Cum alegi cel mai bun cuptor incorporabil

Dacă doriți să vă dotați cât mai bine bucătăria, atunci cu siguranță aveți nevoie de cel mai bun cuptor incorporabil, astfel încât să aveți mereu ajutoare de încredere pentru a pregăti cele mai bune bucate.

Și totuși, cum poți găsi cuptoare incorporabile bune? Cum le alegi astfel încât să fii cât mai mulțumit de achiziție? Ce specificații ar trebui să aibă ? Ei bine, la aceste întrebări vă voi răspunde chiar în rândurile următoare astfel încât să vă găsiți și voi cel mai bun cuptor incorporabil.

Cuptor incoporabil – cu ce este acesta mai special?

Poate vă întrebați cu ce sunt aceste cuptoare de bucătărie incorporabile mai speciale decât un cuptor obișnuit. Ei bine, cuptoarele incoporabile au avantajul că pot fi incorporate în mobilierul de bucătărie obișnuit, astfel încât se obține un design foarte atrăgător, chiar dacă poate sunt mai expensive.

Lucruri de știut atunci când dorești să cumperi cel mai bun cuptor incorporabil

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre cuptoarele incorporabile este acela că pot fi de două feluri: electrice (cele mai multe modele de pe piață) și pe gaz. Cele mai eficiente sunt, după părerea mea, cele electrice, deoarece reușesc să încălzească mai repede și mai uniform.

De asemenea ar mai trebui să știți faptul că de obicei un cuptor incoporabil are diminensiunea de 60 de cm pe o latură, însă mai puteți găsi și modele mai mici. În ceea ce privește prețul pentru cel mai bun cuptor incorporabil, acesta poate avea un preț începând cu 3000 de lei și terminând cu 6500 de lei. Totuși, puteți găsi și modele la 1000 sau 2000 de lei.

Criterii de alegere a celui mai bun cuptor de bucătărie incorporabil

După ce am lămurit câteva detalii importante de alegere a unui cuptor incorporabil, a sosit și timpul să vă spun care sunt cele mai importante criterii de alegere a unui cuptor incorporabil cât mai bun, astfel încât să faceți numai achiziții pe care să nu le regretați niciodată.

Dimensiuni

Unul dintre primele lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi un cuptor incorporabil este dimensiunea acestuia. Asta deoarece cuptorul trebuie să se potrivească cu piesa de mobilier unde urmează a fi incorporat, motiv pentru care nu trebuie să vă pripiți atunci când verificați dimensiunile, mai ales că acestea sunt specificate mereu în descriere.

Funcții de auto-curățare pentru o îngrijire mai ușoară

Un alt aspect foarte important atunci când dorești să-ți cumperi un cuptor incorporabil este funcția de auto-curățare. De regulă, aceasta este o funcție des întâlnită la aceste electrocasnice, însă nu au chiar toate o astfel de facilitate.

Totuși funcția de auto-curățare este foarte importantă deoarece ne ajută să menținem mereu cuptorul cât mai curat, prelungindu-i astfel și durata de viață.

Designul este și el foarte important

Chiar dacă poate părea neimportant, nu ar trebui să uităm faptul că de cele mai multe ori alegem un cuptor incorporabil mai ales datorită faptului că putem obține un design foarte plăcut în bucătărie. Recomandarea mea ar fi să optați pentru finisajul de inox deoarece arată mai bine și este mai ușor de curățat.

Cum poți așeza rafturile?

Poate că pare un detaliu nesemnificativ, însă este foarte util să poți pune rafturile în mai multe poziții, astfel încât să poți folosi recipiente de dimensiuni diferite, pentru a găti diferite alimente. De regulă, un cuptor incorporabil bun ar trebui să aibă măcar 5 poziții ale rafturilor.

Elementele de încălzire trebuie să fie acoperite

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când îți cumperi un cuptor incorporabil este ca elementele de încălzire să fie acoperite, deoarece astfel pot fi mai ușor de curățat, evitându-se situațiile în care stropii de grăsime se ard și se întăresc.

Personal vă recomand un înveliș auto-curățant, deoarece acesta va fi mereu curat. 

Care e cel mai bun cuptor incorporabil – recomandări personale

Ei bine, după cum am făcut și în cazul celui mai bun mop cu aburi, la finalul articolului trebuie să vă recomand și câteva modele de cuptoare incorporabile bune, astfel încât să fiu sigur că v-ați ales și voi un cuptor pentru bucătăria voastră. Nu uitați însă de faptul că un cuptor incorporabil nu vine de fiecare dată la pachet și cu plita incorporabilă, însă vă voi recomanda eu câteva într-un articol viitor.

Acestea sunt cele mai bune cuptoare incoporabile:

Hansa BOEI62090015

Hansa BOEI62090015Hansa BOEI62090015 este considerat a fi cel mai bun cuptor incorporabil mai ales datorită faptului că vine la pachet și cu plită.

 • Material din Inox.
 • Dispune de Grill.
 • 4 functii utile.
 • Preț foarte bun.
 • Vine la pachet cu plită incoporabilă.

Whirlpool AKM 226 IX

Whirlpool AKM 226 IX

Un alt cuptor incorporabil foarte bun, dar și ieftin totodată, este Whirlpool AKM 226 IX, iar printre principalele motive pentru care îl recomand sunt:

 • Clasa de energie A.
 • Număr mare de funcții.  
 • Dotat cu Grill.
 • Raport preț calitate foarte bun.
 • Plită incorporată.

Zanussi ZOB442X

cel mai bun cuptor incorporabilCei de la Zanussi sunt deja foarte populari pe piața produselor electrocasnice, motiv pentru care am și ales să vă recomand Zanussi ZOB442X.

 • Vine la pachet cu plita.
 • 3 funcții.
 • Este din Inox.
 • Clasa A.
 • Preț accesibil.

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cel mai bun cuptor incorporabil, însă dacă doriți și alte modele, puteți da click aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here