Cel mai bun cuptor cu autocurățare catalitică

Dacă în articolul anterior vorbeam despre cuptoarele cu autocurățare pirolitică, în acest articol am decis să vorbesc și despre cel mai bun cuptor cu autocurățare catalitică, astfel încât să fiu sigur că vă sunt de ajutor indiferent de ce tip de cuptor vă doriți.

Cuptoarele se murdăresc foarte repede și sunt foarte greu de curățat, motiv pentru care trebuie numaidecât să îți alegi un cuptor cu autocurățare catalitică sau pirolitică. Asta deoarece un astfel de cuptor se curăță repede, trebuie doar să apeși un buton, fără deci să cumperi soluții și a depune foarte mult efort.

Astfel, dacă vrei să-ți iei cel mai bun cuptor cu autocurățare catalitică, atunci va trebui să scoți între 2000 și 4000 de lei din buzunar, dar merită.

Despre autocurățarea catalitică

Înainte de a vorbi despre cuptoarele cu autocurățare catalitică, trebuie mai întâi să vorbim despre ce presupune această tehnologie.

Ei bine, cuptoarele cu autocurățare de acest tip sunt dotate în interior cu panouri din email gros, funcționând precum un filtru a cărui rol este acela de a absorbi grăsimea și mizeria. Toată mizeria este arsă la grade ridicate, iar mai apoi va trebui doar să folosești o lavetă pentru a îndepărta mizeria. 

Trebuie însă să știți faptul că la o anumită perioadă trebuie să schimbați pereții, care costă în 100 și 200 de lei.

Cuptorul trebuie curățat des?

Este bine să păstrezi mereu cuptorul curat, iar curățarea o veți face în funcție de cât de des folosiți cuptorul. Mai exact, dacă îl folosiți des, atunci ar trebui și să îl curățați o dată pe săptămână.

Cum să alegi cel mai bun cuptor cu autocurățare catalitică pentru a scăpa de grija curățării unui cuptor

Așadar, dacă ai decis să-ți iei un cuptor cu autocurățare catalitică bun, atunci va trebui să ții cont de mai multe lucruri. În primul rând, pereții trebuie să fie cu strat din email. 

Dimensiuni

Pentru că nu vrei un cuptor cu autocurățare catalitică a cărui loc să nu îl găsești în bucătărie, trebuie să verifici dimensiunile acestuia și a decupajului din bucătărie.

Capacitatea

O avei alege în funcție de propriile nevoi. Eu vă recomand însă să alegeți un model cu capacitate de cel puțin 60 de litri.

Control

Controlul poate fi mecanic sau electric, cele din urmă cu touch fiind desigur mult mai interesante.

Funcții și numărul de programe

Cel mai bun cuptor cu autocurățare catalitică trebuie să dispună numaidecât de funcții multe precum încălzirea rapidă, decongelarea, plus multe multe altele, deoarece acestea te vor ajuta mult.

De asemenea, un timer este esențial în cazul unui cuptor bun. Deci nu ar trebui să alegi un cuptor care nu are timer.

Sondă de temperatură

Atunci când prepari carne, poate că dorești să fie mai în sânge, sau mai coaptă, așa că în acest sens te poate ajuta o sondă de temperatură. Aceasta se înfinge în aliment, iar cuptorul se va opri atunci când alimentul este așa cum l-ai cerut.

Siguranță și consum

Există diferite modele care se închid automat sau care blochează accesul copiilor. De asemenea, consumul ar trebui să fie cât mai mic, iar cuptorul să facă parte din clasa A.

Garanția

Iar pentru că vorbim despre un aparat nu foarte ieftin, cel mai bun cuptor cu autocurățare catalitică ar trebui să dispună numaidecât de o garanție de cel puțin 24 de luni.

Cele mai bune cuptoare cu autocurățare catalitică – recomandări

Așadar, dacă ați decis să vă cumpărați un cuptor cu autocurățare catalitică bun, în rândurile următoare vă voi recomanda câteva modele de top.

Cuptor incorporabil cu autocurățare catalitică Samsung NV70K1340BS

Cuptor incorporabil Samsung NV70K1340BSO primă recomandare pentru cel mai bun cuptor cu autocurățare catalitică este Samsung NV70K1340BS. Dotări:

 • Capacitate 70 litri.
 • Conveție.
 • Clasa A.
 • Control mecanic.
 • Grill, timer și ventilator. 

Click pentru preț!

Cuptor incorporabil cu autocurățare catalitică Hotpoint Luce FK736JCX

cel mai bun cuptor cu autocurățare cataliticăO un alt cuptor cu autocurățare catalitică bun este Hotpoint Luce FK736JCX. Dotări:

 • Cuptor multifuncțional.
 • Grill.
 • Clasa A.
 • Multe funcții și programe.
 • Geam de protecție. 
 • Preț accesibil.

Click pentru preț!

Cuptor incorporabil Electrolux EOG2102AOX

Cuptor incorporabil Electrolux EOG2102AOXUltima mea recomandare pentru cel mai bun cuptor cu autocurățare catalitică este Eletrolux EOG2102AOX. Dotări:

 • Multifuncțional.
 • Pe gaz.
 • Clasa A-10%.
 • Grill.  
 • 69 litri capacitate.
 • Multe funcții.

Click pentru preț!

Așadar, acestea sunt recomandările mele de cuptoare cu autocurățare catalitică, iar dacă doriți să vedeți și alte modele, atunci puteți da click pe acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here