Cel mai bun espressor manual de cafea

Vorbeam ieri despre cele mai bune espressoare automate și m-am gândit că ar fi cazul să mai scriu un articol și despre cel mai bun espressor manual de cafea, deoarece sunt persoane care au un buget mai redus așa că aleg un model manual, pe piață existând mai multe modele accesibile.

Espressoarele renumite îți pot permite să setezi manual mai multe aspecte pentru o cafea pe gustul tău, iar prețul său este cuprins între 300 și 1000 de lei.

Cel mai bine vândut espressor manual de cafea: Heinner Soft Cream HEM-250

Espressor manual Heinner Soft Cream HEM-250, 1050W, 15 bar, 1l, Negru

Click pentru preț!

Dacă vrei un espressor manual bun și ieftin, ar trebui să alegi Heinner Soft Cream HEM-250. Acesta are o putere de 1050W, o presiune de 15 bar, iar capacitatea este de un litru. Poate pregăti cappucino dar și espresso. Heinner este un brand apreciat, iar prețul acestui aparat este de 340 de lei, deseori fiind la reducere.

Cum să alegi cel mai bun espressor manual de pe piață

Așadar, dacă ai decis că îți dorești și tu cel mai bun espressor manual noi am făcut un studiu și astfel am obținut acest ghid de alegere a celui mai bun espressor, care te va ajuta să-ți alegi un espressor cât mai bun.

Totuși, înainte de toate ar trebui să știi care e diferența dintre un espressor automat și un espressor manual. Aceasta constă în acel piston care te ajută la generarea presiunii pentru prepararea cafelei, precum și faptul că dispune de mai multe componente mecanice, precum mânerul, pistonul, boilerul șamd.

cel mai bun espressor manual

De asemenea, nu uita că este foarte important să presezi cafea din portafiltru, cu toate că sunt și aparate car fac asta automat.

Mai jos vă prezint cele mai importante criterii de care să țineți cont atunci când vreți cel mai bun espressor manual:

1.Putere și presiune

Spuneam și în articolul general despre cum alegi espressoare bune, puterea și presiunea sunt detalii foarte importante.

Puterea espressorului este practic detaliul care îți spune cât de repede îți va prepara cafeaua, iar presiunea cea mai ok este de peste 9 bar. Cel mai bun espressor manual ar trebui să aibă o presiune de măcar 15 bar, astfel încât să ofere mereu cafea delicioasă.

2.Tipul de cafea folosită

Un alt aspect ce nu poate fi ignorat este tipul de cafea folosită pentru alimentare. Un espressor manual folosește de regulă cafea măcinată sau pad-uri de cafea.

Eu vă recomand însă un model care funcționează cu cafea măcinată, iar cafeaua să o cumperi sub formă de boabe. Apoi folosește o râșniță pentru a o măcina, iar aroma va fi una de neuitat.

3.Numărul de funcții

La orice aparat de tip electrocasnic este foarte important să alegi un model cu un număr mare de funcții, deoarece acestea se vor dovedi a fi foarte utile. Astfel, cel mai bun espressor manual va avea numaidecât un dispozitiv de spumare sau un caffe latte numai bun pentru o zi grozavă.

De asemenea, există și espressoare care au funcția de menținere la cald la bază sau deasupra, astfel încât cafeaua rămâne caldă și după 30 de minute de la preparare.

Totodată, un număr mai mare de boilere va putea să facă ori mai multă cafea, ori să pregătească și laptele în același timp, însă aceste modele sunt mai greu de găsit, deoarece majoritatea espressoarelor bune au un singur boiler.

4.Garanție

Un magazin serios și de încredere îți va oferi mereu o garanție de cel puțin 24 de luni precum și posiblitatea de extindere a garanției. Totodată, acesta va avea și o politică de service bine realizată.

Cele mai bune espressoare manuale – recomandări

Așadar, în rândurile următoare vă voi recomanda mai multe espressoare manuale bune, astfel încât să știu că și voi v-ați ales cel mai bun espressor manual pentru o cafea delicioasă în fiecare dimineață.

Espressor manual DeLonghi EC221.B

Espressor manual DeLonghi EC221.BUnul dintre cele mai bune Espressoare manuale este DeLonghi EC221.B. Dotări:

 • Putere 1100 W
 • Prepară cappuccino și Espresso.
 • Capacitate rezervor 1 litru.
 • Presiune 15 bar.
 • Alimentare: Cafea măcinată și Pad cafea.

Click pentru preț!I

Breville Prima Latte VCF046X-01

Breville Prima Latte VCF046X-01Un alt candidat pentru cel mai bun espressor manual este și Breville Prima Latte VCF046X-01. Dotări:

 • Prepară Espresso și Cappuccino.
 • Capacitare rezervor apă 1.5 litri.
 • Rezervor pentru lapte.
 • Presiune 15 bar.
 • Dotat cu dispozitiv de spumare și autocurățare. 

Click pentru preț!I

Espressor manual DeLonghi ECO 311.R Icona

Espressor manual DeLonghi ECO 311.R IconaUltima mea recomandare pentru cel mai bun espressor manual este tot de la DeLonghi, foarte buni la capitolul cafea:

 • Putere de 1100 W.
 • Presiune 15 bar.
 • Capacitate 1.4 litri.
 • Sistem de păstrare la cald.
 • Prepară cafea, espresso și cappuccino.

Click pentru preț!I

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cel mai bun espressor manual, iar dacă doriți să vedeți și alte modele, atunci puteți da click aici. De asemenea, dacă aveți întrebări, vă pot răspunde în secțiunea de comentarii.

2 COMENTARII

 1. Ma puteti ajuta cu o parere legata de achizitia a Breville Prima Latte VCF046X-01 sau Philips Saeco Poemia HD8425/19 ? Ma intereseaza in primul rand fiabilitatea si bineinteles sa faca o cafea buna. Din ce am vazut Breville e cu doua-trei sute de lei mai scump ca si Philips-ul insa nu as da diferenta de bani decat daca chiar exista o diferenta semnificativa in ceea ce priveste fiabilitatea aparatului si calitatea cafelei. Rezervorul de lapte al modelului Breville nu reprezinta un aspect important pentru mine
  Va multumesc.

  • Personal recomand Breville Prima Latte, insa si Philips este un espressor despre care am auzit numai cuvinte de lauda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here