Cel mai bun lampadar – ghid de achiziție și recomandări

După ce am tot vorbit despre lustre în mai multe articole, am zis că trebuie să mai scriu pe acest subiect. Iar după ce m-am gândit o vreme să scriu un articol despre veioze sau unul despre lampadare, am luat în sfârșit o decizie. Astfel, în acest articol voi face un ghid despre cum se alege cel mai bun lampadar.

VEZI MAI MULTE LAMPADARE BUNE AICI

Este foarte important să ții cont de iluminare atunci când îți amenajezi casa, iar lampadarele pot reprezenta o soluție foarte bună. Acestea sunt foarte practice și au un aspect plăcut totodată, deci merită fiecare leu.

Cum să găsești cel mai bun lampadar – Ghidul BlogdeCasa.Ro

Așadar, dacă ți-ai propus să îți iei cel mai bun lampadar sau chiar mai multe modele pentru iluminarea casei, atunci acest articol îți va fi de folos. Iar asta deoarece vei găsi mai multe sfaturi despre cum se alege un lampadar bun. De asemenea, la final de articol vei găsi și recomandări, deci ești la locul potrivit dacă ești în căutare de lampadare bune.

Locul de amplasare

Există lampadare atât pentru interior, cât și pentru exterior. De aceea ar trebui stabilești mai întâi dacă vrei lampadare pentru grădina sau pentru interior. Cele externe trebuie însă fie rezistente la condiții meteo mai dure, precum ploile sau ninsorile.

Cele de interior în schimb sunt gândite pentru un design cât mai plăcut dar și cu dimensiuni ceva mai micuțe.

Alimentare

Cel mai bun lampadar poate fi alimentat fie la rețeaua electrică ori fie cu ajutorul acumulatorilor. Majoritatea însă se alimentează direct la priză, chiar și cele din exterior. De asemenea, trebuie să ții cont că modelele cu acumulatori nu sunt la fel de puternice precum cele cu alimentare la priză.

Iluminare

Majoritatea lampadarelor bune au fie unul sau două becuri. Mai sunt și modele cu trei becuri, dar foarte puține. Alegerea o vei face în funcție de cât de puternică vrei să fie lumina. Pentru un lampadar de interior eu recomand să optezi pentru becuri LED sau fluorescente. 

Materialul din care a fost făcut cel mai bun lampadar

Un alt criteriu după care se alege un lampadar bun este și materialul din care a fost făcut acesta. Majoritatea sunt din oțel, sticlă, plastic sau hârtie securizată. Oțelul este un material pe care îl recomand, deoarece este rezistent și durabil totodată.

Totuși, poți ține cont și de designul încăperii unde vei pune lampadarul, deoarece trebuie să se potrivească cu întregul decor.

Dimensiuni

Dimensiunile reprezintă și ele un aspect de care nu poți să nu ții cont.  Asta deoarece trebuie să optezi pentru niște dimensiuni care să dea bine în camera undei vei amplasa cel mai bun lampadar. De asemenea, cele pentru exterior sunt de regulă mai mari decât cele de interior.

Rata de IP

Iar un ultim aspect este rata de IP. Aceasta îți spune de fapt cât de rezistent este lampadarul respectiv la praf și alte detalii de acest gen. Dacă vrei un lampadar pentru exterior, atunci ar trebui să alegi un model cu rată de IP cât mai mare, deoarece o cifră mai mare asigură o rezistență sporită.

Recomandări de lampadare bune

Dacă ai decis să îți cumperi unul dintre cele mai bune lampadare care are și un preț bun, atunci ar trebui să vezi recomandările de mai jos. Iar asta deoarece am ales numai recomandări demne de luat în considerare

1.Lampadar ESL Bruno

O primă recomandare este lampadarul ESL Bruno, un model cu totul deosebit. Caracteristici:

 • O singură sursă de iluminare.
 • Suportă bec LED/fluorescent sau cu halogen.
 • Abajur din material textil.
 • Material lemn.
 • Stil rustic.

VEZI PREȚUL ȘI ALTE CARACTERISTICI

2.Lampadar ESL Amelia

A doua recomandare este lampadarul ESL Amelia, foarte plăcut ca design dar și bun. Caracteristici:

 • 1 sursă de iluminare.
 • Suportă LED/Fluorescent/Halogen.
 • Abajur textil.
 • Metal.
 • Stil vintage.

VEZI PREȚUL ȘI ALTE CARACTERISTICI

3.Lampadar ESL Vaio

Și ultima recomandare pentru cel mai bun lampadar este modelul ESL Vaio, din imaginea alăturată. Caracteristici:

 • 1 sursă de iluminare.
 • Soclu E27.
 • Tip bec LED/Fluorescent/Halogen.
 • Material lemn.
 • Stil contemporan.

VEZI PREȚUL ȘI ALTE CARACTERISTICI

Așadar, acesta a fost articolul meu cu ghid de cumpărături și recomandări pentru cel mai bun lampadar. Iar dacă vrei să vezi și alte modele, le poți vedea aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here