Cea mai bună tigaie pentru clătite – ghid de cumpărături

Recunosc că îmi place să vorbesc despre tigăi, drept dovadă fiind numărul mare de articole despre tigăi scrise pe aici blog. Am vorbit de exemplu chiar și despre tigăi wok, iar acum am decis să fac și un articol despre cum se alege cea mai bună tigaie pentru clătite.

Au fost gândite deci niște tigăi speciale pentru clătite, chiar dacă mulți facem clătite doar cu tigaia obișnuită. Cea din urmă nu e atât de eficientă, deoarece uneori se ard, se fac greu, sau chiar se lipesc.

În schimb, tigaia pentru clătite are o bază dreaptă, iar compoziția ia o formă corectă, pereții sunt mici și drepți, deci poți întoarce ușor clătitele, iar acestea se fac foarte bune.

Iar o tigaie pentru clătite nu e deloc scumpă: de la 40 la 100 de lei costă de regulă, dar prețul mai poate crește.

cea mai bună tigaie pentru clătite

Cum se alege cea mai bună tigaie pentru clătite – Ghidul BlogdeCasa.Ro

Așadar, dacă ești un iubitor de clătite și vrei cea mai bună tigaie pentru clătite, eu te voi ajuta să o alegi. Pe scurt, va trebui să ții cont de aspecte precum materialul (atât cel interior cât și cel exterior), sursa de căldură suportată precum și dimensiunile. Mai pe larg discutăm însă mai jos:

1.Material

Materialul este deci un prim aspect de care să ții cont. Doar că trebuie să fii atent atât la materialul interior cât și la cel exterior. Vă prezentăm mai jos cele mai bune materiale pentru ca voi să alegeți ușor cea mai bună tigaie pentru clătite:

Materiale bune pentru interiorul tigăii

Începem cu interiorul. În acest caz, noi vă recomandăm să optați pentru un model care să fie din ceramic, teflon sau titanium. Aceste materiale sunt bune deoarece sunt antiaderente, rezistă la temperaturi mari, și nu va trebui să folosești prea mult ulei.

MATERIALE BUNE PENTRU EXTERIORUL TIGĂII

În exterior, tigaia ar trebui să aibă un material precum oțelul, emailul sau aluminiul. Acestea au prețuri accesibile și păstrează bine căldura. Emailul este un material recomandat mai ales plitelor electrice și cu inducție. Oțelul în schimb are dezavantajul că este un material greu care să răcește la fel de greu.

2.Caracteristici

Un alt aspect important de care să ții cont este sursa de căldură pe care o folosești. Astfel, trebuie să te asiguri că tigaia pe care o cumperi este compatibilă cu sursa de căldură folosită (gaz, electrică, inducție).

De asemenea, o tigaie pentru clătite are de regulă un diametru de 25 cm, pentru a obține clătite de dimensiuni cât mai ok. Totuși, aceasta reprezintă o alegere proprie.

O garanție ar fi și ea utilă. Chiar dacă nu ne închipuim că o tigaie ar putea să se strice din cine știe ce motive, ar fi bine totuși să avem o garanție de câteva luni la dispoziție.

tigai pentru clatite

De asemenea, compatibilitatea cu mașina de spălat vase este un alt aspect important, pentru a putea curăța mai ușor tigaia. Totodată, există modele cu indicator care ne spune când tigaia este pregătită pentru a găti.

Cele mai bune tigăi pentru clătite -recomandările blogului

Așadar, dacă ai decis să-ți iei una dintre cele mai bune tigăi pentru clătite, pentru deserturi delicioase, atunci ești exact unde trebuie. Asta deoarece mai jos vei găsi câteva recomandări de tigăi bune, pe care le poți lua fără a sta prea mult pe gânduri:

Tigaie Tefal So Intensive pentru clătite

Tigaie Tefal So Intensive pentru clatite, 25 cmO primă recomandare este Tigaia Tefal So Intensive. Dotări:

 • Material interior Titanium.
 • Exterior Email.
 • Compatibilă cu mașina de spălat vase.
 • Surse de căldură: gaz, vitroceramic și electric.
 • Indicator Thermo-Spot.

Click pentru preț!

Tigaie pentru clătite Tefal Natural Ceramic

Tigaie pentru clatite Tefal Natural Ceramic, 25 cmTot de la Tefal este și a doua recomandare. Dotări:

 • Material email.
 • Indicator Thermo-Spot.
 • Design Natural Ceramic.
 • Diametru 25 cm.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Tigaie antiaderentă pentru clătite BALLARINI „Firenze”

Tigaie antiaderenta pentru clatite BALLARINI „Firenze” 25cmȘi ultima recomandare pentru cea mai bună tigaie pentru clătite. Dotări:

 • Sursă gaz/electric.
 • Material antiaderent.
 • Compatibil cu mașina de spălat vase.
 • Bază aluminiu.
 • Mâner ergonomic.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul nostru despre cea mai bună tigaie pentru clătite. Puteți vedea însă mai multe tigăi dacă dați click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.