Cea mai bună plasmă electrică pentru încălzire

Vine iarna, vine, iar odată cu ea și gradele din termometre sunt din ce în ce mai mici. Iar de aceea ar trebui să ne pregătim special cu aparatură de încălzire, astfel încât frigul să nu ne ia prin surprindere. Acest blog și-a propus să vină în ajutorul celor care vor să cumpere electrocasnice – de tot felul – și astfel postăm diferite ghiduri. În acest articol vorbim deci despre cea mai bună plasmă electrică pentru încălzire.

Astfel, dacă vrei atât un aparat de încălzire bun și eficient, precum și care să aibă un design plăcut, demn de o casă modernă, atunci cel mai probabil ar trebui să-ți iei o plasmă electrică.

Iar un astfel de moft – dacă îl pot numi așa – nu e chiar foarte costisitor: de la 800 de lei începe prețul pentru o plasmă termică bună.

Modul de funcționare al unei plasme electrice

Plasmele electrice de încălzit funcționează cu ajutorul radiațiilor infraroșu, astfel încât efectul este unul foarte bun în mod special în camerele izolate termic. Marele avantaj al acestor aparate este acela că majoritatea sunt dotate cu o telecomandă, deci sunt ușor de controlat.

Modul de funcționare este cu ajutorul curentului electric, iar astfel în partea interioară există un circuit din argint, a cărui rol este acela de a propaga căldura. Sticla transmite radiațiilor în spectrul infraroșu, iar astfel căldura ajunge în cameră.

Vă recomand însă să aveți un senzor de temperatură intern, deoarece acesta va proteja circuitul în caz de supraîncălzire.

Cum se alege cea mai bună plasmă electrică radiantă

Așadar, dacă ai decis să-ți iei o plasmă electrică radiantă bună, atunci va trebui să ții cont de mai multe aspecte, printre care dimensiunile camerei unde vei instala plasma, puterea acesteia, treptele de puterea, siguranța plus alte caracteristici despre care vom vorbi în rândurile următoare:

1.Putere plus trepte de putere

De regulă, o plasmă electrică radiantă dispune de o putere între 1800 W și 3000 W, poate chiar mai mult. Totuși, de cele mai multe ori puterea variază în funcție de timpul de funcționare precum și de temperatura setată, deci puterea nu va fi mereu constantă.

La fel cum ziceam și atunci când vorbeam despre alte aparate de încălzire (precum în articolul despre aeroterme), un aparat de încălzire eficient ar trebui să ofere 40-50W putere per metru pătrat, astfel încât camera să fie încălzită cât mai bine.

Foarte important este și faptul că o plasmă electrică emite radiații infraroșu chiar și după ce a fost oprită, până la 10 minute.

2.Siguranță

În cazul aparatelor de încălzire – și nu numai – trebuie să fim foarte atenți la capitolul siguranță. Iar pentru o siguranță sporită, ar trebui să existe sisteme de auto-oprire pentru momentele când aparatul s-a încălzit mai mult decât ar trebui, dar și alte funcții gândite în mod special pentru siguranță.

3.Caracteristici

Printre alte aspecte de verificat atunci când vrei cea mai bună plasmă electrică pentru încălzire este designul dar și cât de ușor este acest aparat de folosit.

Astfel, chiar dacă dai ceva mai mulți bani, trebuie să îți iei o plasmă care să-ți placă mult dar și care să dispună de o telecomandă pentru a facilita controlul.

4.Garanție

Vorbim despre o investiție de viitor, pe care nu o vei face în fiecare iarnă, iar din acest motiv ar trebui să optezi pentru un model care să vină cu o garanție de minim 2 ani, astfel încât să fie acoperită orice reparație a vreunui defect care nu e cauzat de tine.

Cele mai bune plasme electrice pentru încălzire – recomandări

Așadar, dacă ai decis să-ți iei o plasmă electrică pentru încălzire, atunci ar trebui să iei unul din modelele recomandate în rândurile următoare:

Plasmă termică infraroșu Nano, Innova XLE

plasma-termica-infrarosu-nano-innova-xle-3000-w-panou-radiant-sticla-electronic-negru-telecomanda-4-trepte-de-incalzireO primă recomandare este modelul din imaginea alăturată. Dotări:

 • Putere de 3000W.
 • Panou radiant din sticlă.
 • Telecomandă inclusă.
 • 4 trepte de încălzire.
 • Pentru camere de până la 75 metri cubi.

Click pentru preț!

Panouri radiante sticlă, Plasmă termică infraroșu Nano, Innova XLM

La fel de bun este și modelul Innova XLM, dar ceva mai ieftin. Dotări:

 • Putere de 3000 W.
 • Rezistență din Argint.
 • Pentru camere de până la 63 metri cubi.
 • Protecție supra-încălzire.

Click pentru preț!

Plasme termice infrarosu, Innova SM

cea mai bună plasmă electrică pentru încălzireIar ultima recomandare pentru cea mai bună plasmă electrică pentru încălzire este Innova SM. Dotări:

 • Putere de 1800 W.
 • Pentru camere de până la 37 metri cubi.
 • 1 treaptă putere.
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cea mai bună plasmă electrică pentru încălzire, însă puteți accesa acest link pentru mai multe modele.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here