Cel mai bun aparat de aer condiționat – cum îl alegi

Chiar dacă e încă primăvară, temperaturile de afară ne fac să ne dorim cel mai bun aparat de aer condiționat și chiar ne face să ne gândim la cum va fi la vară, dacă în acest moment sunt temperaturi de 20 și ceva de grade. Astfel, am zis că a sosit timpul să vorbim  despre aparate de aer condiționat bune și, de ce nu, să vă ofer un ghid alegere a celui mai bun aparat de aer condiționat astfel încât să fiți pregătiți de zilele caniculare de vară, când nici să mai respiri nu poți.

cel mai bun aparat de aer conditionat

Astfel am decis să fac acest ghid în care vorbesc despre cum alegi cel mai bun aparat de aer condiționat dar în care voi veni și cu recomandări de aparate de condiționat bune astfel încât să fiu sigur că v-ați asigurat confortul termic pentru la vară.

Cum aleg cel mai bun aparat de aer condiționat

Așadar, în rândurile următoare vă voi vorbi despre mai multe aspecte de care să țineți cont atunci când doriți să cumpărați cel mai bun aparat de aer condiționat.

După capacitate și după modul de instalare

Unul dintre cele mai importante aspecte ce trebuie stabilit atunci când dorești cel mai bun aparat de aer condiționat este capacitatea acestuia. Capacitatea o veți stabili printr-un calcul simplu: un aparat de aer condiționat ar trebui să aibă o capacitate de minim 100-150 BTU per metru pătrat al încăperii.

De regulă, capacitatea de răcire semnifică capacitatea de extragere a unei cantități de căldură timp de o oră, iar aceasta este calculată în BTU per oră. Cu cât este mai mare capacitatea, cu atât și aparatul este mai puternic.

Majoritatea aparatelor de aer condiționat au o putere între 5.000 și 24.000 BTU.

Capacitatea se alege nu numai după suprafață ci și după amplasarea încăperii, de alte aparate care produc căldură, de numărul de oamenilor care se află în încăpere precum și dacă respectiva cameră este mai către soare sau mai la umbră.

Trebuie să fiți foarte atenți să calculați corect capacitatea, deoarece un aparat cu o capacitate mai mică nu va reuși să ofere confortul termic necesar ci doar va consuma energie degeaba, în timp ce un aparat cu o capacitate mai mare se va opri și va porni prea des, ducând la uzură.

Eu vă recomand aparatele de aer condiționat de tip split, cu o unitate exterioară și una interioară, deoarece sunt cele mai comode.

De asemenea, un aparat de aer condiționat necesită spațiu pentru o funcționare corectă, astfel încât unitatea exterioară nu trebuie să fie blocată deoarece are nevoie de spațiu pentru absorbția aerului.

După compresor

Dacă vă întrebați care e cea mai importantă piesă a unui aparat de aer condiționat, ei bine aceasta este compresorul. Compresorul poate fi cu piston, rotativ și cu spirală.

De regulă, compresoarele cu piston sunt de obicei incluse în sisteme mici și medii, precum cele din mașini, iar defectul lor este greutatea și faptul că fac gălăgie.

Compresoarele rotative sunt foarte silențioase, iar cele mai bune aparate de aer condiționat are un compresor cu spirală, deoarece acestea sunt cele mai eficiente.

După alte criterii

Pe lângă aspectele de mai sus de care trebuie să țineți cont pentru a alege cel mai bun aparat de aer condiționat, mai trebuie să țineți cont și de alte criterii. De exemplu, un astfel de aparat trebuie să dispună de termostat reglabil, cu cel puțin 2 trepte de viteze pentru răcire și 2 viteze pentru ventilator. Setările pentru economia energiei electrice sunt și ele recomandate.

Accesul la filtre și schimbarea lor fără prea multă bătaie de cap este o altă calitate de care ar trebui să dispună un aparat de aer condiționat bun. De asemenea trebuie să oferiți atenție filtrelor, deoarece există mai multe tipuri. De exemplu filtrul electrostatic este recomandat pentru persoanele suferinde de alergii, filtrul de ionizare este foarte bun împotriva prafului și a germenilor, iar filtrul anti-fungus luptă pentru neutralizarea bacteriilor.

Sunt multe aparate de aer condiționat cu funcție de dezumidificare astfel încât acestea sunt foarte bune pentru că reduc umezeala din aer, ajutând la un confort mai bun.

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este și nivelul de zgomot dar și consumul de energie electrică, cele cu clasa A sau A+ fiind mai scumpe dar consumând foarte puțin curent, în timp ce aparatele din clasa E sunt mai puțin eficiente.

De asemenea, vă puteți uita și după aparate de aer condiționat care dispun de modul sleep, deoarece acestea ajustează automat temperatura noaptea. Sunt chiar și aparate care pornesc automat după o pană de curent și chiar rețin setările stabilite.

Desigur că mai există multe alte funcții ale aparatelor de aer condiționat, însă acestea depind în mod direct de preferințele cumpărătorilor.

Cel mai bun aparat de aer condiționat – recomandări

Am căutat pe internet în lung și lat, printre review-urile cumpărătorilor dar și printre recomandările specialiștilor în domeniu, după cele mai bune aparat de aer condiționat și, ca să îmi fac treaba până la capăt, am făcut lista de mai jos de recomandări. Astfel dacă doriți un aparat de aer condiționat cât mai bun, cumpărați unul din cele de mai jos:

1.Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 412L Inverter, 12000 BTU, Clasa A+, Al 6-lea Simt, Filtru HD + Carbon, Auto Restart, Autocuratare, Dezumidificare

Unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat Whirlpool este SPIW 412L Inverter. Motive pentru a-l cumpăra:

 • Capacitate mare de 12000 BTU.
 • Dispune de o mulțime de funcții.
 • Filtru HD+.
 • Clasa A+.
 • Al 6-lea simț.
 • O mulțime de clienți mulțumiți.

2.Aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-EF25VES Kirigamine Zen Argintiu, Inverter, 9000 BTU/h, Clasa A+++

Aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-EF25VES Kirigamine Zen Argintiu, Inverter, 9000 BTU, Clasa A+++Cei de la Mitsubishi fac și ei niște aparate de aer condiționat foarte bune:

 • Consumă foarte puțin curent.
 • Capacitate de 9000 BTU/per oră.
 • Filtru cu nanoplatină și filtru cu enzime.
 • Tehnologia DC Inverter.
 • Număr foarte mare de funcții.

3. Aparat de aer conditionat Viessmann Vitoclima 200-S / ZK01123, W2035MST0 / OSW2035MST0, Inverter, 12000 BTU/h, Clasa A, Autocuratare

Aparat de aer conditionat Viessmann Vitoclima 200-S ZK01123, W2035MST0 OSW2035MST0, Inverter, 12000 BTU, Clasa A, AutocuratarePoate nu ați auzit de Viessmann, însă sunt foarte buni la făcut aparate de aer condiționat:

 • Capacitate mare de 12000 BTU.
 • Autocurățare automată.
 • Mod de noapte.
 • Număr mare de funcții.
 • Tehnologia DC inverter.

 

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cel mai bun aparat de aer condiționat, însă dacă doriți să vedeți și alte modele, atunci puteți da click aici pentru o ofertă variată de aparate de aer condiționat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here