Cea mai bună vitrină de vinuri

Nimic nu e mai bun vara decât un vin rece scos din cea mai bună vitrină de vinuri, servit undeva la umbră și poate chiar cu un aparat de aer condiționat de la LG în cameră, ignorând astfel complet temperaturile caniculare de afară. De aceea am decis să mai vin cu un ghid aici pe blog, de data aceasta vorbind despre cum alegi o vitrină de vinuri bună.

Cea mai bună vitrină de vinuri este foarte utilă deoarece, pe lângă faptul că păstrează vinul rece, îl menține în cea mai bună condiție, astfel încât să fie mereu delicios ca niciodată.

cele mai bune vitrine frigorifice

Astfel, probabil că v-ați prins că cea mai bună vitrină de vinuri este utilă deoarece te ajută să îți păstrezi sticlele de vin în condiții optime, cu toate că prețul acestuia începe de undeva de la 800 de lei însă, în funcție de specificații, poate fi și mai mare.

Cum se alege cea mai bună vitrină de vinuri

Cea mai bună vitrină de vinuri trebuie aleasă în funcție de diferite caracteristici precum temperatura oferită, volumul necesar dar și alte caracteristici despre care vom vorbi în rândurile următoare.

1.Cele mai importante aspecte: temperatura, umiditatea și filtrele

Un aspect foarte important de care să ții cont atunci când vrei o vitrină de vinuri bună este temperatura. Asta deoarece un vin alb trebui păstrat la sub 10 grade, iar un vin roșu la temperaturi de sub 18 grade celsius. De aceea, o vitrină de vinuri trebuie să îți permită să setezi temperatura dorită.

Totodată, umiditatea este și ea foarte importantă. Aceasta ar trebui să fie de peste 50%, deoarece dacă e sub 50% atunci dopurile se pot contracta, deci oxigenul ar putea pătrunde în sticlă. Așadar, cea mai bună vitrină de vinuri trebuie să îți ofere posibilitatea de a ajusta umiditatea în intervalul 60-75%.

La fel ca și în cazul frigiderelor, mirosurile neplăcute nu trebuie să apară, așa că trebuie să existe un filtru de cărbune activ, astfel încât mediul din interior să fie purificat, iar aerul să fie de calitate superioară.

2.Volum și rafturi

Volumul unei vitrine de vinuri îl vei alege în funcție de propriile nevoi. Există modele de 50 de litri, dar și unele care au peste 500 de litri. Nu uita de spațiul disponibil pentru vitrina de vinuri, precum și de numărul de rafturi, pentru a putea așeza mai multe rafturi.

Astfel, eu vă recomand o vitrină de vinuri cu cel puțin 5 rafturi, care să fie făcute din lemn.

3.Zgomot

Electrocasnicele fac zgomot, motiv pentru care trebuie să verifici acest aspect. Și cea mai bună vitrină de vinuri va face ceva zgomot, poate nu prea mare, depinde ce alegi.

Eu vă recomand o vitrină de vinuri cu zgomot de cel mult 45 dB.

4.Alte detalii

Mai sunt și alte detalii de care trebuie să ții cont atunci când vrei cea mai bună vitrină de vinuri. De exemplu, dacă aceasta are uși reversibile, atunci poate fi un plus, iar dacă poate în camera unde vei pune vitrina e mult soare, atunci alege un model cu geamuri anti-UV.

Totodată, dacă iluminarea e prin becuri LED, atunci e o bilă albă în plus.

Îți mai pot recomanda să cureți perfect orice fel de murdărie de pe vitrină. În acest scop poți folosi cu mare succes un curățitor de tip aspirator pentru geamuri așa cum am menționat în articolul dedicat acestui aspect.

5.Garanție

Nu uita nici de garanție, care ar trebui să fie de cel puțin 2 ani. 

Cele mai bune vitrine de vinuri – recomandări

Așadar, așa cum bine v-ați obișnuit, la finalul articolului vin cu recomandări. De aceea, în rândurile următoare veți vedea care sunt cele mai bune vitrine de vinuri:

Vitrină de vinuri Candy CCV150EU

cea mai bună vitrină de vinuri

 • Capacitate 40 de sticle
 • Reglare temperatură
 • Volum net total 122 litri
 • 6 rafturi
 • Iluminare interioară
 • Material Inox
Click pentru preț!I

Vitrină de vinuri Liebherr WKb 4212

Vitrina de vinuri Liebherr WKb 4212

 • Garanție 6 ani.
 • 200 sticle capacitate.
 • Clasa A.
 • Filtru de cărbune activ.
 • Umiditate ideală.

 

Click pentru preț!I

Vitrină de vinuri Hoover HWC 2335

Vitrina de vinuri Hoover HWC 2335

 • Capacitate 150 litri.
 • Clasa G.
 • 2 zone de răcire.
 • No Frost.
 • Afișaj LCD.
 • 5 rafturi din lemn. 

 

Click pentru preț!I

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cea mai bună vitrină frigorifică, iar dacă doriți să vedeți și alte modele, puteți da click aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here