Cea mai bună plită cu 2 ochiuri pentru a găti mai mult

Dacă acuma câteva zile vorbeam despre plita cu inducție cu 1 ochi, în acest articol m-am gândit să vorbesc despre cea mai bună plită cu 2 ochiuri pentru persoanele care gătesc ceva mai mult și nu se pot descurca doar cu o plită ce nu dispune decât de un singur ochi.

O plită cu 2 arzătoare este utilă și bună totodată deoarece are un preț accesibil, dar și dimensiuni reduse, nefiind greu de instalat și poți folosi  orice tip de vase dorești.

Asta deoarece vorbim totuși despre o plită electrică, care folosește curentul pentru a încălzi o rezistență ce transferă apoi căldura către arzător.

Cum alegi cea mai bună plită cu 2 ochiuri pentru a găti în același timp mai multe alimente

O plită bună trebuie să-ți fie mereu alături pentru a găti orice dorești. Totuși, trebuie să o alegi cu grijă, ținând cont de mai multe aspecte precum puterea, treptele de reglare ale arzătoarelor, dimensiunea plitei precum și greutatea. De asemenea, un ultim criteriu este garanția sa.

1.Arzătoare, puterea lor și treptele de reglare

O plită electrică bună are puterea între 1500 și 2500 W, în cazul arzătorului mare, iar cel mic de aproximativ 1000 W. Legat de putere, trebuie să spunem faptul că dacă puterea este mai mare, atunci arzătorul se va încălzi mai repede pentru a avea mâncarea gata mai rapid.

De asemenea, un alt aspect foarte important tot legat de puterea este posibilitatea setării treptelor de putere, pentru că unele alimente trebuie gătite la temperaturi mai mici, iar altele la temperaturi mai mari. Astfel, tu trebuie să poți alege ce putere să folosești.

2.Dimensiunea plus greutatea plitei

O plită electrică este apreciată de obicei tocmai pentru faptul că are dimensiuni și greutate redusă, motiv pentru care este totodată ușor de transportat dar și de instalat. Astfel, vă recomand și vouă să alegeți un model care să fie cât mai ușor și nici foarte mare.

3.Alte detalii

Pe lângă cele de mai sus, mai trebuie să ții cont și de alte caracteristici despre care vom discuta pe scurt mai jos:

O funcție foarte utilă ce ar trebui să fie prezentă la toate aparatele de gătit este timerul și oprirea automată astfel încât aragazul se va opri singur după un timp stabilit de tine, pentru ca tu să nu fii nevoit să te tot uiți la ceas pentru a ști când să oprești aragazul.

De asemenea, semnalele de atenționare sunt bune pentru acele momente când uiți aragazul aprins sau arzătoarele sunt fierbinți, iar tu trebuie să fii atent cu ele.

Nu în ultimul rând, cea mai bună plită cu 2 ochiuri trebuie să fie ușor de folosit și de setat.

4.Garanție

Așa cum am zis și mai sus, garanția este importantă și ar trebui să fie de cel puțin 24 de luni.

Cele mai bune plite cu 2 ochiuri – recomandări

Așadar, dacă ai decis să-ți cumperi o plită cu 2 ochiuri bună și nu știi ce model să alegi, îți voi recomanda mai jos 3 plite ce merită fiecare leu:

Plită Electrică Arielli ACP-3206C

cea mai bună plită cu 2 ochiuriO primă recomandare este Arielli ACP-3206C. Dotări:

 • Putere de 2100 W.
 • 2 arzătoare.
 • 5 kg greutate.
 • Material din ceramică. 
 • Preț foarte accesibil.

Click pentru preț!

Plită electrică dublă Zass ZHP 05A

Plita electrica dubla Zass ZHP 05AZass ZHP 05A a este o plită cu 2 ochiuri bună care a mulțumit orice cumpărător. Specificații:

 • Putere de 200 W.
 • Termostat reglabil.
 • Discuri din fontă.
 • Temperatură maximă de 400 de grade Celsius.
 • Greutate de 3.2 KG.

Click pentru preț!

Plită electrică Samus PX202C

Plita electrica Samus PX202CUltima mea recomandare pentru cea mai bună plită cu 2 ochiuri este Samus PX202C. Dotări:

 • Putere de 2400 W.
 • 2 arzătoare din ceramic.
 • Piciorușe de antialunecare.
 • Buton termostat.
 • Protecție la supraîncălzire.

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună plită cu 2 ochiuri, însă dacă dorești să vezi mai multe modele, atunci poți da click aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here