Cel mai bun aparat de sudură – sfaturi și recomandări

Deși poate nu vom folosi chiar zilnic cel mai bun aparat de sudură, trebuie să recunoaștem faptul că uneori se poate dovedi a fi foarte util. De aceea fiecare om ar trebui să aibă în gospodărie câte un aparat de sudură. Iar asta deoarece nu știi niciodată când vei avea nevoie. Astfel, ne-am gândit să facem un articol despre aparate de sudură bune, pentru ca cei interesați să facă o achiziție bună.

VEZI AICI OFERTA DE APARATE DE SUDURĂ BUNE

cel mai bun aparat de sudură

Astfel, dacă ți-ai propus să-ți cumperi un aparat de sudură bun, dar nu știi ce să alegi, acest articol îți va fi de ajutor. Mai jos vei găsi deci atât recomandări cât și sfaturi utile.

Cel mai bun aparat de sudură – sfaturi pentru o achiziție reușită

Dacă vrei să cumperi un aparat de sudură cât mai bun, trebuie să ții cont de câteva caracteristici. Despre acestea vom vorbi și noi în rândurile următoare. Astfel, vei face o achiziție pe care nu o vei regreta. Vezi mai jos cele mai importante criterii de care să ții cont când cumperi cel mai bun aparat de sudură.

Tipul aparatului de sudură

Există mai multe tipuri de aparate de sudură. Există aparate care sudează cu electrod, altele sudează cu fir, cu mediu de gaz inerd sau chiar cu flacără oxiacetilenică. Mai sunt și metode noi, cu plasmă, cu fascicul de fetoni sau de electroni. Eu recomand însă aparatele de sudură cu electrod. În acest sens există aparate clasice și cu invertor, doar că prima categorie are un consum mai mare iar eficiența este ceva mai mică.

De asemenea, aparatele de sudură cu invertor sunt ceva mai scumpe, dar mult mai bune.

Material de sudat

Trebuie să stabilești care este materialul pe care vei suda cel mai mult. Majoritatea aparatelor se descurcă de minune la sudat oțelul sau oțelul inoxidabil. E mai greu însă să sudezi materiale mai dificile precum aluminiul, cuprul, titaniul, fonta șamd. Astfel, în aceste cazuri va trebui să cauți alte metode și să iei măsuri secundare.

Ce electrod suportă

Un criteriu de care trebuie să ții cont este și materialul electrodului suportat. Acesta poate fi de adaos sau permanent. În cazul electrozilor de adaos, există electrozi rutilici, bazici și celulozici. Cu cei rutilici vei putea face lucrări de finețe. Sudarea convențională necesită însă electrozi bazici, deoarece asigură o îmbinare mult mai bună. Țevile însă se sudează mai bine cu ajutorul electrozilor celulozici.

Randament

Nici randamentul nu este de ignorat. Randamentul este de fapt un raport ce se face dintre energia ce se consuma, calitatea sudurii precum și prețul aparatului. Cu cât randamentul este mai mare, cu atât mai bine. Recomand însă aparate de sudură cu invertor, deoarece sunt mult mai bune.

Producător

Și producătorul poate fi un criteriu de alegere important. La noi cele mai importante nume sunt Einhell, Ergus, ASN, Proweld și Telwin. Cei de la Telwin sunt printre cei mai populari, iar Ergus au aparate foarte performante.

Recomandări de aparate de sudură bune

Așadar, acestea fiind spuse, a venit timpul să oferim și recomandări. Așa că dacă vrei unul dintre cele mai bune aparate de sudură, mai jos vei găsi recomandări. Am ales desigur cele mai bune modele, pentru o achiziție cât mai reușită.

Aparat de sudură profesional de tip invertor Velt MMA 140

Aparat de sudura profesional de tip invertor Velt MMA 140

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

O primă recomandare este acest invertor de sudură cu electrod învelit MMA. Poate suda cu toate tipurile de electrozi pe mai multe materiale de la oțel aliat și nealiat, la oțel inoxidabil, fontă, cupru șamd. De asemenea, acesta vine cu două cabluri de sudură inclusă, cu mască de sudură, precum și cu perie cu ciocănel pentru zgură. Prețul bun este cel care face din acest aparat o achiziție foarte bună.

Invertor de sudură Proweld MMA140i

Invertor de sudura Proweld MMA140i, Electrod maxim 2.5mm, Masca, Kit sudura, Cutie carton

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Foarte bun este și invertorul de sudură Proweld MMA140i. Acesta este unul economic, compact iar randamentul energetic este foarte bun. În principal se descurcă de minune la sudarea MMA a oțelului aliat. Poate folosi și electrozi bazici sau supertit. Include desigur și mai multe accesorii utile, iar prețul e accesibil.

Aparat de sudat profesional Velt MMA 250 de tip invertor sudură

Aparat de sudat profesional Velt MMA 250 de tip invertor sudura

VEZI AICI PREȚUL ȘI ALTE DETALII

Iar ultima recomandare este aparatul de sudură cu electrod învelit VELT MMA 250. Acesta de o performanță superioară, iar în ciuda acestui aspect, prețul este mai bun decât ne așteptam.

Așadar, acesta a fost articolul nostru despre cel mai bun aparat de sudură. Dacă vrei să vezi și alte modele, poți accesa această pagină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here