Cel mai bun cuptor electric mic pentru bucătării mici

Chiar dacă am mai vorbit aici pe blog despre cel mai bun cuptor cu microunde, acesta nu este același lucru ca cel mai bun cuptor electric mic pentru bucătărie, motiv pentru care am decis să mai scriu un articol de tip ghidul cumpărătorului.

De regulă, un cuptor electric mic este foarte util în orice bucătărie, deoarece are dimensiuni reduse și ocupă foarte puțin spațiu. Totodată, folosind cel mai bun cuptor electric mic vei reuși să gătești mai rapid, datorită spațiului redus care se încălzește mult mai repede. De asemenea, mai multe review-uri poți citi numai pe blogurile de specialitate, cum este și acesta.

Mai mult decât atât, un cuptor electric mic pentru bucătărie are și un preț redus, de la 400 de lei până peste 1500 de lei, dacă vei alege un model de top super-performant.

Cel mai bun cuptor electric mic cu raport preț/calitate excelent: Star-Light CEC-4218

Cuptor Electric Star-Light CEC-4218, 1800W, 230 de grade, 42L, Convectie, Timer, Grill, Negru

Star-Light CEC-4218 este cuptorul care a reușit să adune o mulțime de review-uri pozitive, care are un preț bun dar și specificații foarte, foarte bune. Prețul e de 319 lei, deseori e la reducere iar specificațiile arată cam așa: 1800 W putere, temperatură de până la 230 de grade, capacitate de 42 litri iar printre dotările speciale se află timer-ul, grill-ul, convecția șamd.

Dar cel mai important este probabil faptul că o mulțime de cumpărători au decis că acesta este cel mai bun cuptor mic electric.

VEZI MAI MULTE POZE ȘI SPECIFICAȚII

Cum alegi cel mai bun cuptor electric mic pentru bucătăria ta

Cel mai bun cuptor electric mic trebuie ales în funcție de următoarele aspecte: puterea sa, capacitatea, programele și numărul de funcții, dar și sistemele de siguranță. Despre fiecare vom vorbi chiar în rândurile următoare.

1.Puterea celui mai bun cuptor electric mic

De regulă, cele mai bune cuptoare mici pentru bucătărie au o putere între 800 W și 2500 W, iar cu cât puterea este mai mare, cu atât și cuptorul este mai bun, deoarece va atinge mai repede temperatura ideală.

Recomandarea mea este să alegeți un cuptor cu o putere de cel puțin 1300 W, însă alegerea este a voastră.

2.Capacitatea cuptorului

Un alt aspect important este și capacitatea celui mai bun cuptor electric. De asemenea, vorbim despre un aspect care poate fi ales de preferințele fiecăruia.

Nu uitați că este vorba despre cuptoare electrice mici, deci capacitatea este undeva între 9 și 42 de litri, iar o capacitate mai mare este necesară atunci când se gătește mult.

cel mai bun cuptor electric mic

La fel cum spuneam și atunci când vorbeam despre cea mai bună oală electrică slow cooker, dimensiunile cresc și ele odată cu capacitatea.

3.Treptele de temperatură

Este foarte important să alegi un cuptor electric mic care să te lase să setezi temperatura dorită. Eu unul recomand cel puțin 5 trepte pentru a găti diferite mâncăruri la temperatura dorită.

De asemenea, și temperatura maximă este un detaliu de verificat, care ar trebui să fie de peste 200 de grade.

4.Funcții și accesorii incluse

La fel ca la multe alte electrocasnice mici, funcțiile și accesoriile incluse sunt foarte importante. Atunci când vrei să gătești sănătos, trebuie să alegi un cuptor cu grill, iar rotisorul este mereu bine venit deoarece vei putea găti frigărui și pui rotisat foarte ușor.

Eu unul recomand și alte funcții precum sensorul acustic, timerul și termostatul.

De asemenea, cel mai bun cuptor electric mai trebuie să aibă și tavă pentru pizza, tavă pentru copt și grătar special.

5.Ușor de utilizat plus garanție

Cel mai bun cuptor electric mic ar trebui să fie simplu de folosit, precum și ușor de curățat. Totodată, nu uita de garanție, care ar trebuie să fie de cel puțin 24 luni.

Cele mai bune cuptoare electrice mici – recomandări de la cumpărătorii din întreaga țară

Îmi place ca atunci când vă recomand câteva produse, acestea să fie alese după criterii importante precum părerea cumpărătorilor. Așa știu cum să vă recomand cele mai bune cuptoare electrice mici, precum veți vedea în rândurile următoare.

Cuptor Electric mic Star-Light CEC-3515

Cuptor Electric Star-Light CEC-3515

 • Putere de 1500 W.
 • Capacitate 35 litri.
 • 6 programe.
 • 4 trepte temperatură.
 • Grill, Timer și Oprire automată.
 • Termostat și semnal acustic.

Click pentru preț!I

Mini cuptor electric cu plite ORION OMK-530

Mini cuptor electric cu plite ORION OMK-530

 • Putere de 1400 W.
 • Capacitate 30 litri.
 • Temperatură de până la 250 grade.
 • 2 plite electrice.
 • Tavă de copt, grătar și rotisor incluse.

Click pentru preț!I

Cuptor electric cu plite Trisa Multi Bake & Cook

Cuptor electric cu plite Trisa Multi Bake & Cook, 1500W, 30L, Grill, 5 trepte de temperatura

 • Putere de 1500W
 • 30 litri
 • Grill 
 • 5 Trepte de temperatură
 • Grătar, tavă, mâner scoatere tavă, tijă rotisor incluse.

Click pentru preț!I

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cel mai bun cuptor electric mic, iar dacă doriți să vedeți și alte modele, atunci puteți da click aici.

7 COMENTARII

 1. spuneai mai sus de review-uri pentru primul cuptor, Star Light. Il am cam de 3 luni si sunt multumit de el. Postez asta pentru ca stiu ca la randul meu am cautat opinii si pareri pe internet, iar cele pro m-au ajutat.
  Oricum, treaba cu cuptorul electric mic e foarte tare. Asta daca nu ai un buget mare de achizitie electrocasnice, dar si o bucatarie mica. Cu siguranta iti faci treaba cu el.

  • Da, am văzut că numai păreri bune are pe emag. Eu am un cuptor cu microunde acum, dar cred că voi lua unul d-ăsta pentru părinți.

 2. Observ ca recomanzi cuptoare de la starlight, acuma nu stiu ce sa cred. E o companie buna, ca nu prea am auzit de ei?

  • Hei Mariana. La capitolul cuptoare electrice cred că-s cei mai buni. Uite aici câte modele au, și toate sunt apreciate. Nu am un aparat de la ei, recunosc, dar voi încerca curând.

 3. Minicuptoarele astea electrice se incalzesc si pe dinafara,cum si unde se pot plasa,ma inteteseaza ca si eu vreau sa cumpar unu? Cu multumiri

 4. Te rog sa mi spui daca se incalzesc pe dinafara,cum si unde se pot instala,cu multumiri

  • Majoritatea se incalzesc, dar nu foarte mult, recomand deci sa fie departe de frigider sau alte aparate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here