Cel mai bun aragaz retro

Designul anilor 50 va fi mereu foarte apreciat, iar asta pentru că arată într-adevăr tare bine. De aceea mi-am propus ca în acest articol să vorbesc despre cel mai bun aragaz retro, pentru cei care vor să își aleagă electrocasnice cu stil și să ofere un aspect cât mai plăcut bucătăriei lor.

Frumusețea însă costă, iar un aragaz retro are un preț ce începe de regulă de la 2000 de lei în sus.

Alege cel mai bun aragaz retro pentru bucătăria ta

Așadar, dacă ai decis să ai o bucătărie altfel, achiziționându-ți un aragaz retro, atunci ar trebui să ții cont de sfaturile mele de mai jos pentru a alege cel mai bun model.

Atunci când vrei cel mai bun aragaz retro va trebui să te uiți atât la design cât și la caracteristici. Despre acestea voi vorbi în rândurile următoare, însă înainte de asta ar trebui să îți recomand să alegi un model care are culori retro, precum bej cu auriu, roz pal cu elemente argintii șamd. 

1.Plita aragazului retro

Un prim aspect de care trebuie să ții cont atunci când vrei cel mai bun aragaz retro este plita acestuia. Aceasta va fi foarte probabil una pe gaz, precum erau în anii 50, iar un alt aspect important este să stabilești câte arzătoare dorești precum și să fii atent la puterea acestuia.

Important: un arzător mic ar trebui să aibă puterea de 1 kw, iar ochiul normal de aproximativ 2 kw.

De asemenea, foarte important este și materialul plitei. E vă recomand fonta, doar că trebuie să ai grijă să nu torni apă rece peste ea atunci când e fierbinte, deoarece vorbim despre un material sensibil.

Totodată, dacă aragazul are aprindere electrică, atunci ai un motiv în plus să îl cumperi.

2.Cuptor

La fel de important la un aragaz retro este și cuptorul. În primul rând ar trebui să fii atent la capacitatea cuptorului, care poate fi de la 50 de litri până la 150 de litri, sau chiar mai mult.

Alimentarea acestuia este de asemenea un alt detaliu de verificat. Cuptorul poate fi pe gaz sau electric, cele electrice fiind însă mult mai practice. Totuși, au nevoie de o priză cu împământare.

3.Alte detalii

De regulă, un aragaz ar trebui să dispună numaidecât de sisteme de siguranță, astfel încât aragazul să blocheze eliberarea gazelor atunci când stingem un ochi.

De asemenea, dacă are spațiu de depozitare a tăvilor și a accesoriilor, atunci probabil că se încadrează pentru statutul de cel mai bun aragaz retro.

Totodată, un timer este util pentru ști când e gata mâncarea.

4.Garanția aragazului retro

Iar pentru că sunt sigur că nu vă doriți să rămâneți cu cel mai bun aragaz retro defect și să-l duceți în debara, vă recomand să optați pentru un model cu garanție de minim 24 de luni.

Cele mai bune aragaze retro recomandate de către cumpărătorii lor

Așadar, dacă ai decis să-ți iei un aragaz retro cu stil, îți voi recomanda câteva modele în rândurile următoare.

Aragaz Zanussi Retro ZCG56GGL

cel mai bun aragaz retroUnul dintre cele mai bune aragaze retro este Zanussi ZCG56GGL. Dotări:

 • 4 arzătoare.
 • Aprindere electrică pentru plită și cuptor.
 • Dotat cu grătar.
 • Cuptor de 61 litri pe gaz. 
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!I

Pachet Studio Casa Avena, aragaz FE60/60 si hotă Onda Beige

Pachet Studio Casa Avena, aragaz FE60 60 si hota Onda BeigeDacă vrei o bucătărie total retro, atunci ar trebui să profiți de promoția în care iei și aragaz dar și hotă, ambele retro. Dotări:

 • Plită pe gaz.
 • 4 arzătoare.
 • Aprindere electrică.
 • Cuptor cu grill, rotizor, de 62 litri și cu aprindere electrică.
 • Timer și Iluminare cuptor. 

Click pentru preț!I

Aragaz Studio Casa F90/60

Aragaz Studio Casa F9060Iar ultima mea recomandare pentru cel mai bun aragaz retro este Studio Casa F90/60. Dotări:

 • 4 ochiuri pe gaz plus 1 ochi electric.
 • Cuptor cu grill, rotisor și aprindere electrică.
 • Timer. 
 • Sisteme de siguranță.
 • Temostat.

Click pentru preț!I

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cel mai bun aragaz retro, iar dacă aveți întrebări, puteți lăsa un comentariu mai jos.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here