Cea mai bună mașină de tuns iarba și gazonul

Am decis să continui cu articolele pentru grădină deoarece mi-am amintit cât de importantă e aceasta. Foarte important este să ai și un gazon mereu foarte bine îngrijit, iar în acest sens poate fi de mare ajutor cea mai bună mașină de tuns iarba și gazonul, despre care vorbim în acest articol.

O astfel de mașină te va ajuta să ai grijă de o grădină foarte mare, oferindu-i un aspect foarte îngrijit, iar dacă grădina ta are dimensiuni medii, atunci ar trebui să alegi o motocoasă.

Iar dacă vreți o mașină de tuns iarba și gazonul bună, atunci va trebui să scoateți din buzunar o sumă de la 300 de lei și crescând în funcție de dotări.

Cum se alege cea mai bună mașină de tuns iarba și gazonul?

Dacă vrei o mașină de tuns iarba și gazonul bună atunci va trebui să faci o achiziție bună. De aceea, trebuie să te gândești că faci o achiziție pe termen lung, deci nu e ok să iei chiar cel mai ieftin model.

cea mai bună mașină de tuns iarba și gazonul

De asemenea, atunci când alegi o mașină de tuns iarba și gazonul va trebui să ții cont de câteva caracteristici despre care voi vorbi în rândurile următoare:

1.Tipul alimentării

Un aspect foarte important este tipul de alimentare. Pot exista mașini electrice ce fac față cu brio suprafețelor sub 800 mp, iar dacă vrei totuși o mașină pe care să o poți folosi la distanță mare de priză, pe bază de combustibil, atunci ar trebui să alegi un astfel de model, chiar dacă e ceva mai scump.

Modelele pe combustibili sunt desigur și mai performante și mai puternice.

2.Putere

O mașină de tuns iarba și gazonul electrică are desigur o putere ceva mai mică, iar dacă vrei un model mai profi și mai puternic atunci optează pentru un model pe combustibili.

Suprafețele de până la 800 de metri pot fi îngrijite cu o mașină de tuns bună electrică cu putere de 1200 – 1800 W, iar dacă ai un teren mai mare, atunci ai nevoie de o mașină cu combustibili cu o putere de cel puțin 2000 W.

3.Înălțime plus lățime de tăiere

Tunsul gazonului poate deveni o artă, iar asta pentru că firul de iarbă trebuie tăiat la aproximativ o treime din lungimea sa, astfel încât să menții mereu o mărime cât mai plăcută.

Mașina electrică are o lățime de tăiere cuprinsă între 38 și 42 de centimetri, iar cea mai bună mașină de tuns iarba și gazonul o lățime ceva mai mare, de 42 – 51 de centimetri.

4.Colectare

Mașinile de tuns iarba și gazonul pot avea două tipuri de colectare: cu recipient special, acolo unde iarba este/sau nu mărunțită, ce necesită însă golită din când în când, și fără recipient special, iarba rămânând tăiată jos, deci va trebui adunată.

5.Garanție

Cea mai bună mașină de tuns iarba și gazonul ar trebui să aibă numaidecât și o garanție de 2 ani, astfel încât să ai reparații gratuite.

Recomandări pentru cele mai bune mașini de tuns iarba și gazonul – pentru o grădină superbă

Așadar, dacă ați decis să vă cumpărați una dintre cele mai bune mașini de tuns iarba și gazonul, vă voi recomanda câteva modele mai jos astfel încât să cumpărați o mașină de tuns bună.

Mașină electrică de tuns iarba și gazonul Hecht 1845

masina-electrica-de-tuns-iarba-hecht-1845-1800-w-46-cmO primă recomandare este Hect 1845. Dotări:

 • Putere de 1800 W.
 • Mașină electrică.
 • Lățime de tăiere 46 cm.
 • Înălțime tăiere 30 – 75 mm.
 • Sac colector.
 • Pentru suprafețe de 1000 mp.

Click pentru preț!

Mașină de tuns gazonul pe benzină Alpina AL3 46 B

masina-de-tuns-gazonul-pe-benzina-alpina-al3-46-b-125-cc-46-cmLa fel de bună este și mașina de tuns gazonul pe benzină Alpina AL3 46 B. Dotări:

 • Putere 2.3 cp.
 • Alimentare pe benzină.
 • Lățime de tăiere 46 cm.
 • Înălțime tăiere 27- 80 cm.
 • Sac colector de 60 de litri.
 • Suprafață recomandată 1600 cm.

Click pentru preț!

Mașină de tuns gazonul pe benzină Einhell GH-PM 40 P

masina-de-tuns-gazonul-pe-benzina-einhell-gh-pm-40-p-2-2-cp-40-cmUltima mea recomandare pentru cea mai bună mașină de tuns iarba și gazonul este Einhell GH-PM 40 P. Dotări:

 • Putere de 2.2 cp.
 • Alimentare pe benzină.
 • Lățime de tăiere de 40 cm.
 • Capacitatea sacului de 45 de litri.
 • Suprafață recomandată de 800 mp.

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună mașină de tuns iarba și gazonul, iar dacă doriți să vedeți mai multe mașini de tuns, atunci puteți accesa acest magazin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here