Cel mai bun aparat de aer condiționat portabil – GHID

Pentru că am mai vorbit până acum de cel mai bun aparat de aer condiționat și foarte mulți cititori s-au bucurat de articolul meu, am decis să vă ofer un articol și despre cel mai bun aparat de aer condiționat portabil, deoarece sunt foarte multe persoane care caută un astfel de aparat, motiv pentru care trebuie să existe un ghid și pentru ei. Nu?

Totuși poate că vă întrebați de ce să cumpărați un aparat de aer condiționat portabil, sau mobil după cum i se mai zice, și nu unul clasic? Ei bine, motive ar fi multe.

Un aparat de aer condiționat portabil bun este foarte util atunci când ești o persoană care stă cu chirie, se mută des deci are nevoie de AC portabil. De multe ori, proprietarii nu sunt de acord cu instalarea unui aparat cu AC, deci un aparat de aer condiționat mobil ar putea rezolva toate aceste probleme.

Avantajele unui aparat de aer condiționat mobil?

Ei bine, spuneam mai sus că un aparat de aer condiționat mobil dispune de multe avantaje. Cele mai importante sunt:

 • sunt ușor de instalat.
 • nu ai nevoie să spargi peretele.
 • îl poți muta oricând în orice cameră.

Există și câteva dezavantaje, pe care nu trebuie să le ignor, pe care trebuie să vi le prezint: va trebui să stai cu geamul deschis pentru ca furtunul să fie afară, trebuie să funcționeze foarte mult, recipientul cu apă trebuie golit deseori.

Totuși, nu trebuie să ignorăm nici prețul unui AC portabil care este cu mult mai ieftin decât un aparat de aer condiționat obișnuit.

Cum alegi cel mai bun aparat de aer condiționat portabil?

Așadar, acum că v-am prezentat motivele pentru care ar trebui să alegi un AC portabil bun, dar și avantajele și dezavantajele sale, cred că e timpul să vă zic și cum să alegeți un aparat de aer condiționat mobil cât mai bun pentru o vară mai rece.

Pe scurt, va trebui să ții cont de capacitatea acestuia, de numărul de funcții, de dimensiuni, dar și de greutatea sa, pentru că este un aparat portabil, deci va trebui să îl muți deseori.

1.Capacitatea de răcire

Desigur că cel mai important criteriu de selecție a celui mai bun aparat de aer condiționat portabil este capacitatea de răcire. Aceasta poate fi de la 7000 până la 24000 BTU, iar capacitatea se alege în funcție de mărimea camerei. Astfel pentru o cameră de 10-20 mp, un model de 7000-9000 BTU este mai mult decât suficient, în timp ce o cameră de 30-40 mp 18000 BTU ar trebui să fie capacitatea minimă.

2.După numărul de funcții

Spuneam mai sus faptul că numărul de funcții este foarte important pentru cel mai bun aparat de aer condiționat portabil. Mai jos vă voi prezenta cele mai importante funcții de care un AC mobil bun ar trebui să dispună:

 • Funcția de încălzire – este foarte utilă, atunci când temperatura de afară este rece, sau căldura a fost întreruptă.
 • Funcția de dezumidificare – mai ales pentru persoanele care locuiesc într-o zonă cu probleme cu umiditatea, astfel încât va oferi un plus de confort.
 • Timer – îți permite să setezi când să pornească AC portabil.
 • Sleep – poți seta când să se oprească, fără a te trezi tu să îl oprești.

3.Greutatea și dimensiunile

Spuneam și mai sus faptul că dimensiunile și greutatea sunt foarte importante deoarece vorbim despre un aparat de aer condiționat mobil, motiv pentru care ar trebui să aibă undeva între 20 și 40 KG, iar aparatul ar trebui să aibă și roți astfel încât să îl poți muta mai ușor dintr-o cameră în alta.

4.După zgomot și consum

La români, consumul este la fel de important ca rugăciunea de seară, motiv pentru care ar trebui să verificați și voi acest detaliu. De asemenea, vorbim despre cel mai bun aparat de aer condiționat portabil, motiv pentru care ar trebui să spun că de regulă acestea sunt destul de gălăgioase, motiv pentru care ar trebui să căutați modele care să aibă sub 65 db.

5.Garanția

Pentru că vorbim despre un aparat ce va fi de folos vară de vară, un AC portabil bun ar trebui să aibă o garanție de cel puțin 2 ani, astfel încât să vă păzească de temperaturile insuportabile un timp îndelungat.

Cele mai bune aparate de aer condiționat portabile / AC mobile recomandate de specialiști

Așadar, dacă tot am terminat cu ghidul de alegere a celui mai bun aparat de aer condiționat mobil, a sosit și timpul să vă recomand câteva aparate de AC portabile bune, care au impresionat atât cumpărătorii cât și specialiștii.

1.Aparat de aer condiționat portabil Vortex VAP-A09

cel mai bun aparat de aer conditionat portabilUnul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat portabile este Vortex VAP-A09. Caracteristici:

 • Dotat cu funcție de încălzire.
 • Ușor de instalat.
 • Capacitate de 9000 BTU.
 • Funcție de dezumidificare.
 • Zgomot redus.
 • Timer și Sleep.

2.Aparat de aer condiționat mobil Star-Light ACMP-12A

Un alt aparat de aer condiționat mobil foarte bun este Star-Light ACMP-12A, iar acesta prezintă următoarele statistici:

 • Capacitate de 12000 BTU.
 • Clasa A.
 • Funcție de dezumidificare.
 • Funcție JET, de răcire foarte rapidă.
 • Timer și Sleep.
 • Dotat cu telecomandă.

Așadar, acestea sunt cele mai bune aparate de aer condiționat portabil, însă mai puteți vedea și alte modele dând click aici și cu siguranță vei găsi cel mai bun aparat de aer condiționat portabil.

De asemenea, dacă aveți nevoie de alte recomandări pentru cel mai bun aparat de aer condiționat portabil, aveți întrebări sau alte nelămuriri, vă aștept comentariile mai jos.

2 COMENTARII

 1. Buna ziua!
  Am si eu o intrebare: cand aparatul functioneaza pe incalzire, mai este necesara evacuarea aerului afara? (ma intereseaza daca pot scoate tubul mare de evacuare a aerului din fereastra, avand in vedere ca in perioadele reci ar trebui inchisa fereastra)
  Va multumesc!

 2. Revin cu mentiunea ca am un aparat de aer condiționat portabil Vortex VAP-A09

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here