Cel mai bun aer condiționat de 18000 BTU

Am mai vorbit aici pe blog despre aparate de aer condiționat însă am simțit nevoia să fiu și mai clar decât am fost până acum, motiv pentru care astăzi vorbim despre cel mai bun aer condiționat de 18000 BTU, după ce am vorbit și zilele trecute despre alte aparate:

Cel mai bun aer condiționat de 18000 BTU este recomandat în special încăperilor mari, de 34-45 metri pătrați. Totuși, de obicei se calculează un minim de 100 BTU/oră per metru pătrat.

cel mai bun aer condiționat de 18000 BTU

De asemenea, mai trebuie să iei în considerare și alte aspecte precum numărul de persoane care stau în încăpere dar și poziția camerei față de soare.

Cum se alege cel mai bun aer condiționat de 18000 BTU – ghid pentru cumpărători

Așadar, dacă ai nevoie de un aer condiționat de 18000 BTU bun, acestea sunt aspectele de care trebuie să ții cont:

1.După tipul compresorului de răcire

Am mai zis-o până acum și probabil o voi mai spune de multe ori: compresorul este un aspect foarte important al unui aparat de aer condiționat.

Cele mai multe aparate de aer condiționat au un compresor de tip rotativ, apreciate pentru faptul că sunt silențioase și economice, iar dacă acesta are și tehnologia inverter, atunci ar putea fi cel mai bun aer condiționat de 18000 BTU.

Tehnologia Inverter forțează aparatul A/C să creeze aerul rece la început, pentru ca mai apoi puterea să scadă doar pentru a menține temperatura, reducând deci și consumul de energie.

2.După tipul filtrelor

Un alt aspect foarte important de care să ții cont atunci când vrei cel mai bun aer condiționat de 18000 BTU este tipul filtrelor. De regulă, un aparat bun ar trebui să aibă mai multe filtre, care să curețe cât mai bine aerul.

Filtrele trebuie să fie de purificare a aerului (de catechin), de reținere a prafului (de plastic), să elimine mirosurile (din cărbune activ), să împiedice alergenii (electrostatic), să neutralizeze bacteriile dăunătoare (anti-fungus) și de ionizare, care reține praful și germenii. De asemenea, filtrul HEPA e făcut din mai multe materiale, fiind deci mai eficient.

Filtrele trebuie verificate și curățate, iar dacă apare un miros neplăcut, atunci probabil trebuie schimbate.

3.Numărul de funcții suplimentare

De-a lungul timpului, cel mai bun aparat de aer condiționat de 18000 BTU a suferit îmbunătățiri, astfel încât acum există o mulțime de funcții una mai utilă ca alta.

Funcția de încălzire este utilă în zilele mai reci, funcția de dezumidificare și de purificare este utilă dacă nu ai un dezumidificator sau un purificator și mai pot fi și alte funcții, precum cea de autocurățare, timer-ul sau modul silențios.

4.Alte caracteristici

Pe lângă cele de mai sus, mai poți ține cont și de alte aspecte atunci când vrei cel mai bun aer condiționat de 18000 BTU. De exemplu, ai putea verifica nivelul de zgomot care nu ar trebui să fie mai mare de 40 dB precum și clasa energetică, pentru un consum redus.

De asemenea, să nu uiți nici de garanție dar nici de aspecte precum este service-ul și instalarea aparatului de aer condiționat.

Cele mai bune aparate de aer condiționat de 18000 BTU – recomandări de la cumpărători și specialiști

Așadar, dacă vreți și voi cel mai bun aer condiționat de 18000 BTU, atunci eu vă voi recomanda trei modele foarte bune în rândurile următoare.

1.Whirlpool SPIW 418 Inverter

Whirlpool SPIW 418 InverterCel mai bun aer condiționat de 18000 BTU este considerat a fi Whirlpool SPIW 418, care are următoarele dotări:

 • Clasa A++
 • Filtru HD+ și filtru HEPA
 • Funcție de Dezumidifcare
 • Al 6-lea simț
 • Funcție de auto-curățare
 • Tehnologie inverter.

2.Viessmann Vitoclima 200-S

Viessmann Vitoclima 200-SUn alt aparat de aer condiționat de 18000 BTU foarte bun este și Viessmann Vitoclima 200-S. Caracteristici:

 • Clasa A
 • Dotat cu inverter.
 • Funcții de ventilare, de încălzire și dezumidificare.  
 • Timer
 • Telecomandă

3.Mitsubishi Electric MSZ-HJ50VA

Mitsubishi Electric MSZ-HJ50VAA treia recomandare pentru cel mai bun aer condiționat de 18000 BTU este Mitsubishi Electric MSZ-HJ50VA. Dotări:

 • Clasa A+
 • Dotat cu inverter
 • Dotat cu Inverter
 • Funcție de încălzire și de dezumidificare.

Dacă vreți să vedeți și alte modele de aer condiționat la 18000 BTU, atunci puteți da click aici și cu siguranță veți găsi modelul potrivit pentru voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here