Cea mai bună saltea cu arcuri pentru un somn liniștit

Un somn liniștit și odihnitor este foarte important pentru o viață sănătoasă, deoarece acesta este strict esențial. În acest sens este bună să avem cea mai bună saltea cu arcuri, care ne va ajuta să avem un somn mai bun.

Chiar dacă dormi mai puțin noaptea din cauza jobului sau a stresului, este important ca acele 6-8 ore să fie cât mai odihnitoare. Astfel, o saltea este o investiție esențială pentru o viață sănătoasă.

Saltea cu arcuri sau saltea din spumă cu memorie? Care e diferența?

De regulă, diferența dintre cea mai bună saltea cu arcuri și o saltea din spumă cu memorie, ține de propriile gusturi și de obișnuință.

Salteaua cu arcuri este bună deoarece produce un efect de reziliență, deoarece arcul revine forma de echilibru, în timp ce salteaua din spumă cu memorie urmărește forma corpului.

Saltelele cu arcuri sunt însă mai înalte.

Cum se alege cea mai bună saltea cu arcuri – pentru un somn liniștit

După cum spuneam și mai sus, o saltea reprezintă o achiziție importantă, de viitor, așa că nu ar trebui să te obișnuiești. Astfel, nu trebuie să-ți iei o saltea ieftină ci să optezi pentru o saltea de calitate, ce permită aerului să circule cât mai bine.

O saltea cu arcuri bună îți va oferi mai multe avantaje printre care faptul că îți oferă o susținere relaxantă, mult confort sport precum și independență față de partener.

Atunci când vrei cea mai bună saltea cu arcuri trebuie să ții cont de principiul după care a fost făcută salteaua.

1.Principiul saltelei

După cum spuneam mai sus, principiul după care a fost făcută o saltea este foarte importantă. O saltea cu arcuri este făcută din două părți: partea superioară – matlasarea și structura inferioară – cea elastică.

cea mai bună saltea cu arcuri

Structura elastică este importantă pentru a susține coloana vertebrală, permițându-le mușchilor să se relaxeze. Gradul de duritate al acesteia poate fi mare, mediu sau mic. Acesta îl alegi în funcție de greutate, morfologie dar și în funcție de preferințe.

Partea superioară, adică matlasarea, este importantă pentru a-ți oferi confort instant. Materialele sunt la rândul lor importante, oferind o stare de confort de cufundare, tonică sau moale. Astfel, ar trebui ca stratul superior să fie din cel puțin trei straturi.

2.Tip de arcuri plus număr de arcuri

Arcurile pot fi bi-conice, continue sau împachetate. Cele mai întâlnite sunt arcuri biconice, acestea fiind prinse pe suporți inferiori și superiori. Arcurile continue sunt ceva mai noi, plasate longitudinal, existând legături între ele.

În final, arcurile împachetate sunt de tip bi conic cu mici buzunare individuale. De regulă, acest tip de arcuri este recomandat cuplurilor.

De asemenea, legată de tipul arcurilor este fermitatea oferită de saltea. Astfel, niște arcuri groase au o rezistență mai mare la presiune, cele subțiri oferind deci o fermitate redusă.

Numărul de arcuri este foarte important. Asta deoarece un număr mare de arcuri va lucra individual, astfel încât să susțină o anumită arie.

3.Material

Materialele trebuie să fie de calitate, astfel încât să mențină o temperatură constantă a corpului. De asemenea, o saltea trebuie și să permită schimbul de aer, precum și cel de căldură, fără a avea efecte asupra ta.

Unele saltele trebuie întoarse în funcție de anotimp, iar acest lucru apare de obicei în manual de utilizare.

4.Înălțimea saltelei

Este foarte important ca o saltea să aibă o înălțime de minim 18 centimetri, doar că cea mai bună saltea cu arcuri ar trebui să aibă o înălțime de 28 de centimetri.

5.Garanție

De regulă, o saltea bună are o garanție cuprinsă între 2 și 6 ani, depinde de producător, doar că vă recomand să optați pentru o saltea cu garanție cât mai mare.

Cele mai bune saltele cu arcuri – recomandări

Așadar, dacă ați decis să vă luați una dintre cele mai bune saltele cu arcuri, vă voi recomanda eu în rândurile următoare câteva modele bune:

Saltea King Memory-Foam Previ

saltea-king-memory-foam-previO primă recomandare este acest model King Memory-Foam Previ. Dotări:

 • Înălțime 28 de centimetri.
 • Dimensiuni 140 x 190 cm.
 • Duritate medie.
 • Greutate maximă susținută per persoană 120 kg. 

Click pentru preț!

Saltea Pocket Memory Aquagel AirFresh 7 zone Confort Previ

saltea-pocket-memory-aquagel-airfresh-7-zone-confort-previ-160-x-200-cmLa fel de bună este și această saltea. Dotări:

 • Înălțime 25 cm.
 • Duritate medie.
 • Dimensiuni 160 x 200 cm.
 • Arcuri împachetate individual tip Pocket plus Spuma Memory.
 • Structură din 4 straturi.

Click pentru preț!

Saltea Super Ortopedică Saltex

saltea-super-ortopedica-saltex-160x200Ultima mea recomandare pentru cea mai bună saltea cu arcuri este acest model. Dotări:

 • Înălțime de 20 cm.
 • Material umplutură arcuri tip Bonnel.
 • Greutate maximă susținută per persoană 90 kg.
 • Dimensiuni de 160 x 200 cm.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cea mai bună saltea cu arcuri, iar dacă doriți să vedeți mai multe modele, atunci le veți găsi aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here