Cel mai bun motocultor pentru grădinărit

Atunci când vrei cel mai bun motocultor pentru grădinărit, atunci cu siguranță îți vei ridica foarte multe semne de întrebare, deoarece nu știi cum se alege acest aparat. Desigur, un motocultor se poate dovedi a fi foarte util în curtea unui gospodar, deoarece îți va permite să ai grijă de grădina ta într-un mod cât mai eficient.

Motocultorul trebuie ales însă cu grijă, și nu chiar orice model, deoarece vorbim despre o achiziție de care vei dori să te bucuri cât mai mult timp. Astfel, am decis să vă prezentăm mai întâi un motocultor de top, foarte performant și apreciat de cumpărători. Mai apoi, vă vom oferi gratuit un ghid de cumpărători care te va ajuta să faci cea mai bună alegere.

Motocultor PROGARDEN HS1100 D – un model foarte performant și recomandat de cumpărători

Motocultor PROGARDEN HS1100 D - 13 CP benzina - ROTI MARI 5.00X12 + GRATUIT KIT ULEIURI

Dacă vrei un motocultor performant, atunci acesta ar trebui să fie alegerea ta. PROGARDEN HS1100 D este un motocultor bun, cu o putere de 13 CP precum și care are inclus un kit de uleiuri. De asemenea, acest motocultor dispune de o cutie de viteze, de filtru de aer umed, de roți mari precum și de un consum redus. Pe scurt, un motocultor superb!

Click pentru preț!

Cum se alege cel mai bun motocultor – ghidul de cumpărături inteligente

 Așadar, dacă ai decis să-ți iei unul dintre cele mai bune motocultoare și nu știi ce anume să alegi, eu te voi ajuta să faci cea mai bună achiziție. Mai jos îți voi prezenta deci principalele aspecte de care să ții cont atunci când vrei un motocultor bun.

1.Tipul motorului

Dacă ai decis să îți iei un motocultor și vrei să faci o alegere cât mai bună, atunci ar trebui să te uiți în primul rând la tipul motorului. De acest aspect depinde și eficiența motorului precum și consumul acestuia.

cel mai bun motocultor

Poți opta deci pentru un motor electric sau motor diesel. Motoarele electrice sunt mai exact motosapele, iar de regulă acestea sunt folosite pentru suprafețe mai mici. În ceea ce privește motorul diesel, acesta este dotat cu un motor în 4 timpi. Puterea se exprimă în CP, iar cu cât un motocultor are mai mulți cai putere, va crește și consumul dar și eficiența. Desigur, poți lucra suprafețe mult mai mari cu un motocultor diesel.

2.Tipul motocultorului

De neignorat este este și tipul motocultorului. Asta deoarece, la fel ca de fiecare dată atunci când cumperi diferite scule de acest gen, ai de ales între aparate de tip hobby, semi-profesionale sau profesionale.

Motocultoarele de tip hobby pot fi comparate cu motosapele, nefiind prea multe diferențe între acestea. Prețul este mai accesibil iar randamentul e și el mai slăbuț.

Motocultoarele semiprofesionale sunt printre cele mai cumpărate, iar asta pentru că prețul nu este exagerat, iar performanțele sunt și ele foarte bune.

Iar ultimul tip, motocultoarele profesionale, mai este numit și motocultivatoare. Desigur, performanțele sunt uimitoare, prețul mult mai mari, și sunt folosite de regulă la soluri mai dure, dar și la terenuri ceva mai mari.

3.Dimensiunile frezelor

Un alt aspect de verificat atunci când vrei cel mai bun motocultor este reprezentat de lățimea frezelor. Mai exact, este vorba de distanța maximă ce poate acoperi axul cu freze la o trecere. De regulă, motocultoarele au un anumit număr de freze, cu diferite roluri.

În cazul motocultoarelor hobby sau semiprofesionale, frezele sunt poziționate hexagonal, pentru a fi rezistente la uzură dar și pentru rezultate eficiente. În ceea ce privește dimensiunile, acestea pot fi între 80 și 100 cm, iar un model profesional poate ajunge chiar la 140 cm.

4.Parametri de cultivare

Un alt aspect foarte important este reprezentat de parametrii de cultivare. Mai exact, trebuie să fii atent și la detalii legate de adâncimea de lucru, mărimea suprafețelor ce pot fi lucrate șamd. Desigur, aceste aspecte se leagă și de tipul motocultorului, un model hobby având de exemplu o capacitate de a săpa până la 20 cm în pământ, iar un model profesional ajunge și până la 25 de cm.

5.Funcții și alte caracteristici

Dacă vrei cel mai bun motocultor atunci trebuie să urmărești și aceste două aspecte. Optează deci pentru un model ergonomic, cu cât mai multe dotări utile.

O funcție importantă este aceea de rotire în sens invers, astfel încât să poți curăța mai ușor motocultorul. De asemenea, panoul de control ar trebui să fie cât mai ușor de folosit.

În ceea ce privește accesoriile incluse, acestea ar trebui să fie cât mai multe, pentru a te ajuta la mai multe treburi gospodărești.

De asemenea, ar trebui să știți că cel mai bun motocultor ar trebui să aibă o greutate mai mare astfel încât greutatea mare va asigura prevenirea uzurii precum și o eficiență sporită.

Recomandări: cele mai bune motocultoare

Așadar, dacă ai decis să îți iei unul dintre cele mai bune motocultoare, îți voi oferi mai jos și câteva recomandări. Mai exact, am ales 3 motocultoare cu un raport preț/calitate cât mai bun, special pentru o achiziție de succes.

Motocultor Media Line MS 100 DCFE

Motocultor Media Line MS 100 DCFE diesel 10 CP, pornire electrica, roti mari 6.00x10, accesoriu deschis rigoleO primă recomandare este motocultor Media Line MS 100 DCFE. Caracteristici:

 • Model diesel.
 • Putere maximă 10 CP.
 • Rezervor de 3.5 l.
 • Pornire electrică.
 • Freză de 120 cm, 32 cuțite.
 • Cutie cu 3 viteze.

Click pentru preț!

Motocultor Sep 65D Motor Kama 5Cp

Motocultor Sep 65D Motor Kama 5CpFoarte bun este și motocultorul Sep 65D Motor Kama 5Cp. Caracteristici:

 • Adâncime de cultivare 10-25 cm.
 • Lățime cultivare 94 cm.
 • Putere 5 CP.
 • Pornire la sfoară.
 • 3 Viteze.
 • 24 cuțite.

Click pentru preț!

Motocultor Progarden HS 1100A

Motocultor Progarden HS 1100A, diesel, 7 CP, latime 120 cm, 32 lameȘi ultima recomandare pentru cel mai bun motocultor, Progarden HS 1100A. Caracteristici:

 • Putere de 7 CP.
 • Diesel.
 • Lățime 120 Cm.
 • 32 lame.
 • Pornire manuală.
 • Adâncime de până la 35 cm.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul meu despre cel mai bun motocultor. Poți vedea și alte modele aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here