Cel mai bun fierăstrău vertical – cum se alege

Cel mai bun fierăstrău vertical este util în orice casă atunci când ai nevoie să tai ceva într-un mod cât mai corect. Pe scurt, nu știi niciodată când ai nevoie de un fierăstrău vertical, motiv pentru care credem că ar trebui să existe unul în fiecare casă.

Astfel, vei putea face anumite lucrări singur, fără a apela la tot felul de meseriași.

Iar prețul unui fierăstrău vertical bun nici nu e foarte scump, ci vorbim despre un preț care începe de la 150-200 de lei dar poate depăși ușor 400.

cel mai bun fierăstrău vertical

Cum se alege cel mai bun fierăstrău vertical – ghidul BlogdeCasa.Ro

Așadar, dacă vrei să-ți iei un fierăstrău vertical bun dar nu știi ce model să alegi, noi te vom ajuta cu sfaturi mai jos. Astfel, vom vorbi despre principalele caracteristici de care să ții cont atunci când vrei cel mai bun fierăstrău vertical.

1.Caracteristici importante

Este mult mai ușor să cumperi obiecte electrocasnice decât unelte, asta e clar. Totuși, și atunci când cumperi o astfel de unealtă, trebuie să urmărești o mulțime de aspecte. Mai jos, vorbim despre câteva dintre ele.

Vorbim despre un aparat ce poate fi periculos dacă nu e utilizat corect, de aceea ar trebui să existe cât mai multe sisteme de siguranță care să prevină apariția unor accidente. De asemenea, atenție trebuie să oferi și dimensiunilor, deoarece un fierăstrău vertical bun ar trebui să fie ușor de folosit, comod, să aibă mâner ergonomic șamd. Folosirea sa nu ar trebui să fie una prea complicată.

Alte două aspecte foarte importante sunt și randamentul precum și schimbarea pânzelor de fierăstrău. Un randament cât mai bun te va ajuta să efectuezi lucrări mai grele, iar pânzele ar trebui să fie cât mai ușor de schimbat.

Vibrațiile ar trebui să fie cât mai puține, iar două funcții utile ce ar trebui să fie prezente la cel mai bun fierăstrău vertical sunt funcția de suflare a aerului și cea de tăiere oblică. La rândul lor, cu cât avem mai multe accesorii incluse, cu atât vom avea mai multă libertate de a realiza anumite lucrări. Desigur, talpa ar trebui să fie atât robustă cât și reglabilă, iar un ghidaj pentru cablu ar fi și el de mare folos.

2.Profesional sau pasiune?

Dacă ești un meșter la care lumea apelează deseori pentru anumite lucrări, atunci ar trebui să faci o investiție mai mare și să-ți iei un model profesional sau măcar semiprofesional, deoarece acestea sunt mult mai bune. Dacă vrei însă un fierăstrău vertical pentru casă, atunci poți să-ți iei unul de tip hobby.

Desigur, chiar și atunci când îți iei un fierăstrău de tip hobby trebuie să urmărești diferite aspecte. De exemplu puterea ar trebui să fie de minim 300W, pânza trebuie să fie cât mai bine ascuțită și mai bună șamd. Desigur, materialul pe care îl vei tăia poate fi și el un criteriu după care alegi cel mai bun fierăstrău vertical.

3.Garanție

Desigur, nu trebuie să uiți nici de garanție. Aceasta ar trebui să fie de minim 2 ani. Desigur, alegeți un fierăstrău bun doar din magazine de încredere, precum recomandăm noi deseori.

Recomandări pentru cel mai bun fierăstrău vertical

Așadar, dacă ai decis să-ți iei un fierăstrău vertical bun, sperăm că recomandările noastre de mai jos vor fi de ajutor.

Fierăstrău vertical Bosch PST 650

Fierastrau vertical Bosch PST 650, 500 W, 3100 RPM, 65 mmO primă recomandare este fierăstrăul vertical Bosch PST 650. Dotări: 

 • Tip hobby/semiprofesional.
 • Putere 500W.
 • Viteză 3100 rpm.
 • Suflare aer.
 • Adâncime de tăiere lemn 65mm/ oțel 4mm/ aluminiu 10mm.

Click pentru preț!

Fierăstrău pendular Heinner JSA42

Fierastrau pendular Heinner JSA42, 800 W, 3000 RPM, 6 Lame incluseFoarte bun este și fierăstrăul pendular Heinner JSA42. Dotări:

 • Tip Hobby.
 • Putere 800W.
 • Viteză 3000 rpm.
 • Material lucru: lemn și metal.
 • Adâncime tăiere lemn 80 mm și oțel 10mm.

Click pentru preț!

Fierăstrău pendular Bosch PST 900 PEL COMPACT

Fierastrau pendular Bosch PST 900 PEL COMPACT, 620 W, 3100 SPMȘi ultima recomandare pentru cel mai bun fierăstrău vertical. Dotări:

 • Tip hobby/semiprofesional.
 • Putere 620W.
 • Material de lucru Lemn, Aluminiu și Metal.
 • 3100 RPM viteză.
 • Reglare suflu aer.
 • Tăiere oblică.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul nostru despre cel mai bun fierăstrău vertical. Desigur, puteți vedea și alte modele dacă accesați acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here