Cel mai bun atomizor pentru stropire

Dacă locuiești la casă și o curte mare, atunci siguranță ai și câțiva pomi fructiferi sau chiar și niște flori. Ei bine, nu trebuie să ignori aceste minunății ale naturii, ci trebuie tratate din când în când pentru o sănătate sporită dar și pentru recolte mai bogate. Astfel, cel mai bun atomizor te va ajuta să ai grijă de toate acestea.

Un atomizor bun te va ajuta să efectuezi stropiri eficiente astfel încât să realizezi mereu tratamentele necesare. Indiferent că este vorba despre vița de vie, pomii fructiferi sau diferite flori sau legume, stropirile trebuie făcute regulat pentru a evita apariția unor boli.

Eu unul sunt un iubitor de natură iar în ultimii 2 ani am plantat puțin peste 30 de pomi, dar și trandafiri și câțiva butași de vie. Momentan nu dețin un atomizor, însă cu siguranță îmi voi lua unul în primăvară, atunci când voi și începe tratamentele.

Cel mai bun atomizor pentru iubitori de natură: Ruris A 102

Înainte de a-ți prezenta cum se alege cel mai bun atomizor, trebuie să îți prezint un model pe care eu am pus ochii dar și care am văzut că a adunat mai multe review-uri bune: Ruris A 102.

Atomizor Ruris A 102, 2.9 CP, Motor TEZ, 2 timpi, 14 l

Un atomizor foarte bună, cu 2.9 CP putere, cu motor TEZ în 2 timpi și cu o capacitate de 14 litri. Acesta se alimentează cu benzină, având un rezervor de 1.4 litri, iar modul de stropire poate fi ceață sau picătură. De asemenea, stropirile se fac foarte eficient, iar 99% din soluție se aplică numai pe plantă/pom.

Prețul este și unul foarte accesibil.

Click pentru preț!

Cum se alege cel mai bun atomizor – ghidul BlogdeCasa.Ro

Dacă ți-ai propus să-ți iei cel mai bun atomizor, atunci ar trebui să ții cont de sfaturile mele de mai jos. Am analizat bine aceste aparate, am citit articolele specialiștilor și m-am consultat pentru a afla principalele caracteristici de care ar trebui să ții cont atunci când vrei un atomizor.

1.Tipul atomizorului

Și atomizoarele pot fi de mai multe tipuri. De aceea mai întâi ar trebui să stabilești ce tip de atomizor vrei să îți iei. Mai jos îți prezint principalele tipuri de atomizoare existente:

Atomizoare convenționale

Aceste atomizoare stropesc doar substanțe lichide cu ajutorul unui suflu de aer. Raza de acțiune este între 3 și 6 metri, iar capacitatea recipientului este de regulă de cel mult 10 litri.

Atomizoare semi-profesionale

Acestea au o rază de pulverizare mai mare, de până la 15 metri, iar capacitatea poate atinge 20 de litri. Aparatele semi-profesionale pot face stropiri nu numai cu substanțe lichide, ci și solide.

Atomizoare profesionale

Iar ultimul tip, cel profesional, oferă cu siguranță și performanțe superioare. Totuși, acestea sunt recomandate atunci când ai culturi mai mari, și nu doar câțiva pomi.

cel mai bun atomizor

2.Caracteristici tehnice

Aspectele tehnice le vei stabili în funcție de necesități. Mai exact, trebuie să te orientezi către aspecte precum puterea motorului, deoarece de aceasta se leagă și raza de acțiune. Un motor mai puternic va oferi cu siguranță o rază de stropire mai eficientă. Eu îți recomand să alegi un model care să aibă cel puțin 2 CP.

De asemenea, capacitatea o vei alege în funcție de suprafețele și numărul de pomi/plante pe care trebuie să le stropești.

3.Funcții

Funcțiile reprezintă un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când vrei cel mai bun atomizor.

Mai exact, ar trebui să ai la dispoziție mai multe opțiuni de stropire, pentru a putea regla ușor viteza de stropire precum și debitul. O funcție utilă este și cea de atenuare a vibrațiilor. De regulă, cele mai folosite moduri de stropire sunt modul ceață și modul picurare.

4.Sisteme de siguranță

Vorbim despre un aparat care are un motor, deci ar trebui să existe și mai multe sisteme de siguranță care să asigure prevenirea supra-încălzirii ori a altor accidente de acest gen. De asemenea, componentele trebuie izolate cât mai bine astfel încât să nu se încălzească pentru a provoca arsuri celui care folosește cel mai bun atomizor.

Recomandări pentru cele mai bune atomizoare

Așadar, dacă ai decis și tu să-ți iei un atomizor bun, eu îți voi prezenta câteva dintre cele mai bune. Mai jos vei găsi deci 3 atomizoare foarte bune, ce merită cumpărate fără a sta pe gânduri.

Atomizor JOKA

Atomizor, JOKA, 20 litri, cu tija, 750W, 8 l/minO primă recomandare este atomizorul produs de cei de la JOKA. Caracteristici:

 • Capacitate de 20 de litri.
 • Debit maxim de 8 litri pe minut.
 • Motor în 2 timpi.
 • Aprindere electronică.
 • 2 lance incluse. 

Click pentru preț!

Atomizor Ruris A 103S

Atomizor Ruris A 103S, 3 CP, Motor TEZ, 2 timpi, 16 lFoarte bun este și atomizorul Ruris A 103S. Caracteristici:

 • Capacitate de 16 litri.
 • Putere de 3 CP.
 • Motor TEZ în 2 timpi.
 • Pulverizare ceață/picătură/jet.
 • Înălțime maximă de pulverizare 12 metri.
 • Alimentare benzină.

Click pentru preț!

Atomizor Musson A500

Atomizor Musson A500, 1.8 CP, 16 LȘi ultima recomandare pentru cel mai bun atomizor este Musson A500. Caracteristici:

 • Putere 1.8 CP.
 • Capacitate 16 litri.
 • Pulverizare picătură/ceață/jet.
 • Alimentare cu benzină.
 • Pornire manuală.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul nostru despre cel mai bun atomizor. Dacă vrei să vezi și alte modele, puteți da click aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here