Cea mai bună râșniță de cafea, pentru dimineți mai bune

Te-ai gândit să îți cumperi cea mai bună râșniță de cafea însă nu știi care sunt aspectele de care ar trebui să o ții cont? Sau poate că vrei să găsești cele mai bune râșnițe de cafea iar tu cu un singur buton să dai comanda pentru ca în câteva zile să te bucuri de cea mai gustoasă cafea? Ei bine ai ajuns în locul potrivit.

Am scris acuma câteva zile despre espressoare de cafea bune iar articolul a fost destul de apreciat de către cititori, motiv pentru care am ales să mai scriu despre aparate de cafea. Așa am ales să dezbat și tema numită cea mai bună râșniță de cafea.

cea mai bună râșniță de cafea

Ce vei găsi în acest articol? În primul rând un ghid despre cum alegi cea mai bună râșniță de cafea dar și recomandări de râșnițe de cafea ieftine și bune astfel încât să știu că am realizat un ghid util pentru fiecare cumpărător.

Cum alegi cea mai bună râșniță de cafea pentru cafele delicioase

La fel ca de obicei, trebuie să începem cu un ghid despre cum poți alege cea mai bun râșniță de cafea astfel încât să ai mereu o cafea delicioasă la îndemână. Printre pricipalele aspecte de care trebuie să ții cont sunt dimensiunile, funcțiile dar și modurile de funcționare.

Există însă o mulțime râșnițe de cafea bune, motiv pentru care sunt de părere că ai de unde alege. Totuși, trebuie să stabilești dacă vrei o râșniță de cafea manuală sau electrică, cu cuțit sau cu bravuri dar și bugetul pe care îl poți investi într-o astfel de achiziție.

Gradul de măcinare este reglabil?

Un aspect de care trebuie să ții cont atunci când cauți o râșniță de cafea bună este posiblitatea de a stabili gradul de măcinare. Dacă faci cafea la ibric, atunci e mai bună o cafea mai mare, în timp ce espressoarele au nevoie de o cafea mai fină.

Măcinare cu cuțit sau cu bavuri?

Spuneam mai sus că măcinarea poate fi cu cuțit sau cu bavuri. Ei bine, ar trebui să știți că râșnițele de cafea cu bavuri pot fi atât plate cât și conice iar acestea au un preț ceva mai mare, însă și cafeaua va fi măcinată mai uniform. În ceea ce privește râșnițele ceramice cu bavuri acestea ies în evidență cu o duritate mai mare astfel încât să aibă o durată de viață mai mare.

Posibilități multiple de folosire

Dacă doriți un dispozitiv care să vă ajute la mai multe activități, atunci ar trebui să vă uitați după acele râșnițe de cafea care vă permite să pregătiți și alte produse, nu numai cafea.

De exemplu există râșnițe care macină și alunele sau nucile, sau chiar poate pregăti diferite condimente și ierburi.

Cât de ușor se curăță o râșniță de cafea bună?

Trebuie să țineți cont numaidecât și de acest aspect. Asta deoarece o râșniță de cafea bună poate fi curățată în mașina de spălat vase, astfel încât să scapi de bătăile de cap. De asemenea, există și produse care vin cu o perie specială ce te ajută să cureți mai ușor râșnița.

După garanție și service

Nu ar trebui să uităm de faptul că până și cea mai bună râșniță de cafea se poate defecta, motiv pentru care trebuie numaidecât să verifici ca garanția să fie cât mai mare, recomandarea mea fiind să optați pentru râșnițe de cafea cu o garanție de minim 24 de luni.

De asemenea, un service aflat în apropierea ta poate reprezenta desigur un avantaj.

Cele mai bune râșnițe de cafea

Mai jos vă voi recomanda câteva modele pentru cele mai bune râșnițe de cafea astfel încât să aveți în fiecare dimineață o cafea proaspătă și cu o aromă cât mai delicioasă cu putință. Fiecare model de râșniță de cafea bună vine alături de o poză precm și de cele mai importante caracteristici, plus un buton către cea mai bună ofertă.

Râșniță de cafea DeLonghi KG 89, 110 W, 120 g, Negru/Inox

Rasnita de cafea DeLonghi KG 89Una dintre cele mai bune râșnițe de cafea aparține celor de la DeLonghi. Caracteristici:

 • Dispune de sistem dublu de siguranță.
 • Mai multe posibilități de a alege gradul de măcinare.
 • Setare cantitate de cafea.
 • Sistem cu bravuri care păstrează aroma cafelei.

Râșniță de cafea Bosch MKM6003, 180 W, 75 g, Negru Rasnita de cafea Bosch MKM6003, 180 W, 75 g, Negru

O râșniță de cafea foarte ieftină dar și foarte bună totodată. Așa pot descrie Bosch MKM6003.

 • Dispune de un sistem special de cuțite din inox.
 • Capacul oferă siguranță.
 • Aromă foarte bună a cafelei.
 • Preț excelent.

Râșniță de cafea ieftină Heinner HCG-150SS, 150 W, Inox

Rasnita de cafea Heinner HCG-150SS, 150 W, Inox

O râșniță foarte apreciată dar și ieftină totodată este Heinner HCG-150SS.

 • Lame din Inox.
 • Preț foarte mic.
 • Putere de 150W.
 • Capacitate de 50 g.

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună râșniță de cafea, iar dacă doriți să vedeți și alte modele bune, puteți da click aici pentru a vedea întreaga ofertă.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

 1. Inainte de a cumpara rasnita trebuie sa ai deja masina de preparat cafeaua,eu am Heinner HCG-150SS e de 30g nu 50. Rasnita e foarte buna pt prepararea cafelei la filtru si ibric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here