Cel mai bun difuzor de aromă pentru aromaterapie

aromaterapie

Este foarte important să ne simțim cât mai bine în propria casă, iar acest lucru este posibil doar cu anumite condiții. Totuși, putem face achiziții care să ne asigure o stare permanentă de bine, iar un exemplu în acest sens este aromaterapia. Și să nu crezi că e foarte greu să te bucuri de aromaterapie, deoarece ai nevoie doar de cel mai bun difuzor de aromă, un aparat cu preț accesibil.

VEZI AICI CELE MAI BUNE DIFUZOARE DE AROMĂ PENTRU AROMATERAPIE

Vorbim despre niște aparate foarte portabile, cu dimensiuni reduse, deci le poți lua peste tot cu tine. Un difuzor de aromă bun și ieftin te ajută să obții o stare de spirit mai bună, să scapi de stres, iar aerul va fi mai curat totodată. 

Unul dintre cele mai bune modele de difuzoare de aromă – recomandarea de top a specialiștilor BlogdeCasa.Ro

Înainte de a vorbi despre cum se alege cel mai bun difuzor de aromă, ne-am gândit să îți oferim o recomandare. Asta deoarece poate îți dorești să cumperi un model chiar în momentul ăsta. Uite deci un model de top pe care îl poți alege:

Umidificator purificator si difuzor arome Clean Air Optima CA602 NEW

Umidificator purificator si difuzor arome Clean Air Optima CA602 NEW

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE IMAGINI

Ultima noastră recomandare din top cele mai bune difuzoare de aromă este modelul Clean Air Optima CA602 NEW.

La fel ca modelul de mai sus, acesta are și funcție de umidifcator sau de purificator. Se potrivește pentru suprafețe de până la 35 de mp. Este un model silențios, funcție de ionizare și cel mai important, este difuzor de aromă. Are protecție împotriva calcarului iar consumul de energie este unul foarte redus. Atunci când rămâne fără apă, modelul se oprește automat. Și pentru a ști când trebuie să reumpli rezervorul, există un indicator al nivelului.

Uite un video de prezentare al acestui aparat:

Cel mai bun difuzor de aromă – cum se alege

Așadar, dacă ai decis să-ți iei un difuzor de aromă cât mai bun dar și ieftin totodată, dar nu știi ce să alegi, acest articol îți va fi de folos. Iar asta deoarece îți voi oferi mai multe sfaturi care te vor ajuta să găsești cel mai bun difuzor de aromă.

Pe scurt, în rândurile următoare îți voi prezenta principalele caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când vrei unul difuzor de aromă cât mai bună. Iar la finalul articolului vei găsi și recomandări.

După tipul difuzorului de aromă

Un prim criteriu de care să ții cont atunci când vrei un difuzor de aromă ieftin și bun este tipul aparatului. Iar asta deoarece sunt mai multe tipuri de difuzoare de aromă, iar mai jos ți le prezint în așa fel încât să poți face o alegere cât mai inspirată.

Difuzoare de arome cu aerosoli

Printre cele mai căutate difuzoare de aromă se află cele cu aerosoli. Asta deoarece prezintă o eficiență sporită, aroma fiind mult mai concentrată iar moleculele de ulei sunt distribuite prin casă fără a fi nevoie să fie diluate. Desigur, performanța costă, așa că este și un tip de difuzor care are costuri mai mari de achiziție. Achiziția merită însă pe deplin.

Totodată, mai trebuie să știi despre difuzorul de aromaterapie cu aerosoli faptul că va consuma o cantitate mai mare de uleI. Temporizatorul – despre care vorbim mai jos – te ajută însă să faci economii.

Acest tip este ideal pentru camerele mari, însă asta nu înseamnă că nu e ok să îl folosești într-o cameră mai mică.

Difuzoare de aromă cu evaporare

Probabil că nu vrei să cumperi mai multe aparate difuzoare de aromă pentru aromaterapie, ci unul pe care să îl folosești în mai multe camere. Ei bine, poți alege un model cu evaporare deoarece acesta este portabil, deci ușor de mutat dintr-o cameră în alta. Prețul său este unul accesibil și funcționează cu ajutorul unui ventilator și a unui filtru.

Efectul nu este însă la fel de simțitor precum al tipului prezentat mai sus. Așa cum ziceam, performanța costă.

În camerele mici însă își face treaba de minune.

Difuzoare de aromă cu căldură

Dacă vrei un aparat simplu și natural, atunci poți folosi difuzorul de aromaterapie cu căldură. Practic, un recipient cu apă și ulei aromat este încălzit de către o lumânare, iar aroma ajunge în camera ta. Are un preț accesibil, însă trebuie deseori să schimbi atât apa cu ulei cât și lumânarea. Dar nu credem că asta poate fi o problemă.

Ai mare grijă să îl pui într-un loc unde copiii să nu aibă acces, deoarece pot apărea incidente.

Difuzoare de aromă cu ultrasunete

Un preț accesibil îl au și aparatele de aromă cu ultrasunete. La fel ca tipul de mai sus, funcționează cu ajutorul uleiului și apei, aroma fiind împrăștiată prin casă sub forma unei cețe. Aroma este concentrată, deci și efectele vor fi resimțite destul de repede. Totuși, nu e foarte comod să folosești acest aparat în sezonul rece.

Un alt dezavantaj al acestui tip este faptul că are un zgomot destul de ridicat.

Rezervor și capacitate

De obicei, capacitatea unui difuzor de aromă este exprimată în mililitri, iar dacă vrei un difuzor de aromă pentru o cameră mare, atunci ar trebui să optezi pentru un model cu capacitate mare. Eu recomand un recipient de minim 80 – 100 ml. Dacă încăperea este mai mare, să nu eziți să optezi pentru cel mai bun difuzor de aromă cu capacitate mare.

De asemenea, un rezervor cu o capacitate mare mai aduce și alte avantaje. De exemplu nu va trebui să îl umpli foarte des, deci mai puține griji. Iar dacă ai suficient spațiu pentru un difuzor de aromă, atunci mărimea sa nu ar trebui să fie o problemă. Stabilește deci în ce cameră îl vei folosi, și care sunt dimensiunile sale. În funcție de aceste detalii, vei putea alege mărimea aparatului.

Este foarte important ca respectiva cameră undei vei pune acest difuzor să fie cât mai bine aerisită. Asta deoarece își va face treaba mai bine, deci rezultatele vor apărea mai rapid.

Temporizator

Un difuzor de aromă bun și ieftin chiar ar trebui să dispună numaidecât de un temporizator. Iar asta deoarece o astfel de funcție te va ajuta să setezi cât timp să funcționeze aparatul. Astfel, vei face economii dar vei avea și mai mult control în legătură cu timpul de funcționare.

Un temporizator îți oferă mai mult control fără a pierde timo stând lângă aparat. Poți opta ca aparatul să funcționeze 3 sau 4 ore în camera copiilor – conform recomandărilor – sau 8 – 10 ore dacă îl lași să funcționeze peste noapte. Poți totodată să îl setezi să funcționeze pe anumite perioade, cu pauze între ele, pe care chiar tu le alegi. Mai multă libertate, mai multă comoditate și mai multe economii! 😀

Alte caracteristici

Pe lângă aspectele despre care am discutat mai sus, mai trebuie să ții cont și de alte caracteristici. De exemplu, un flux de aer te ajută să ai mai mult control asupra modului de distribuire a particulelor de ulei.

Displayul este și el util deoarece poate avea rol de lampă sau poate afișa diferite culori plăcute. De asemenea, să te informezi și în legătură cu schimbarea uleiului, cu toate că acest schimb se face destul de usor. Iar nivelul de zgomot este un ultim criteriu de care să ții cont. Unele modele au diferite melodii care acoperă zgomotul.

O altă funcție pe care ar trebui să o cauți este cea de alternare a aromelor. Asta deoarece uneori poate dorești o aromă nouă chiar dacă uleiul încă nu este gata. Sunt multe modele la care poți schimba uleiul fără a-l deconecta de la rețeaua electrică, iar alte modele elimină foarte repede aroma veche pentru a face loc alteia noi. Sunt însă și modele mai ieftine la care trebuie să speli rezervorul înainte de a pune noul ulei, ceea ce poate fi destul de neplăcut.

Mai recomandăm și optarea pentru un difuzor de aromă care să aibă închidere automată. Asta deoarece garantează o durată de viață mai mare a difuzorului, asta deoarece se închide automat atunci când rezervorul s-a golit. Dacă această funcție nu există, trebuie să stai mereu cu ochii pe aparat. Și stabilisem deja că nu ai acest timp disponibil. Este totodată și foarte riscant să folosești un aparat de aromă care nu are închidere automată.

Top cele mai bune difuzoare de aromă pentru aromaterapie: Recomandări de la specialiștii BlogdeCasa.Ro

Așadar, dacă te-ai decis să îți cumperi un aparat de aromaterapie bun, noi am ales 4 dintre cele mai bune. Îți facem alegerea mai ușoară, deoarece nu trebuie să cauți prea mult. Trebuie doar să alegi unul dintre cele mai bune 4. Alegerea este deci mult mai simplă decât te-ai fi așteptat.

1.Difuzor de aromă Bimar Stone

Difuzor de aroma Bimar Stone

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE IMAGINI

Un difuzor de aromă foarte bun, portabil și cu preț accesibil. Așa poate fi descris modelul Bimar Stone. Acesta este foarte silențios și dispune de lumini cromatice, pentru o atmosferă mai plăcută.

Marginile și centrul sunt luminoase și afișează culori alternative și/sau fixe. Are funcția de oprire-automată despre care spuneam mai sus, iar atunci când rezervorul s-a golit, aparatul oferă flash-uri de culoare roșie. Are două moduri de funcționare: normal și intens.

Rezervorul de 350 ml garantează o funcționare cuprinsă între 8 și 12 ore. Greutatea sa este de doar 4.7 kg, deci îl vei putea muta ușor dintr-o cameră în alta.

2.Difuzor de aromă Air Naturel Airom Negru

Difuzor de aroma Air Naturel Airom Negru

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE IMAGINI

Un alt model foarte bun este Air Naturel Airom. Acesta are o culoare neagră, dar mai este disponibil și în varianta cupru, pentru a putea satisface gusturile fiecărui client.

Acesta este un model ultrasonic, deci face față cu brio într-o încăpere de 25 mp. Are trei sloturi speciale pentru sticle de ulei, iar rezervorul din plastic-coroziv are o capacitate de 110 ml. La fel ca primul model, are funcție de oprire automată. Greutatea sa este de doar 0.43kg, fiind unul dintre cele mai portabile difuzoare de aromă pentru aromaterapie.

Garanția pentru persoane fizice este de 24 de luni, iar livrarea se face în cel mai scurt timp posibil.

3.Difuzor de aromă Duux Iconic

Difuzor de aroma Duux Iconic

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE IMAGINI

Duux iconic este un alt aparat de difuzare arome care folosește ultrasunete. Așa cum specificam și mai sus, produce o ceață foarte fină pe care o transmite în cameră. Este deci foarte silențios, are taste tactile precum și două moduri de funcționare.

Oprirea automată se face după 5 ore, pentru siguranța aparatului dar și pentru economii semnificative. Rezervorul are o capacitate de 100 ml si este ideal pentru încăperile care au aproximativ 20 de metri pătrați.

Prețul este unul foarte accesibil.

4.Umidificator și purificator Clean Air Optima CA603new

Umidificator si purificator Clean Air Optima CA603new

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE IMAGINI

Ai la dispoziție și varianta de a alege un aparat care să aibă mai multe funcții. De exemplu, Clean Air Optima CA603new este un aparat care mai are funcție de umidificare dar și de purificare a aerului, pe lângă cea de difuzare a aromei. Practic, împuști trei iepuri cu o singură lovitură.

Este un model cu siguranță excelent. Se descurcă în camere de până la 45 de mp, deci încăperi foarte mari. Displayul digital îți oferă informații importante, precum valoarea umidității relative dorite precum și cea a umidității relative reale din cameră. Faptul că nu produce mult zgomot, îl face ideal de folosit și pe tipul nopții.

Funcția de ionizare este de mare ajutor atunci când doriți purificarea aerului. Are timer, de 1 – 10 ore, dar și telecomandă pentru un control facil. Dispune de trei trepte de vaporizare, iar când rămâne fără apă seoprește automat. Indicatorul nivelului scăzut de apă te ajută să afli când trebuie să umpli rezervorul. Filtrul ceramic nano-argint permanent are rol anti calcar și anti microbian.

Avem pentru tine și un scurt video de prezentare:

Update: Noi informații pe care trebuie să le știi

Te întrebi poate de ce ar trebui să cumperi un difuzor de aromă pentru aromaterapie bun. Ei bine, motive sunt o mulțime. În primul rând te vei bucura de foarte multe beneficii. În al doilea rând, atmosfera din casa ta va fi una mult mai plăcută.

De asemenea, noi oamenii nu prea acordăm foarte mult timp pentru sănătatea și bună-starea noastră. Pentru că ne luăm cu jobul, cu binele celor din jurul nostru și cu alte lucruri, iar de noi uităm. Un difuzor de aromă pentru aromaterapie va avea grijă de noi chiar și atunci când noi uităm să facem acest lucru.

Dacă vei alege cel mai bun difuzor de aromă pentru aroma terapie, uite care sunt beneficiile de care tu te vei bucura:

Beneficiile pe care ți le oferă un bun aparat de aromaterapie

  1. Atmosfera din casa ta va fi mereu proaspătă, și va fi o plăcere să-ți petreci timpul în ea.
  2. Particulele de praf vor fi ținute departe.
  3. Deci mai puțin praf pe mobilă și mai multă sănătate.
  4. Mirosurile neplăcute nu își vor mai avea locul în casa ta.
  5. Dacă vei folosi un ulei potrivit, atunci vei avea un sistem imunitar mai puternic.
  6. Dacă ai alergii, atunci acestea sunt prevenite.
  7. Asta deoarece un difuzor de aromă pentru aromaterapie elimină acarienii și bacteriile.
  8. Stresul va fi un termen de care vei uita.

Așadar, nu mai puțin de 8 beneficii de care te vei bucura cu siguranță. Și nu sunt singurele! Pe restul însă le vei descoperi după o scurtă perioadă în care folosești un astfel de aparat.

de ce sa alegi cel mai bun aparat de aromaterapie

De unde să cumperi uleiuri pentru difuzorul tău de aromă

Te interesează cu siguranță și de unde poți cumpăra uleiuri pentru difuzorul de aromă. Ei bine, ne-am gândit să îți oferim câteva sugestii și în acest sens. Uite deci de unde poți procura cele mai bune uleiuri pentru aromaterapie. Astfel, să faci achizițiile necesare pentru o terapie cu aromă de succes.

Ulei esențial Air Naturel BIO Menta Piperita

Ulei esential Air Naturel BIO Menta Piperita

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE DETALII

Uleiul de mentă Piperita este unul dintre cele mai căutate uleiuri pentru terapie cu aromă. Acesta are un efect tonifiant asupra organismului și luptă direct împotriva stresului și a epuizării fizice, nervoase și mentale. Totodată, este foarte bun pentru aparatul digestiv, respirator dar și la afecțiunile hepato-biliare sau pancreative. Este produs în Franța de către Air Naturel și este 100% natural.

Ulei esențial Air Naturel BIO Anti-stres

Ulei esential Air Naturel BIO Anti-stres

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE DETALII

Foarte bun împotriva stresului este și uleiul esențial Air Naturel BIO Anti-stres și totodată relaxează mușchii, sistemul central nervos și totodată oferă o stare de bine. Este totodată un foarte bun antidepresiv. Este 100% BIO și Natural, produs în Franța.

Prețul este unul foarte accesibil iar livrarea se face într-un timp redus.

Ulei esențial Air Naturel BIO pentru Somn Sănătos

Ulei esential Air Naturel BIO Somn Sanatos

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE DETALII

Dacă ești în căutarea unul ulei care să te ajute să ai un somn sănătos, acesta este cel pe care îl căutai. Efectul său este de calmare, iar somnul tău va fi unul foarte liniștit.

La fel precum uleiurile recomandate mai sus, și acesta este natural și 100% bio, realizat de un producător renumit din Franța.

Ulei esențial Air Naturel BIO Respiră ușor

Ulei esential Air Naturel BIO Respira usor

VEZI AICI PREȚUL ȘI MAI MULTE DETALII

Iar ultima recomandare de ulei bun pentru difuzor aromă este cel pentru o respirație ușoară și sănătoasă. Aceasta oferă o protecție plămânilor la expunerea substanțelor nedorite și totodată îi curăță. Este compatibil cu foarte multe aparate, iar efectele sunt vizibile în scurt timp.

Acestea fiind spuse, cu siguranță acum cunoști toate informațiile despre un bun difuzor de aromă și știi ce alegere să faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.