecanice, foarte bune deoarece sunt ușor de întreținut și nu trebuie schimbate prea des. Sunt și filtre din materiale sintetice sau din hârtie, ce trebuie schimbate mai des.

În ceea ce privește filtrele de grăsime ale unei hote, aici treburile-s puțin mai complicate. Asta pentru că e mai dificil să calculezi clasa de eficiență a filtrării aerului pentru o hotă, deoarece trebuie să iei în vedere aspecte precum masa de uleiului din filtru, masa uleiului reținută în conducte precum și cea reținută în filtrul absolut.

4.Alte criterii

Un alt criteriu important pentru alegerea celei mai bune hote telescopice este numărul de motoare. O hotă puternică va avea desigur două motoare și va fi mai eficientă, însă totodată nu putem spune că hotele cu un motor sunt rele.

De asemenea, nivelul de zgomot este un alt aspect de verificat, iar asta pentru că o hotă telescopică face în general mult zgomot. Totuși, eu vă recomand o hotă care să aibă un nivel maxim al zgomotului mai mic de 80 dB.

5.Garanție

Un ultim aspect ce trebuie adus în atenția voastră este acela că garanția ar trebui să fie de minim 2 ani precum și fie oferită de un furnizor fără probleme.

Cele mai bune hote telescopice – recomandări

Așadar, dacă ați decis că vă doriți și voi cea mai bună hotă telescopică, atunci ar trebui să alegeți una din cele de mai jos.

Hotă incorporabilă telescopică Star-Light HAT-260SS

Hota incorporabila telescopica Star-Light HAT-260SSUna dintre cele mai bune hote telescopice este Star-Light HAT-260SS. Dotări:

 • Putere de absorbție de 329 mc/h.
 • 2 motoare.
 • Filtru din aluminiu.
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!I

Hotă incorporabilă telescopică Whirlpool AKR 643 GY

cea mai bună hotă telescopicăO foarte bună hotă telescopică este și Whirlpool AKR 643 GY. Caracteristici:

 • Putere de absorbție de 320 mc/h.
 • 2 motoare.
 • Material inox.
 • Filtru de Aluminiu.
 • 2 Filtre de grăsime.
 • Nivel de zgomot maxim 64 dB.

Click pentru preț!I

Hotă Telescopică Incorporabilă TEKA TL1 62

Hota Telescopica Incorporabila TEKA TL1 62Ultima mea recomandare pentru cea mai bună hotă telescopică incorporabilă este Teka TL1 62. Dotări:

 • Capacitate de absorbție maximă de 332 mc/h.
 • Nivel de zgomot maxim 65 dB.
 • Filtru mecanic.
 • 1 motor.
 • Material inox.

Click pentru preț!I

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună hotă telescopică, însă puteți vedea mai multe modele dacă dați click aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here