Cea mai bună plită rustică

Mereu mi-am dorit o bucătărie complet rustică și sper că în curând o voi și avea. Până atunci însă vorbesc despre electrocasnice cu aspect rustic aici pe blog (vezi de exemplu articolul despre hote rustice) iar acum am constat că nu există un articol și despre cea mai bună plită rustică.

Astfel, dacă vrei o bucătărie cu personalitate și o plită bună totodată, atunci ar trebui să te gândești să-ți iei cea mai bună plită rustică. Asta pentru că merită.

Iar prețul unei plite rustice nu este deloc mare, dacă stăm să privim mai ales designul: acesta începe de la 500 de lei și crește în funcție de dotări.

Cum se alege cea mai bună plită rustică – ghidul BlogdeCasa.Ro

Așadar, dacă ai decis să-ți iei una dintre cele mai bune plite rustice, atunci va trebui să alegi una ținând cont de aspecte precum tipul de alimentare, arzătoarele și puterea lor, dimensiuni, funcții, design dar și alte aspecte despre care vorbim mai jos.

1.Tip de alimentare

Este de la sine înțeles faptul că plitele pot fi pe gaz, electrice sau mixte. Modelele pe gaz sunt mai des întâlnite, doar că sunt și multe persoane care aleg o plită electrică. Astfel, alegerea depinde doar de tine.

Ceea ce trebuie să știi este însă faptul că o plită pe gaz este de regulă mai accesibilă din punct de vedere al prețului.

2.Design

Vorbim despre un aparat a cărui design este foarte important, asta deoarece dorim o bucătărie cât mai aspectuoasă.

Astfel, atunci când vrei cea mai bună plită rustică, ar trebui să te orientezi către aparate cu culori plăcute, astfel încât aspectul să fie cât mai wow.

3.Arzătoare

De fiecare dată când vrei o plită bună, va trebui să fii atent la arzătoare. Mai exact, la numărul lor și la puterea acestora. De regulă, plitele au câte 4 arzătoare – 1 mic, 1 mare, 2 medii sau poate chiar un arzător pentru WOK – doar că sunt și modele cu mai multe arzătoare.

Puterea arzătoarelor reprezintă un aspect căruia trebuie să îi oferi atenție. Arzătorul mic ar trebui să aibă putere de 1 KW,. mediu între 2 și 2,5 kw iar cel mai mare de peste 2.5 kw. 

De asemenea, un alt aspect de verificat este reprezentat de dimensiunile plitei, mai ales dacă alegi un model incorporabil.

4.Alte funcții

Funcțiile suplimentare sunt la rândul lor strict necesare pentru cea mai bună plită rustică. Astfel, un aprinzător electric este foarte util, iar funcțiile de siguranță sunt recomandate de noi. De asemenea, timer-ul te poate ajuta să gătești exact cât trebuie, amintindu-ți când trebuie să iei mâncarea de pe foc.

5.Garanție

Nu îți cumperi în fiecare zi electrocasnice cu aspect rustic, dar atunci când o faci va trebui să te asiguri că o vei avea mult timp. Mai exact, trebuie să optezi pentru o plită rustică bună care să-ți pună la dispoziție o garanție de minim 2 ani pentru a fi acoperite orice costuri dacă apar defecțiuni.

Foarte important este și să cumperi o plită cu aspect rustic dintr-un magazin cunoscut, de calitate și de încredere totodată.

BlogdeCasa.Ro recomandă: cele mai bune plite rustice

Așadar, dacă ați decis să vă luați una dintre cele mai bune plite rustice, atunci ar trebui să alegeți unul din modelele pe care BlogdeCasa.Ro le recomandă mai jos:

Plită incorporabilă  rustică Hansa BHGW63100020

cea-mai-buna-plita-rusticaO primă recomandare este plita rustică de la Hansa. Dotări:

 • Alimentare pe gaz.
 • 4 arzătoare.
 • Aprindere electrică.
 • Material inox.
 • Grătare din email.
 • Siguranță.

Click pentru preț!

Plită incorporabilă rustică Electrolux EGH6343BOR

plita-incorporabila-rustica-electrolux-egh6343bor-gaz-4-arzatoare-60-cm-aprindere-electrica-integrata-negruFoarte interesantă este și plita rustică de la Electrolux. Dotări:

 • Alimentare pe gaz.
 • 4 arzătoare.
 • Aprindere electrică.
 • Siguranță.
 • Arzător WOK.
 • Grătare din fontă.

Click pentru preț!

Plită incorporabilă rustică Zanussi ZGG66414MA

plita-incorporabila-rustica-zanussi-zgg66414ma-gaz-4-arzatoare-aprindere-electricaIar ultima recomandare pentru cea mai bună plită rustică este un model Zanussi. Dotări:

 • Alimentare pe gaz.
 • 4 Arzătoare.
 • Aprindere electrică.
 • Siguranță.
 • Grătare din fontă. 

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările noastre despre cea mai bună plită incorporabilă rustică, iar dacă doriți să vedeți mai multe plite rustice, atunci ar trebui să vizitați acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here