Cel mai bun espressor de cafea – cum îl alegi plus recomandări de la experți

V-ați întrebat vreodată cum e cafeaua făcută de cel mai bun espressor de cafea? Ei bine să fiți siguri că e delicioasă. Dar totuși, cât costă cel mai bun espressor de cafea, cum îl alegi și de unde îl poți cumpăra? Probabil că asta se întreabă toți cei care caută să cumpere espressoare de cafea bune, iar la întrebările acestea voi răspunde eu în rândurile următoare.

Mai mult decât atât, în rândurile următoare voi veni și cu câteva recomandări pentru cel mai bun espressor de cafea, astfel încât să fiu împăcat că mi-am făcut treaba până la capăt.

Cât despre cafeaua espresso, nu mai este deja un mit faptul că este cu siguranță cea mai bună cafea, mai ales că reușește să ofere un gust care să impresioneze atât cel mai mare băutor de cafea, cât și pe cel care nu prea o consumă.

Și totuși, poate vă întrebați de ce să vă cumpărați cel mai bun espressor de cafea și să nu optați pentru un aparat oarecare. Ei bine, atunci când ai un espressor bun, vei putea rămâne pe balcon să savurezi o cafea alături de oamenii dragi, fără să fii nevoit deci să mergi într-o cafenea pentru a te bucura de o cafea bună.

Cum alegi cel mai bun espressor de cafea

După cum bine am zis și mai sus, scopul principal al acestui articol este acela de a vă spune cum alegeți cel mai bun espressor de cafea. Ei bine din prima ar trebui să vă zic să evitați aparatele cu capsule, deoarece chiar dacă par atât de interesante, costă foarte mult să achiziționezi mereu capsule iar gustul nu e deloc la fel de bun.

cel mai bun espressor de cafea

Astfel, în rândurile următoare vă voi oferi mai multe sfaturi pentru a alege espressoare de cafea bune.

După caracteristici

Una dintre caracteristicile întâlnite la majoritatea espressoarelor este acel vaporizator ce poate fi folosit pentru a încălzi laptele ce urmează a fi adăugat în cafea. Există chiar și vaporizatoare ajustabile, care ne permit să realizăm cafea latte, cappuccino sau macchiato. Eu unul vă recomand să vă uitați după espressoare care dispun și de o cană pentru spumă, cu toate că nu este chiar o caracteristică obligatorie.

De asemenea, este important ca un espressor de cafea să dispună de piese detașabile, deoarece astfel este mai ușor de curățat pentru a preveni aparițiile calcarului și a bacteriilor.

O altă recomandare pe care v-o ofer este să vă uitați ca espressorul să dispună de accesorii precum uneltele de măsurare și cele de tamponare, deoarece acestea te vor ajuta enorm de mult să obții un espresso cât mai delicios. Asta deoarece te vor ajuta să folosești mereu cantitatea optimă de cafea, în timp ce unealta de tamponare ajută la o mai bună compactare a cafelei măcinate.  Astfel, cele mai bune espressoare de cafea au numaidecât astfel de accesorii.

Tot pentru o cafea mai delicioasă dar și care să-și păstreze o temperatură plăcută mai mult timp ar trebui să vă uitați după espressoare cu încălzitoare pentru ceașcă, deoarece astfel cafeaua va fi caldă mai mult timp.

După performanță

Cele mai bune espressoare dispun de o pompă cu aburi sau cu presiune care este folosită pentru a prepara un espresso. Eu vă recomand cele cu pompe cu presiune, deoarece reușesc să obțină cea mai delicioasă cafea. Totuși, cele cu presiune sunt ceva mai grele dar și mai zgomotoase, ocupând totodată ceva mai mult spațiu în bucătărie.

Țineți cont însă că un espressor nu poate fi curățat folosind mașina de spălat vase, deci va trebui spălat manual o dată la 2-3 zile.

Un alt lucru de care să țineți cont atunci când vă doriți să cumpărați cel mai bun espressor de cafea, este cantitatea de cafea pe care o poate pregăti. Mai exact, o porție de espresso mai are și denumirea de shot, iar de obicei un shot conține 30 ml de cafea. De regulă, cele mai bune espressoare pot pregăti 4 shot-uri de espresso astfel încât să ai o cafea pentru tine și pentru prietenii tăi în cel mai scurt timp.

În ceea ce privește cel mai bun espresso, acesta poate fi obținut foarte ușor folosind cafea proaspăt măcinată, însă de obicei poți obține mai repede o cafea folosind capsule speciale.

De asemenea, vă recomand espressoarele de cafea automate, deoarece se ocupă cu orice detaliu pentru a obține cel mai bun espresso.

După siguranță

Nu cred că v-ați gândit că ați putea suferi vreun accident folosind un espressor, însă ar trebui să știți că orice e posibil, motiv pentru care trebuie să țineți cont de siguranță înainte de a cumpăra un espressor. Mai exact, cel mai bun espressor trebuie să dispună de o valvă de siguranță pentru a nu apărea probleme precum scăpările de abur.

De asemenea, chiar și indicatorul On/Off este un aspect de luat în considerare, deoarece vom ști când funcționează și nu, evitând astfel unele arsuri.

După garanție

De regulă, nu numai în cazul unu espressor trebuie să ții cont de garanție, ci de fiecare dată când faci cumpărături, chiar dacă poate cumperi un aspirator fără sac sau un espressor pentru cafea.

În mod normal, garanția este de 12 luni iar aceasta este foarte importantă deoarece în cazul în care apar diferite probleme, veți putea repara espressorul gratuit.

Cele mai bune espressoare de cafea – recomandări de la experții din domeniu dar și de la cumpărători

Așadar, acum că am stabilit principalele criterii de care ar trebui să țineți cont atunci când doriți să vă cumpărați cel mai bun espressor de cafea, a sosit și timpul să vin cu recomandări de espressoare foarte apreciate atât de către experții din domeniu cât și de către cumpărători. Mai jos, veți găsi o listă de espressoare de cafea bune, alături de câte o imagine reprezentativă precum și de cele mai importante caracteristici.

De asemenea, am încercat să caut și cele mai bune oferte pentru espressoare.

1.Star-Light EMD-776

Star-Light EMD-776Un espressor foarte bun care dispune de o mulțime de caracteristici:

 • Poate pregăti trei tipuri de cafea.
 • Capacitate de 2 cești. 
 • Dispozitiv de spumare.
 • Tavă detașabilă.
 • Preț foarte bun.

2.Espressor automat Delonghi Magnifica ESAM3000B

Espressor automat Delonghi Magnifica ESAM3000BEu unul îl consider cel mai bun espressor de cafea, iar mai jos sunt doar câteva motive:

 • Este un espressor automat.
 • Boabele de cafea se macină instantaneu.
 • Folosește atât cafea boabe cât și măcinată.
 • Funcție de autocurățare.
 • Număr foarte mare de funcții.

3.Espressor de cafea bun Philips Saeco HD8325/09

Espressor de cafea bun Philips Saeco HD8325 09Philips Saeco HD8325/09 este un espressor de cafea atât de bun încât nu vei mai avea nevoie să mergi la cafenea pentru un espresso delicios.

 • Este un espressor automat.
 • Pompă de 15 bari.
 • Dispune de râșniță.
 • Obține cafea foarte rapid.
 • Multe opțiuni pentru pregătirea cafelei.

4.Krups Barista EA901030

3

Dacă nu te uiți la bani atunci când dorești să bei cea mai bună cafea, atunci ar trebui să cumpărați acest Krups Barista EA901030, unul dintre cele mai bune espressoare existente.

 • Dispune de curățare automată.
 • Afișaj color și touch-screen. 
 • Espressor automat.
 • Număr mare de funcții.
 • Autocurățare și număr mare de băuturi.

5.Bosch Tassimo Vivy TAS 1253

Geraet_1_links_tassimo_c7_ 003

Un espressor de cafea ieftin, foarte iubit de către cumpărători.

 • Dispune de foarte multe review-uri pozitive.
 • Preț foarte bun.
 • Preparare rapidă a cafelei.
 • Număr mare de băuturi.
 • Autocurățare.
 • Espressor cu capsule.

6.Breville Prima Latte VCF045X-01

Breville Prima Latte VCF045X-01O mulțime de cumpărători au fost mulțumiți de acest espressor marca Breville.

 • Preparare rapidă a cafelei doar prin o apăsare de buton.
 • Garanție de 5 ani.
 • Autocurățare.
 • Preț accesibil.
 • Presiune de 15 bari.

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cel mai bun espressor de cafea, însă dacă doriți și alte produse, puteți da click aici pentru cele mai ieftine espressoare de cafea bune.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here