Cea mai bună mâncare pentru pisici – recomandări

1985

După ce am vorbit despre cum se alege hrana pentru căței am primit mesaje în care am fost rugat să fac un articol și pentru iubitorii de pisici. Iar pentru că cititorii blogului sunt pe primul loc, am decis desigur să fac și un articol despre cea mai bună mâncare pentru pisici. Astfel, nu voi face discriminare! 😀

Astfel, dacă ai o pisică sau te gândești să îți iei una, însă îți faci griji în legătură cu mâncarea pe care i-o veți oferi, acest articol te va ajuta să scapi de toate aceste griji.

Am pregătit pentru voi recomandări pentru cea mai bună mâncare pentru pisici, dar și sfaturi despre cum se face cea mai bună alegere. Însă înainte de a trece la sfaturi, vă voi recomanda un produs bun. Alegerea am făcut-o cu ajutorul iubitorilor de pisici de pe forumuri.

Cea mai bună hrană pentru pisici: Hrană uscată pentru pisici, Royal Canin, Digestive Comfort

cea mai bună hrană pentru pisici

Despre Royal Canin am citit numai păreri bune pe forumuri, dar și review-uri foarte bune. De aceea mi-am permis să vă recomand acest pachet de 10 kg cu mâncare pentru pisici bună.

Prețul este unul foarte bun, iar mâncarea conține proteinele necesare pentru o viață sănătoasă a pisicilor.

Click pentru preț!

Cum se alege cea mai bună mâncare pentru pisici – sfaturi și păreri

Așadar, dacă ai decis să afli care este cea mai bună mâncare pentru pisici precum și cum se alege aceasta, mai jos ai la dispoziție un ghid de cumpărături. Îți voi prezenta deci principalele caracteristici de care să ții cont atunci când vrei să cumperi mâncare pisicii tale.

1.Tip

Un prim aspect de care trebui să ții cont este tipul mâncării pentru pisici. Asta deoarece există desigur mai multe tipuri, iar mai jos ți le voi prezenta pe scurt.

Mai exact, ai de ales în funcție de vârsta pisicii, existând hrană pentru pisici baby, junior, adult și senior.

 • Hrană pentru pisici baby: un tip de hrană gândit în mod special pentru pisicuțele mici, care au sub 2 luni, astfel încât acestea au nevoie speciale pentru creștere sănătoasă și pentru o bună dezvoltare. Hrana de acest tip o puteți oferi și femelelor gestante atât atunci când sunt gravide cât și după ce nasc.
 • Hrană junior: dacă pisica are între 2 și 12 luni, ar trebui să alegeți acest tip de hrană. Și aceasta o puteți oferi pisicilor gestante.
 • Hrană pentru pisici adulte: recomandă celor care au între 1 și 10 ani.
 • Hrană pentru pisici seniore: cumpărați acest tip de hrană dacă aveți o pisică mai bătrână de 10 ani.

2.Sortiment

Hrana pentru pisici poate fi împărțită pe mai multe categorii și în funcție de sortimentul acesteia. Mai exact, pe piață găsim hrană pentru pisici de întreținere, pentru pisici cu nevoi speciale precum și suplimente.

Prima categorie este reprezentată desigur de hrana pe care o oferim zilnic pisicii. Hrana specială va fi oferită pisicilor care au probleme precum rahitismul, care prezintă probleme cu greutatea prea mare, care au un risc alergenic mai mare, care au afecțiuni gastro-intestinale, urinare șamd. Astfel, există diferite mâncăruri special pentru aceste pisici.

De asemenea, hrana mai poate fi uscată sau umedă. Majoritatea specialiștilor recomandă să oferim ambele tipuri de mâncare, iar dacă apelăm la hrana uscată, atunci trebuie să oferim mai multă apă pisicii.

3.Calitate

Un alt aspect de care trebuie să ții cont numaidecât atunci când vrei cea mai bună mâncare pentru pisici este calitatea acesteia.

Foarte, foarte importantă este și calitatea hranei pentru pisici. La fel ca la mâncarea pentru câini, vei găsi hrană la preț mic dar de o calitate proastă, hrană premium de o calitate mai bună și preț decent, dar și hrană super-premium, de calitate foarte bună dar și cu un preț mai mare.

cea mai bună mâncare pentru pisici

4.Brand și buget

Există mai multe păreri pe internet legate de cea mai bună mâncare pentru pisici. Există branduri mai apreciate, și branduri mai puțin apreciate, prețuri mari și prețuri mici. De regulă, trebuie să alegi un brand cât de cât cunoscut, precum și nici cel mai mic preț.

Recomandări de hrană pentru pisici bună

Așadar, dacă ai decis să faci o surpriză pisicii tale și să îi cumperi hrană bună, am pentru tine 3 recomandări mai jos:

Hrană uscată pentru pisici Whiskas, Pui & Ficat

Hrană uscată pentru pisici Whiskas, Pui & FicatO primă recomandare este acest pachet de la Whiskas. Caracteristici:

 • Cantitate 14 KG.
 • Gust de pui și ficat.
 • Hrană uscată.
 • Pentru pisici adulte.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Hrană uscată pentru pisici, Royal Canin, Kitten 36

Hrana uscata pentru pisici, Royal Canin, Kitten 36, 2 KgUn pachet ceva mai micuț, de data asta de la Royal Canin. Caracteristici:

 • Hrană uscată.
 • Gust de pasăre.
 • Bogată în proteine.
 • Bună pentru sistemul digestiv și stimularea creșterii.
 • Greutate 2 kg. 

Click pentru preț!

Hrană uscată pentru pisici, Royal Canin, Hair & Skin 33

Hrana uscata pentru pisici, Royal Canin, Hair & Skin 33, 10 KgȘi ultima recomandare pentru cea mai bună mâncare pentru pisici. Caracteristici:

 • Pentru pisici adulte.
 • Cantitate 10 kg.
 • Pentru îngrijirea pielii și pentru blană.
 • Aromă de pasăre.
 • Hrană uscată.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cea mai bună mâncare pentru pisici. Pentru mai multe tipuri, accesează acest link.

10 COMENTARII

 1. OMG! Whiskas, dar documenteaza-te la orice medic veterinar, sau baga o cautare pe net sa vezi ca nu se poate numi mancare, e ca si cum ai manca hamburgeri zinic! Nu este nici macar hrana Premium, WHISKAS nu este nimic de fapt, este doar reclama.

 2. Tu te iei dupa feedbackurile unor oameni limitati, neinformati, care cred in reclama de la TV ? Iti scriu si eu feedbackuri din acestea cate vrei…
  Recomand hrana super premium pt. cei cu buzunare pline:
  Cea mai buna N&D, urmata de Acana, Orijen, Hill”s, Purina..
  Premium: mancare buna la un pret decent : Go Care, Equilibrio, Matisse, Cat Chow.
  Royal Canin este o mancare buna, dar este de calitate de premium, este f. mediatizata de aici pretul, dar nu este de calitate super premium cum se vinde, si asta nu spun eu, ci cei ce se ocupa cu evaluarea lor, in afara, este cotata f. prost, la noi a prins reclama.
  Am facut si un studiu legat de mancare/longevitate, iar pisicile care mananca Whiskas se imbolnavesc din primii ani de viata, dupa care mor de tinere, motanii in special fac calculi renali. Pisicile cu siguranta nu ar cumpara WHISKAS!

  • N&D nu e buna, are 18% grasime. O mancare ok are protenie 30-40%, grasime maxim 7-8%, fara adaos de zahar, si in principiu trebuie sa aiba carne destula, pe langa alte fibre, ca asa pot sa puna numai inlocuitori de carne si nu e tocmai ok.

 3. Ce poti face e sa te informez temeinic inainte de a redacta un articol care se vrea a fi informativ ai științific. Cum faci asta? Prin simpla citire a etichetelor și compararea acestora si printr un mic research privind ingredientele. Consider că a te lua dupa review urile unor clienți, poate la fel de neinformati, si a răspândi niște informații eronate, e un act de iresponsabilitate din partea autorului si de superficialitate. Cele bune!

 4. Jeez ‍♀️ Nimic util nu mai gasesti in lumea asta. Speram sa ma ajute articolul. Really? Royal Canin si Wiskas? Inainte de a incerca sa prostiti lumea, va rog sa va informati! Se stie clar ca cele doua branduri contin o gramada de porcarii! Multe cereale. Pisicile sunt carnivore oameni buni! Au nevoie de proteina din carne nu din cereale.

 5. Eu am acceptat provocarea #3saptamani si mi-am hranit motanelul cu Purina One Bifensis si datorita nutritiei echilibrate am observat ca a devenit mult mai energic. Pe langa asta contine cicoare si asta il ajuta cu digestia sanatoasa, care s-a vazut prin blanita lui lucioasa datorita nutrientilor care sunt in hrana lui <3 <3 <3 Recomand cu incredere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here