Cea mai bună sobă pe gaz de la Tesy

Cei de la Tesy sunt cu siguranță cei mai bun atunci când vine vorba de aparate de încălzire. Am recomandat deseori aparate de-ale lor atunci când am vorbit despre astfel de aparate (un exemplu fiind articolul despre boilere electrice) iar în acest articol m-am gândit să vorbesc despre cea mai bună sobă pe gaz, iar recomandările vor fi de la Tesy, desigur.

 VEZI AICI CÂTEVA SOBE PE GAZ BUNE

Există deci foarte multe sobe pe gaz – alimentate la butelie – iar mai ales la țară aceasta reprezintă o variantă bună de a avea căldură în casă fără a face focul cu lemne. De asemenea, o sobă pe gaz este eficientă deoarece costul este unul redus.

Recomand însă și achiziționarea unui aparat de detectare a gazului.

Cum se alege cea mai bună sobă pe gaz

Așadar, dacă ai decis să-ți iei cea mai bună pe gaz de butelia, ar trebui să verifici mai multe aspecte precum puterea, dimensiunile încăperii ce urmează a fi încălzită, treptele de temperatură, siguranța dar și alte aspecte despre care voi vorbi chiar mai jos.

1.Putere

Cu cât o sobă pe gaz e mai puternică, cu atât va putea încălzi încăperi mai mari. De exemplu,. dacă ai o cameră de 100 de metri cubi, atunci o sobă cu putere mare de 4200 W va face față cu succes încălzirii. Dar dacă e puternică, poate fi folosită chiar și în camere mai mici, la treptele inferioare.

De aceea este musai să există posibilitatea alegerii treptelor de temperatură dorite.

Totuși, dacă nu știți ce sobă să luați pentru a fi eficientă în camera voastră, verificați în lista de specificații dimensiunile maxime ale camerei ce poate fi încălzită, iar astfel vă veți putea face o idee.

2.Siguranță

Aparatele cu gaz trebuie să vină cu mai multe măsuri de siguranță, astfel încât să se oprească automat dacă au crescut concentrațiile de CO sau CO2 prea mult.

Astfel, ar trebui un sistem care să oprească automat furnizarea de gaz chiar și atunci când flacăra pilot s-a stins, iar o grilă de protecție este și ea recomandată pentru a nu exista mici incidente.

3.Alte caracteristici

Atunci când alegi o sobă pe gaz va mai trebui să ții cont și de alte aspecte. De exemplu, ar trebui ca cea mai bună sobă pe gaz să fie portabilă, să aibă roți și mâner pentru a o putea transporta în altă cameră atunci când e nevoie.

Greutatea și dimensiunile sunt și ele de verificat, pentru a-i găsi mai ușor locul în casă. De asemenea, un suport pentru butelie ar trebui să fie obligatoriu.

4.Garanție

Vorbim desigur despre un aparat foarte util, deci ar trebui să cauți un model care să aibă o garanție de cel puțin 2 ani astfel încât eventualele defecțiuni să fie acoperite gratuit.

Cele mai bune sobe pe gaz – recomandările BlogdeCasa.Ro

Așadar, dacă ai decis să-ți cumperi una dintre cele mai bune sobe pe gaz de butelie și nu știi exact ce să alegi, te voi ajuta eu să faci cea mai bună achiziție recomandându-ți mai multe sobe bune:

Sobă pe gaz TESY LD 168D

soba-pe-gaz-tesy-ld-168d-4200-w-3-trepte-de-putereO primă recomandare este soba Tesy LD 168D. Un model excelent. Dotări:

 • Putere de 4200 W.
 • 3 trepte de putere.
 • Protecție anti-cădere.
 • Sisteme de siguranță incluse.
 • Camere de 100 mp.

Click pentru preț!

Sobă pe gaz cu infraroșu Delonghi, SRI CE

cea mai bună sobă pe gazLa fel de bună este și soba pe gaz cu infraroșu Delonghi. Dotări:

 • Putere de 4200W.
 • 3 nivele de putere.
 • Termostat de siguranță.
 • Sisteme de siguranță incluse.
 • Model portabil.
 • Tip gaz GPL. 

Click pentru preț!

Sobă încălzire pe gaz GPL, ZILAN ZLN-8458

soba-incalzire-pe-gaz-gpl-zilan-zln-8458Ultima recomandare pentru cea mai bună sobă pe gaz este Zilan ZLN. Dotări:

 • Putere de 4200 W.
 • 3 trepte de putere.
 • Gaz GPL.
 • Sisteme de siguranță.
 • Roți incluse.

Click pentru preț!

Tesy cu GPL automatizat – video

Cristian ne-a lăsat un comentariu cu informații utile dar și cu acest video care ne prezintă soba Tesy cu GPL automatizat. De văzut:

Așadar, acestea sunt cele mai bune sobe pe gaz pe care le poți găsi momentan pe piață. Dacă aveți întrebări, puteți lăsa un comentariu.

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

 1. sobele astea fac repede caldura dar nu o pastreaza.
  din momentul in care le-ai oprit incepe se se raceasca camera si la aproximativ 2 ore se face frig si trebuie iar pornite.
  ziua ar fi ok., dar noaptea e tare aiurea sa te scoli mereu ca sa tot aprinzi-stingi… plus ca aprinzatorul electric face destula galagie la actionare [daca ai un copil in camera sigur il trezesti]
  sobele sunt economice,iar reglate bine, nu mai emana miros de gaz…. si cu ceva modificari nici nu se mai opresc singure dupa 2 sau 3 ore de functionare.
  ideal ar fi sa le fie aplicate o valva si un termostat, macar pe unul din arzatoare ca sa isi faca treaba automat.
  folosesc tipul asta de sobe de 3 ierni si sunt ok. am 4 bucati, modele diferite.
  anul asta am modificat 3 din cele 4 sobe si acum sunt perfecte.
  consumul a scazut si mai mult, iar temperatura in camerele in care ele functioneaza este constanta.
  sceptic, cand am cumparat sobele am cumparat si un detector de monoxid carbon, dar nu au fost probleme, totusi recomand aerisirea incaperilor in care ele functioneaza cate 10 minute, de minim 3 ori pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here