Cea mai bună motocoasă pe benzină

Am vorbit aici pe blog mult timp despre electrocasnice, doar că grădina este și ea un aspect important, motiv pentru care trebuie să avem grijă de ea. Astfel, în acest articol doresc să vorbesc despre cea mai bună motocoasă pe benzină, deoarece aceasta te va ajuta să ai o grădină mult mai îngrijită.

O motocoasă este eficientă mai ales atunci când nu ai o grădină chiar foarte mare și vrei să aibă un aspect cât mai ok.

O motocoasă pe benzină bună costă de regulă între 400 de lei și 1500 de lei, iar prețul poate crește în funcție de dotări.

Cum să alegi cea mai bună motocoasă pe benzină pentru a fi un adevărat grădinar

Cea mai bună motocoasă pe benzină trebuie aleasă cu grijă ținând cont de mai multe aspecte importante, precum puterea, sistem de tăiere și alte aspecte despre care vorbim mai jos:

1.Putere

După cum ziceam, o motocoasă trebuie aleasă după putere. Dacă ai o grădină mare, atunci va trebui o motocoasă mai puternică, iar dacă grădina e ceva mai mică, nu trebuie să ai musai cea mai puternică motocoasă.

Pentru o grădină mare, e ok o motocoasă de 2 cp. 

2.Sistem de tăiere

O motocoasă bună poate avea un sistem de tăiere cu fir de nylon sau cu lamă. Sistemul cu fir de nylon are drept avantaj faptul că este ușor de schimbat, însă durata de viață e ceva mai mică. Sistemul cu lamă este mai rezistent, dar atunci când trebuie să schimbi lama – care e și mai puternică – e ceva mai dificil și mai costisitor.

3.Lățime plus trepte de putere

Atunci când ai grijă de gazonul tău, vei vedea că această activitate este mai mult decât o banală muncă. Mai exact, trebuie să o tai nici prea mult și nici prea puțin, ci exact cât trebuie pentru un aspect cât mai plăcut. De aceea, cea mai bună motocoasă pe benzină trebuie să aibe trepte ajustabile de tăiere.

De asemenea, mânerul trebuie și el să fie ajustabil sau cel puțin la o înălțime cât mai ok.

4.Modul de alimentare

Există mai multe tipuri de motocoase pe piață în funcție de modul de alimentare.

Motocoasa electrică este utilă în grădinile mici, doar că autonomia acestora este de aproximativ 30 de minute, iar încărcarea durează între 4 și 7 ore. Astfel, dacă ai mai mult de muncă, va fi destul de dificil să lucrezi cu o astfel de motocoasă.

Motocoasa cu alimentare la rețea este cea mai ieftină, doar că au un cablu de doar 50 – 80 de metri, deci la un moment dat va fi dificil să te învârți prin grădină din cauza cablului.

Motocoasa pe benzină este, după părerea mea, cea mai bună, deoarece are o putere mai mare, poate tăia orice tip de buruieni, doar că ai nevoie de combustibili și ulei special, face ceva mai mult zgomot și e mai greluță.

5.Siguranță plus garanție

Cea mai bună motocoasă pe benzină trebuie să vină numaidecât cu o pereche de ochelari speciali, sisteme de siguranță, dar și o garanție care să nu fie mai mică de 2 ani.

Cele mai bune motocoase pe benzină – recomandările grădinarilor pricepuți

Așadar, dacă vrei și tu una dintre cele mai bune motocoase pe benzină și nu știi ce model să alegi, în rândurile următoare îți voi recomanda eu câteva modele:

Motocoasă pe benzină de umăr MBC

cea-mai-buna-motocoasa-pe-benzinaO primă motocoasă pe benzină bună este acest model MBC. Dotări:

 • Putere de 3.5 cp.
 • Tăiere fir și cuțit.
 • Disc Vidia cadou.
 • 7000 rpm.
 • Rezervor 1 litru.
 • Accesorii incluse. 

Click pentru preț!

Motocoasă pe benzină Makita EM2651UH

motocoasa-makita-em2651uh-motor-4-timpi-benzina-1100-wFoarte bună este și această motocoasă pe benzină de la Makita. Dotări:

 • Putere de 1.1 cp.
 • Sistem de tăiere cu fir și cuțit.
 • Motor în 4 timpi.
 • Rezervor de 0.6l.
 • Design ergonomic.

Click pentru preț!

Motocoasă pe benzină KASEI BC34 – 4T

motocoasa-kasei-bc34-4t-1-1-cp-33-5-cc-motor-4-timpiUltima mea recomandare pentru cea mai bună motocoasă pe benzină este KASEI BC34 – 4T. Dotări:

 • Putere 1.1 cp.
 • Sistem de tăiere cu fir și cuțit.
 • Motor în 4 timpi. 
 • Preț accesibil.
 • Review-uri bune.

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările mele de motocoase bune pe benzină, iar dacă doriți să vedeți și alte modele, puteți să intrați pe acest link pentru a vedea mai multe motocoase.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here