Cea mai bună mașină de tocat manuală

Chiar dacă au apărut de multă vreme mașinile de tocat automate, mulți preferă încă cea mai bună mașină de tocat manuală din motive precum prețul mult mai mic, faptul că s-au obșnuit cu mașinile de tocat manuale sau pur și simplu vor să aibă carnea pe mâinile lor.

De aceea în acest articol m-am gândit să vrobesc despre cea mai bună mașină de tocat manuală, să vă ofer sfaturi despre criteriile de care ar trebui să țineți cont atunci când doriți o mașină de tocat manuală bună precum și să vă prezint cele mai bune modele existente acum pe piață.

Mașină de tocat manuală sau electrică?

Sunt persoane indecise care nu știu ce să își cumpere: o mașină de tocat manuală sau una electrică? Motiv pentru care am ales să le descriu puțin pe scurt mai jos astfel încât să vă fie mai ușor să luați o decizie:

 • Mașina de tocat manuală are avantajul dimensiunilor reduse ce pot fi fixate pe masă și sunt de mare ajutor în bucătărie. Manuale fiind, pentru tocarea cărnii este nevoie să rotești de manivelă, ceea ce înseamnă desigur depunerea de efort. Mașinile de tocat vin cu mai multe site precum și cu alte accesorii. Prețul unei mașini de tocat manuale este desigur mai mic, sub 100 de lei.
 • Mașinile de tocat electrice au dimensiuni medii, iar tot ce trebuie să faci este să pornești motorul iar aceasta se va ocupa de tocatul cărnii. Prețul lor începe de undeva de la 200 de lei și poate fi de 500 de lei, în funcție de capacitate, putere și accesoriile incluse.

Cea mai bună mașină de tocat manuală – cum o alegi

Așadar, dacă ați stabilit că aveți nevoie de cea mai bună mașină de tocat manuală atunci vă întrebați probabil cum să o alegeți. Ei bine, în rândurile următoare vă ofer câteva criterii de care ar trebui să profitați pentru a alege o mașină de tocat manuală cât mai bună.

1.După material

Materialul este important la o mașină de tocat manuală deoarece e nevoie de forță pentru a obține carnea tocată, deci trebuie să fie un material dur și rezistent. Materialele cele mai bune sunt aluminiul și oțelul carbon, însă se poate apela și alte aliaje dure. Aceste materiale fac însă ca mașina de tocat manuală să fie destul de grea.

2.După accesorii

Accesoriile vor reprezenta mereu un avantaj atunci când faci cumpărături. Din acest motiv trebuie ca mașina de tocat manuală să dispună de accesorii și site din materiale de calitate. Astfel, sitele să fie cât mai multe la număr pentru diferite preparate iar printre accesorii

3.Mâner

Mânerul trebuie să fie la rândul său cât mai rezistent deoarece el suportă o mare parte din forța depusă pentru tocarea cărnii. De asemenea, capul trebuie să fie plastic sau din lemn pentru a fi mai comod de folosit.

4.Sisteme de siguranță

Nu de puține ori s-au întâmplat diferite accidente folosind mașina de tocat manuală. Astfel, sistemul de prindere trebuie să fie cât mai stabil, astfel încât să nu apară diferite probleme.

Cea mai bună mașină de tocat manuală este una care oferă siguranță.

Cele mai bune mașini de tocat manuale – recomandări

Așadar, a sosit și partea ceea a articolului când vă recomand cele mai bune mașini de tocat manuale, iar dacă vă doriți una, atunci ar trebui să alegeți unul dintre modelele recomandate mai jos.

1.Mașină de tocat manuală pentru carne No 8 KingHoff + accesorii cârnați

cea mai bună mașină de tocat manualăCandidata principală pentru cea mai bună mașină de tocat manuală este cea de la KingHoff. Caracteristici:

 • mâner din lemn.
 • material din aluminiu.
 • accesorii pentru cârnați.
 • preț foarte bun.

2.Mașină de tocat manuală Gardelina

masini de tocat manuale buneO altă mașină de tocat manuală foarte bună este și cea de la Gardelina. Caracteristici:

 • Material rezistent din metal.
 • Mânerul din plastic.
 • Ușor de curățat.
 • Se prinde bine de masă.

 

 

3.Mașină de tocat manuală pentru carne No 32 KingHoff + accesorii cârnați

Masina de tocat manuala pentru carne No 32 KingHoff + accesorii carnatiO mașină de tocat carne manuală ceva mai scumpă dar și mai performantă este No 32 KingHoff. Caracteristici:

 • Aliaj din aluminiu.
 • 3 accesorii diferite pentru cârnați.
 • Ușor de demontat și de curățat.
 • Preț accesibil.
 • Număr mare de clienți mulțumiți.

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună mașină de tocat manuală, iar dacă doriți să vedeți și alte mașini bune, vă recomand să dați click aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here