Cea mai bună oală sub presiune – alimente gustoase și sănătoase

În acest articol vom vorbi despre cea mai bună oală sub presiune. Vă voi oferi motive pentru care merită să cumperi una, voi vorbi despre ce este o oală sub presiune și vă voi face recomandări.

De ce să cumperi cea mai bună oală sub presiune

Este foarte important nu numai să consumi alimente sănătoase, ci să le gătești așa cum trebuie. De aceea atunci când vine vorba de vase și tigăi, trebuie să alegeți cu grijă.

Oala cu presiune este comparată deseori cu un aparat multicooker, însă aceasta are un preț ceva mai bun, cu toate că nu poți prepara la fel de multe alimente.

Principalul motiv pentru care ar trebui să cumperi o oală cu presiune, este acela că vei găti rapid alimente, vei face economie de timp și energie, iar nutrienții se vor păstra, alimentele fiind deci la fel de sănătoase.

Care este modul de funcționare al unei oale sub presiune?

Oala cu presiune are un capac etanș, blocând astfel eliminarea atât a aerului cât și a aburului, motiv pentru care presiunea din interior va crește, ajungând la temperaturi de peste 100 de grade.

Se va găti la temperaturi de 120 de grade, deci mult mai rapid. De asemenea, o oală cu presiune este dotată cu o valvă de siguranță foarte utilă pentru a avea control asupra presiunii și a temperaturii. Astfel, dacă presiunea este prea mare, trebuie doar să se ridice valva.

De ce să alegi o oală sub presiune?

Poate te întrebi de ce ar trebui să cumperi cea mai bună oală sub presiune, în locul unei oale obișnuite. Ei bine motive sunt multe. În primul rând cu o oală sub presiune poți prepara mâncare cu timp de preparare mai mare de 45 de minute, și nu alimente sensibile care se gătesc rapid. Astfel, oala va grăbi procesul de gătire.

De asemenea, mai ales toamna, o oală sub presiune este perfectă când vei prepara o zacuscă sau o tocană delicioasă cu ajutorul ei. Totodată, cu o oală sub presiune vei putea găti și alte alimente precum carnea, de porc, vită, oaie sau chiar vânat. Astfel, gustul acestora va fi de neuitat.

cea mai bună oală sub presiune

O oală sub presiune ar trebui să o cumperi din două mari motive: pentru a salva timp și pentru sănătatea ta. Studiile spun că cea mai bună oală sub presiune te ajută să economisești 70% din timpul de gătit și, totodată, vei obține mâncăruri mult mai delicioase dar și mai sănătoase.

Iar pentru că vei găti cu cea mai bună oală sub presiune, vei avea de spăla doar o singură oală, deci mai puțin timp dedicat acestei activități.

Printre celelalte motive pentru care ar trebui să îți cumperi cea mai bună oală sub presiune este și faptul că vei reduce consumul de energie sau de gaz, iar siguranța ta va fi sporită.

Acum că știi de ce ar trebui să îți cumperi cea mai bună oală sub presiune, probabil că deja îți dorești și tu o oală sub presiune bună. De aceea în rândurile următoare îți voi spune cum să o alegi.

Cum alegi cea mai bună oală sub presiune

Atunci când vrei cea mai bună oală sub presiune și faci cumpărături, trebuie să ții cont de aspecte precum sursa de căldură, capacitatea, sistemul de siguranță, prețul, accesoriile dar și garanția.

1.Sursa de căldură

Spuneam mai sus că sursa de căldură reprezintă un criteriu important. De știut este faptul că trebuie să alegi cea mai bună oală sub presiune care să accepte mai multe surse de căldură. Recomandarea mea este să poată fi folosită orice sursă.

Astfel, o oală sub presiune bună va putea fi folosită la surse pe gaz, inducție, electrică și chiar vitroceramică.

2.Capacitate

Capacitatea se alege în funcție de nevoi. Dacă ai o familie mari și gătești mult, ai nevoie de oală cu capacitate mare. Dacă vei găti doar pentru tine, aceasta poate fi mai mică. Totuși, eu vă recomand o oală sub presiune de 5 litri.

3.Numărul de accesorii incluse

Cea mai bună oală sub presiune trebuie să fie dotată cu mai multe accesorii. Asta deoarece te vor ajuta să gătești mai multe alimente, și va face gătitul mai ușor.

Un exemplu poate fi sita pentru legume, însă vă puteți uita și după alte accesorii precum cleștii, mânerele suplimentare, capacul din sticlă șamd.

4.Siguranță

Vorbim despre o oală sub presiune cu care vei găti la 120 de grade, deci trebuie să ții cont de siguranță.

Sistemul de siguranță se referă mai exact la sistemul de prindere al capacului dar și la sistemul de autoreglare a presiunii. Capacul trebuie deci închis ermetic cu ajutorul unui mâner.

Cea mai bună oală sub presiune nu va crea probleme, însă un model ieftin poate duce la probleme deloc plăcute.

5.Prețul, garanția și service-ul unei oale sub presiune bune

După cum spuneam și mai sus, o oală sub presiune bună nu are un preț prea mare. Iar dacă prețul mare, atunci și dotările sunt mai bune. De aceea, dacă vei scoate mai mulți bani din portofel, vei lua o oală sub presiune mai bună.

Totodată, o oală sub presiune mai scumpă va avea o politică de garanție și de service mult mai ok. De asemenea, garanția ar trebui să fie desigur de cel puțin 24 de luni.

Cele mai bune oale sub presiune – recomandările cumpărătorilor

Așadar, dacă am stabilit care sunt criteriile de care ar trebui să ții cont când iei cea mai bună oală sub presiune, îți voi face și câteva recomandări. Recomandările le fac după baza părerilor și review-urilor cumpărătorilor de pe eMag și nu numai.

1.Oală sub presiune Tefal Clipso Plus P4370761

Oala sub presiune Tefal Clipso Plus P4370761, 6 lProbabil că cea mai bună oală sub presiune este Tefal Clipso Plus P4370761. Caracteristici:

 • Capacitate de 6 litri.
 • Mânere pliabile.
 • Sistem de închidere îmbunătățit.
 • Programe pentru carne și pentru pește și Coș de gătit la aburi.
 • Carte de rețete.
 • Suportă mai multe surse de căldură.

2.Oală sub presiune Carl Schmidt Sohn, inox 18/8

Oala sub presiune Carl Schmidt Sohn, inox 18 8, volum 8 litriO altă oală sub presiune bună este și Carl Schmidt Sohn. Caracteristici:

 • Volum de 8 litri
 • Suportă toate sursele de căldură
 • Material inox
 • 2 nivele de gătit
 • Capac din sticlă.

3.Oală sub presiune din inox Pyramis EXPERT PLUS

Oala sub presiune din inox Pyramis EXPERT PLUSA treia mea recomandare, și ultima, pentru cea mai bună oală sub presiune este Pyramis EXPERT PLUS. Dotări:

 • Capac și vas din oțel inoxidabil
 • Mecanism de fixare automat
 • Indiciator de capacitate
 • Mânere rezistente la temperaturi de până la 220 Grade
 • Potrivit cu orice plită

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună oală sub presiune. Dacă doriți să vedeți și alte modele, atunci puteți da click aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here