Cea mai bună presă de călcat

0
5

Cea mai bună presă de călcat este necesară în orice casă, deoarece astfel vei putea călca o cantitate foarte mare de materiale, într-un timp mai scurt. Astfel, dacă vrei să faci economie din timpul dedicat călcării rufelor, ar trebui să citești acest articol despre prese de călcat bune.

Timpul nu poate fi cumpărat cu bani, da o presă de călcat da. Prețul uneia începe de la 1200 de lei, însă crește cu cât e mai performantă.

Cum se alege cea mai bună presă de călcat

Dacă ai decis să-ți iei cea mai bună presă de călcat, atunci va trebui să fii atent la câteva detalii precum puterea, tipul tălpii, suprafața plăcii, funcții plus alte detalii despre care discut pe larg în continuarea articolului.

1.Putere

cea mai bună presă de călcatUn aspect foarte important este puterea unei prese de călcat bune. Aceasta ar trebui să fie de cel puțin 1600 W, iar asta deoarece cu cât o presă e mai puternică, cu atât se va încălzi mai repede, iar temperaturile reduse vor fi mai mari.

Astfel, o temperatură superioară a aburilor va fi mai eficientă pentru eliminarea bacteriilor.

Eu vă recomand deci să optați pentru o presă de călcat cât mai puternică.

2.Talpa presei

Foarte important este și să oferi atenție materialului din care talpa a fost realizată. Asta deoarece un material bun se va comporta mult mai bine cu țesăturile. De regulă, pe piață majoritatea preselor de călcat au o talpă din aluminiu sau din inox.

Eu recomand însă presele de călcat care au talpă din aluminiu, acest material fiind mai ales foarte bun pentru hainele bebelușilor.

3.Alte detalii

Suprafața de călcare ar trebui să fie cât mai mare, astfel încât să economisești timp dar și să poți călca mai multe rufe în același timp. De asemenea, forța de călcare ar trebui să fie de cel puțin 40 de KG, tot pentru o călcare mai rapidă dar și mai eficientă totodată.

4.Funcții

La fel ca în cazul multor electrocasnice, funcțiile ne spun cât de bun este un aparat sau nu. De aceea, ar trebui să cauți cea mai bună presă de călcat care să aibă un debit de abur mare, de cel puțin 100 de grame pe minut, astfel încât țesăturile să poată fi călcate cât mai ușor.

Iar pentru o durată de viață cât mai mare a aparatului, ar trebui să existe și un sistem anti-calcar.

Oprirea automată este și ea o funcție de siguranță utilă pentru orice aparat, prelungindu-i durata de viață. La rândul lor, sistemele de blocare sunt eficiente mai ales pentru a ține aparatul departe de copii.

5.Caracteristici

În final, ar mai trebui să ții cont de aspecte precum dimensiunile, astfel încât să poți depozita ușor aparatul iar în același timp să poți să calci și materiale mai mari.

Tot pentru portabilitate și o depozitare mai ușoară, cea mai bună presă de călcat nu ar trebui să fie foarte-foarte grea.

Timpul de încălzire depinde foarte mult de puterea aparatului, dar e important ca acesta să fie cât mai mic, pentru a nu aștepta prea mult.

Iar în final, trebuie să vă mai spun că recomand numaidecât presele de călcat care oferă o garanție de minim 2 ani de zile, iar dacă aveți posibilitatea prelungirii acestui termen, vă recomand să faceți acest lucru.

Cele mai bune prese de călcat – recomandările BlogdeCasa

Așadar, dacă vă doriți o presă de călcat bună și nu știți ce să alegeți, în rândurile următoare vă voi recomanda câteva prese bune.

Presă de călcat Texi Apollo 68

presa-de-calcat-texi-apollo-68-1600wO primă recomandare este presa de călcat Texi Apolli 68. Dotări:

 • Putere de 1600 W.
 • Talpă din aluminiu.
 • Forță de călcare de 45 KG.
 • Debit de abur 120 g/min.
 • Anti-calcar.
 • Mai multe funcții și accesorii.

Click pentru preț!

Presă de călcat Texi Apollo 101

presa-de-calcat-texi-apollo-101-2200wUn model asemănător dar ceva mai puternic și mai bun este Texi Apollo 101. Dotări:

 • Putere de 2200 W.
 • Forță de călcare de 50 kg.
 • Debit de abur de 120 g/min.
 • Anti-calcar.
 • Oprire automată.
 • Multe funcții.

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună presă de călcat, iar dacă doriți să vedeți și alte modele, atunci ar trebui să verificați aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.