Cel mai bun fier de călcat vertical

Vorbeam aici pe blog despre cele mai bune mese de călcat și mi-am amintit că despre cel mai bun fier de călcat vertical nu am vorbit, așa că nu pot lăsa situația așa, motiv pentru care în rândurile următoare vă voi prezenta care sunt cele mai importante lucruri de care să țineți cont atunci când cumpărați un fier de călcat vertical și, după cum v-am obișnuit deja, la final vă voi oferi și câteva recomandări de modele bune.

Despre cel mai bun fier de călcat vertical ar trebui să știți că se impune de ceva timp în fața celui clasic, orizontal.

cel mai bun fier de călcat vertical

Și asta pentru că există mai multe avantaje: hainele se calcă direct pe umeraș, poate călca perdele și draperii și, poate cel mai important, împrospătează și dezinfectează hainele.

De asemenea, tehnologia cu aburi este foarte bine gândită, oferind eficiență maximă datorită aburilor care intră în fibrele hainelor, care se întind și se dilată. Astfel, și durata de viață a hainelor crește.

Iar prețul unui astfel de fier nu este mare, fiind de la 200 de lei până la 600.

Cum alegi cel mai bun fier de călcat vertical?

Atunci când îți dorești un fier de călcat vertical bun trebuie să ții cont de mai multe aspecte. Principalele sunt puterea, debitul de abur, timpul de încălzire dar și sistemele de siguranță. Despre fiecare, vorbesc în rândurile următoare.

1.Putere

După cum spuneam și mai sus, puterea aparatului este un aspect foarte important. Asta deoarece de putere se leagă și timpul de încălzire al apei precum și puterea de difuzare a aburului.

Astfel, cel mai bun fier de călcat vertical ar trebui să aibă o putere de măcar 1000 W. 

2.Capacitatea și debitul de abur

Când spun capacitate, mă refer la cantitatea de apă ce o poate stoca fierul de călcat vertical în recipientul său. Astfel, dacă vrei un aparat portabil, va trebui să alegi unul cu o capacitate mai mică.

De asemenea, debitul de abur este și el un detaliu important, deoarece aparatul trebuie să fie puternic pentru a curăța rapid și eficient. Un fier de călcat vertical bun are numaidecât un debit de abur cuprins între 20 și 60 g/min.

3.Siguranță și timp de încălzire

Pentru că nu doriți să stați prea mult timp și să așteptați ca aparatul să fie gata, timpul de încălzire ar trebui să fie mic și mereu gata de folosire.

Vorbim despre un aparat care se bazează pe aburi foarte fierbinți, motiv pentru care trebuie să ții cont de siguranță. De aceea, cel mai bun fier de călcat vertical dispune de mai multe măsuri de siguranță precum semnale luminoase, mănușă pentru protecție, cutie specială de depozitare șamd.

4.Alte detalii

Fierul de călcat clasic este deja demodat, iar asta pentru că un fier de călcat vertical bun oferă o mulțime de beneficii. De exemplu, există aparate 2 în 1, care îți oferă o foarte mare flexibilitate, și poate fi folosit atât vertical cât și orizontal.

De asemenea, să nu uiți că cel mai bun fier de călcat vertical trebuie să vină cu mai multe accesorii, precum peria pentru aspectul curat, utilă pentru hainele groase, peria pentru scame, clemele pentru prindere șamd.

5.Garanție

Pentru a evita unele probleme, ar trebui să te orientezi către un fier de călcat vertical bun care să aibă o garanție de cel puțin 2 ani.

Recomandări pentru cel mai bun fier de călcat vertical

Așadar, dacă ai decis să faci din călcatul rufelor o activitate plăcută și relaxantă, atunci ar trebui să alegi un fier de călcat vertical bun din cele de mai jos:

1.Philips Steam&Go GC310/55

Philips Steam&Go GC31055Un fier de călcat vertical foarte bun este Philips Steam&Go GC310/55. Caracteristici:

 • Putere de 1000 W.
 • Abur continuu automat.
 • Perie de curățare haine groase.
 • Încălzire în doar 45 secunde.
 • Design ergonomic. 
 • Îndepărtează mirosurile neplăcute.

2.Philips Compact Touch GC430/05

Philips Compact Touch GC43005Poate unul dintre cei mai importanți candidați pentru cel mai bun fier de călcat vertical este Philips Compact Touch GC430/05.

 • Putere 1200 W.
 • Capacitate 0,6 litri.
 • Auto-curățare, oprire automată și stocare cablu.
 • Vine cu o mănușă de protecție.
 • Încălzire în 40 secunde.

Așadar, acestea sunt recomandările mele pentru cel mai bun fier de călcat vertical, însă dacă doriți să vedeți și alte modele, atunci puteți da click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.