Cea mai bună mașină de frezat – ghidul BlogdeCasa.Ro

Câți dintre voi știți ce e aceea o mașină de frezat? Probabil că nu toți, însă sunt sigur că sunt și multe persoane care caută cea mai bună mașină de frezat. De aceea am decis să fac un articol în care să vorbesc despre mașini de frezat bune. Mai exact, voi oferi în primul rând sfaturi despre cum se alege o astfel de mașină care să fie bună. Apoi, la finalul articolului voi oferi și recomandări. Astfel, mă voi asigura că faci cea mai bună achiziție.

VEZI AICI OFERTA DE MAȘINI DE FREZAT BUNE

cea mai bună mașină de frezat

Mașina de frezat mai este numită și strung, și a fost folosită la început pentru a tăia piese în metal. Acum însă poți folosi această mașină la mult mai multe activități. Indiferent că ai un atelier, ori trebuie să o folosești la alte lucrări, o mașină de frezat poate fi foarte utilă la casa omului. De aceea am și realizat acest ghid de cumpărături.

Cea mai bună mașină de frezat – ghid de cumpărături marca BlogdeCasa.Ro

Dacă ți-ai propus achiziționarea unei mașini de frezat, e foarte probabil să nu știi cum să alegi cel mai potrivit model pentru tine. Totuși, nu trebuie să îți faci griji. Iar asta deoarece am pregătit mai multe sfaturi pentru o achiziție cât mai reușită.

De ce vrei o mașină de frezat/strung?

De fiecare dată când cumperi astfel de unelte, trebuie să stabilești de ce le cumperi. Asta deoarece poate că le vei folosi doar ocazional, caz în care vei cumpăra o mașină de frezat tip hobby. Sau poate ai un atelier sau o firmă, caz în care mai bine optezi pentru un aparat profesional sau cel puțin semiprofesional.

Astfel, stabilește mai întâi motivul pentru care cumperi o mașină de frezat bună, apoi vei ști ce tip să cumperi.

Tipul mașinii de frezat

În ceea ce privește tipul mașinii de frezat pe care dorești să o cumperi, ai de ales între mașini de frezat verticale și orizontale. Desigur, există și alte subcategorii, printre care putem menționa piesele cu mobilitate pe două planuri de deplasare, pe un singur plan precum și cele care au sistem burghiu.

Dacă vrei un strung cu ax staționar, ar trebui să știi că acesta este cel mai complex sistem. Aici ai nevoie însă de o masă atașată care va executa diferite mișcări paralele sau perpendiculare. Tăierea se face astfel în două planuri. Totuși, nu sunt foarte-foarte practice.

În ceea ce privește mașina de frezare unidirecțională, aceasta oferă mișcare în direcție perpendiculară a mesei către axul vertical. Dacă nu ai nevoie să faci și tăieri paralele, atunci această variantă va fi una mai accesibilă.

Putere

Foarte importantă este și puterea, iar aceasta va depinde de motivul pt care cumperi cea mai bună mașină de frezat. Aceasta poate fi între 400 și 700W în cazul modelelor hobby, 10001300 W pentru cele verticale și cu ghidaj masă, dar și peste 5000 W pentru un strung de banc.

Desigur că o putere mai mare oferă mai multă eficiență în ceea ce privește perforarea materialelor. Astfel, dacă vei perfora materiale dure, trebuie să optezi pentru un strung puternic.

Utilitate

Înainte de a cumpăra o mașină de frezat trebuie să te documentezi puțin pentru a afla ce funcții are. Există mașini complexe care pot tăia șanțuri sau ante, execută canelari, debitează profiluri, margini, plăci, țevi sau chiar poate fatui. Viteza axului ar trebui să poată fi ajustabilă, la fel și adâncimea de lucru, să existe talpă de ghidaj, racord pentru aspirarea rumegușului șamd.

Recomandări

Dar lăsăm vorbele pentru altă dată și trecem la recomandări. Astfel, dacă vrei o mașină de frezat bună, ar trebui să alegi una dintre cele de mai jos.

Mașină de frezat Bosch POF 1200 AE

Masina de frezat Bosch POF 1200 AE, 1200 W, 28000 RPM, 55 mm

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Bosch POF-1200 AE are o putere de 1200 W și o viteză de 28000 RPM. Poate fi folosită pentru toate tipurile de materiale lemnoase, dispune de racord pentru aspirarea prafului dar și de apărătoare pentru așchii. Designul este ergonomic și dispune de mai multe accesorii. Prețul este și el foarte bun.

Mașină de frezat Einhell TH-RO 1100 E

Masina de frezat Einhell TH-RO 1100 E, 1100 W, 30000 RPM, 55 mm

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Foarte bună este și mașina de frezat Einhell TH-RO 1100 E. Acesta are o putere de 1100 W, viteză de 3000 RPM plus multe alte caracteristici utile. Printre caracteristicile extra putem menționa mânerele ergonomice, adâncimea de tăiere se setează cu ajutorul treptelor, precum și scutul de așchii.

Așadar, acestea au fost recomandările noastre pentru cea mai bună mașină de frezat. Pentru a vedea și altele, poți accesa această pagină.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here