Cea mai bună mașină de spălat rufe slim

Atunci când am început să vorbesc aici pe blog despre mașini de spălat rufe, spuneam că acestea se împart în două mari categorii. Una dintre ele este reprezentată de cea mai bună mașină de spălat rufe slim.

Despre aceasta voi și vorbi în acest articol în care vă prezint avantaje, ghid de cumpărături dar și recomandări de mașini de spălat rufe slim de top.

Cel mai mare avantaj al unei mașini de spălat rufe slim bune este acela că ocupă mai puțin spațiu, încărcarea este mai ușoară, iar capacitatea este mai mare. Mai exact, mașinile de spălat slim sunt aparate mici, cu capacitate mare.

Iar o mașină de spălat cu încărcare verticală nu e deloc scumpă, cu 1200 de lei vei găsi o mașină de spălat ok, dar dacă vrei un model de top vei plăti mai mult.

Cum să alegi cea mai bună mașină de spălat rufe slim pentru a salva cât mai mult spațiu în bucătărie sau în baie

Dacă decis să-ți iei una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe slim și nu știi cum să o alegi, în rândurile următoare vei găsi un ghid de cumpărături, iar la final câteva recomandări de mașini de spălat rufe slim de top.

Astfel, atunci când cumperi o mașină de spălat rufe slim de top, trebuie să ții cont de aspecte precum puterea, capacitatea, programele, consumul precum și funcțiile suplimentare, sau garanția. Despre acestea vorbesc însă în rândurile următoare.

1.Capacitate

În funcție de modelul ales, capacitatea poate fi de la 3,5 kg și până la 8 kg. Capacitatea necesară o vei stabili în funcție de numărul de membri ai familiei.

Astfel, dacă ai nevoie de o mașină de spălat pentru 2-3 persoane, atunci e ok o capacitate între 3,5 kg și 5 kg, iar dacă este vorba de 4 persoane, atunci alegeți o mașină cu capacitate între 6 și 8 kg, iar pentru mai mult de 6 membri trebuie numaidecât o mașină cu capacitate de peste 9 kg.

2.Programe plus viteză de centrifugare

Cea mai bună mașină de spălat cu încărcare verticală (slim) ar trebui să aibă cât mai multe programe. De regulă, vei găsi modele cu 8 sau chiar 25 de programe. Un număr de programe te va ajuta să speli materiale diferite, tipuri diferite de haine șamd.

De asemenea, viteza de centrifugare este un alt aspect ce trebuie verificat. În general, majoritatea rufelor suporta o viteză de centrifugare de cel mult 1200 rpm, motiv pentru care trebuie să existe o funcție care să-ți permită să setezi manual viteza de centrifugare, dar și temperatura.

3.Consum

Foarte important este și consumul, atât de energie cât și de apă. În ceea ce privește apa, mașina de spălat ar trebui să consume cel mult 50 de litri per ciclu dar și să facă parte cel puțin din clasa A+, astfel încât consumul să fie cât mai mic.

De asemenea, o funcție eco te va ajuta să faci mari economii.

4.Alte caracteristici

Nu cred că vă doriți o mașină de spălat slim foarte gălăgioasă, așa că ar trebui să optați pentru un model care să aibă zgomotul sub 75 db (vezi aici cele mai silențioase mașini de spălat rufe).

De asemenea, există modele care au o tehnologie ce detectează automat greutatea rufelor astfel încât apoi mașina va ști câtă apă și ce cantitate de detergent să folosească, ajutându-ne deci să facem economii.

5.Garanție

Majoritatea mașinilor de spălat rufe slim au o garanție de 2 ani, dar eu vă recomand să căutați un model pentru care puteți opta pentru o garanție suplimentară de încă 1-2 ani deoarece mașina de spălat reprezintă o achiziție de viitor, ce nu o faci în fiecare an, deci trebuie să fie acoperită orice reparație.

Cele mai bune mașini de spălat rufe slim – recomandările mele

Așadar, dacă ai decis să-ți iei cea mai bună mașină de spălat rufe slim, în rândurile următoare îți voi recomanda câteva modele:

Mașină de spălat rufe cu încărcare verticală Whirlpool AWE 55711 R

cea mai bună mașină de spălat rufe slimO primă recomandare este Whirlpool AWE 55711R. Dotări:

 • Capacitate de 5.5 kg.
 • Viteză de centrifugare 1100 RPM.
 • Clasa A++.
 • 8 programe.
 • Nivel de zgomot de 74 dB. 
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!

Mașină de spălat rufe slim Electrolux EWT1264ERW

masina-de-spalat-rufe-cu-incarcare-verticala-electrolux-ewt1264erw-timecare-6-kg-1200-rpm-clasa-a-albLa fel de bună este și mașina de spălat rufe slim Electrolux EWT1264ERW. Dotări:

 • Capacitate de 6 kg.
 • Viteză de centrifugare 1200 RPM.
 • Clasa A++.
 • Mai multe programe.
 • Funcții speciale.
 • Zgomot maxim 76 dB.

Click pentru preț!

Mașină de spălat rufe cu încărcare verticală Whirlpool TDLR 65230

masina-de-spalat-rufe-cu-incarcare-verticala-whirlpool-tdlr-65230-6th-sense-6-5-kg-1200-rpm-clasa-aUltimea mea recomandare pentru cea mai bună mașină de spălat rufe slim este Whirlpool TDLR 65230. Dotări:

 • Capacitate 6.5 kg.
 • Al 6-lea simț.
 • Viteză de centrifugare 1200 rpm.
 • Clasa A+++.
 • 17 programe.
 • Funcții speciale.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cea mai bună mașină de spălat cu încărcare verticală, iar dacă doriți să vedeți și alte modele, puteți da click pe acest link și veți găsi mai multe oferte bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here