Cea mai bună rindea electrică este întâlnită deseori atunci când recondiționezi mobila ori când ai diferite activități de bricolaj. Aceasta este deci foarte utilă atunci când lucrezi deseori cu lemn, indiferent de tipul lucrării.
Astfel, rindeaua electrică a fost gândit pentru a ușura munca noastră cu lemnul, ajutându-ne deci să facem diferite lucrări.
Iar prețul nu e deloc mare, deoarece găsim cea mai bună rindea de la 200 de lei, iar prețul poate crește în funcție de dotări.
Cum se alege cea mai bună rindea electrică – ghidul blogului pentru cumpărători
Atunci când vrei o rindea electrică bună va trebui să ții cont de mai multe lucruri. În primul rând trebuie să ții cont de tipul activităților pentru care ai nevoie de o rindea dar și de caracteristicile acestui aparat. Mai pe larg discutăm însă în rândurile următoare:
1.Tipul uneltei plus activitățile la care urmează a fi folosită
De obicei aceste unelte le putem împărți în trei mari categorii:
- Tip hobby;
- Tip semiprofesional;
- Tip profesional.
Din prima categorie fac parte uneltele pe care le vom folosi în casă, pentru activități nu foarte complexe. A doua categorie este dedicată uneltelor ceva mai complexe, cu preț de achiziție mediu precum și cu specificații ceva mai bune. Iar ultima categorie este dedicată meșterilor care se ocupă cu asta zilnic, deci au nevoie de un aparat complex, performant, chiar dacă prețul de achiziție este ceva mai mare.
2.Aspecte tehnice
Caracteristicile tehnice nu sunt deloc de ignorat. În primul rând ar trebui să ținem cont de putere, care poate fi mai mică sau mai mare, însă funcție de aceasta rezultatele pot fi mai mult sau mai puțin eficiente. Vă recomandăm să alegeți un model cu putere de cel puțin 600W.
Totodată, viteza este un alt aspect de urmărit. La fel ca în cazul puterii, și viteza ne ajută să obținem rezultate cât mai bune. Alegeți un model cu viteză de cel puțin 15000 RPM.
Adâncimea de tăiere și lățimea de rindeluire sunt de asemenea două alte detalii de care ar trebui să ții cont. Desigur, modelele de top îți vor permite să poți seta după bunul plac aceste detalii.
3.Accesorii incluse
Accesoriile incluse ne vor fi mereu de mare ajutor, de aceea nu ar trebui să ignorăm acest aspect. Ar trebui deci să avem la dispoziție lame reversibile, o cheie pentru schimbarea lamelor, dar și un adaptor pentru aspirator.
4.Alte detalii
Pe lângă aspectele de mai sus, ar mai trebui să ții cont și de alte aspecte. Alimentarea poate fi la rețea sau cu acumulator.
Desigur, cea mai bună rindea electrică cu acumulator va fi mai ușor de folosit deoarece nu va trebui să te încurci în cablu, dar totodată va avea o anumită autonomie, iar dacă se termină, atunci va trebui să întrerupi lucrarea.
Funcțiile existente pot fi și ele de ajutor. De exemplu, unele modele au funcție de aspirare care reține praful astfel încât să poți lucra în continuare fără a fi încurcat de praful provocat.
5.Garanție
Iar în final, un alt aspect de care să ții cont este și garanția. Aceasta ar trebui să fie de minim 24 de luni. O garanție ok, primită de la un magazin de încredere, va asigura reparațiile dacă au apărut probleme tehnice.
Recomandări pentru cele mai bune rindele electrice
Așadar, dacă vreți una dintre cele mai bune rindele electrice atunci ar trebui să vedeți recomandările noastre de mai jos.
Rindea electrică Skil F0151558AA
O primă recomandare este Skil F0151558AA. Dotări:
- Putere 600W.
- Viteză 17000 RPM.
- Tip hobby.
- Cuțite reversibile.
- Racord colectare praf.
- Mâner secundar.
Rindea electrică Stern EP900A
Foarte bună este și rindeaua electrică Stern EP900A. Dotări:
- Putere 900 W.
- Viteză 16000 RPM.
- Tip Hobby.
- Lățime rindeluire 82 mm.
- Adâncime 3 mm.
- Racord colectare praf.
Rindea Skil 1565 AA
Și ultima recomandare pentru cea mai bună rindea electrică. Dotări:
- Putere de 720W.
- Viteză 16000 RPM.
- Tip hobby/semiprofesional.
- Lățime rindeluire 82 mm, adâncime 2 mm.
- Racord colectare praf.
Așadar, acesta este articolul nostru despre cea mai bună rindea electrică. Dacă doriți să vedeți și alte modele, atunci apăsați pe acest link.