Cel mai bun pat pentru un somn liniștit

Am mai vorbit despre saltele aici pe blog doar că încă nu am făcut vreun articol despre paturi. De aceea ne-am gândit să facem acum un ghid de cumpărături despre cum se alege cel mai bun pat.

Spunem cel mai bun pat deoarece este important să nu ne pripim atunci când cumpărăm un pat, acesta fiind foarte important pentru sănătatea noastră. În primul rând un somn odihnitor e recomandat atât pentru o sănătate fizică cât și psihică dar totodată din punct de vedere fizic, un pat bun ar trebui să ne asigure o poziție corectă și comodă.

De aceea este foarte important să cumperi cel mai bun pat, astfel încât să eviți problemele cu spatele precum și să ai o viață mai sănătoasă, Iar în rândurile următoare îți vom spune cum să faci această alegere.

cel mai bun pat

Cum se alege cel mai bun pat pentru o viață mai sănătoasă – sfaturi utile

Atunci când vrei cel mai bun pat va trebui să urmărești mai multe aspecte. În primul rând trebuie să ții cont de materiale, de dimensiunile patului, de tip și stil, plus alte detalii despre care vorbim mai jos.

1.Materiale

Atunci când vrei un pat bun, trebuie deci să fii atent la materiale. Un prim aspect trebuie oferit materialului din care a fost făcut cadrul. Acesta trebuie să fie numaidecât un material durabil și rezistent totodată. Un material de proastă calitate va avea un preț mic, dar nu va fi nici la fel de sănătos și nici de durabil.

Există modele din cadru metalic, un material apreciat pentru rezistență și pentru aspectul său plăcut. Noi vă recomandăm însă paturile cu cadru din lemn masiv, acestea fiind rezistente și de calitate, aspectuoase și comode totodată. Cele mai ok materiale pentru paturi din lemn sunt lemnul de fag, nucul, pinul, frasinul sau stejarul. 

În ceea ce privește paturile din PAL acestea sunt mai ieftine ca preț, dar și mai puțin rezistente.

În cazul în care cadrul este îmbrăcat și într-o tapițerie de calitate, atunci aveți mai multe motive să alegeți acel pat, doar că și prețul va fi mai mare.

2.Dimensiuni

Foarte importante sunt și dimensiunile pe care le are cel mai bun pat.

Un pat mai mare va fi cu siguranță mult mai plăcut și mai comod, iar somnul va fi și el unul foarte relaxant. Din acest motiv nu trebuie să optezi pentru un pat care e prea mic, astfel încât să nu ai loc prea mult. De asemenea, dacă vrei un pat pentru două persoane, atunci ar trebui să alegi un model mai mare.

În ceea ce privește înălțimea patului, acesta este un aspect care ține strict de gusturile cumpărătorului. Un pat poate avea o înălțime între pat și podea de la 2 cm la 15 cm sau chiar mai mult. 

3.Tipul patului

Și cel mai bun pat poate fi de mai multe tipuri. Și acest criteriu reprezintă o alegere personală.

Poți alege între un pat de mijloc, pe care noi vi-l recomandăm, deoarece este mult mai mare, dar poți opta și pentru un pat de colț, care e ceva mai mic însă, dar și prețul e mai accesibil.

Tăblia patului este și ea un aspect de verificat. Pe lângă faptul că are un rol estetic, aceasta este importantă și pentru comoditate. Există tăblii simple din metal, dar și din lemn masiv cu un aspect interesant, precum și tăblii tapițate și comode. Astfel, ar trebui să vă gândiți dacă vă doriți un pat cu tăblie sau nu.

4.Saltea

Salteaua ar trebui să fie și ea una de calitate. E obligatoriu ca cel mai bun pat să aibă o saltea la fel de bună, iar dacă aceasta nu este inclusă, atunci poți opta pentru o saltea separată. Am scris aici un ghid despre cum se alege o saltea.

5.Depozitare

Unele paturi vin și cu anumite spații de depozitare acolo unde poți ține ziua pernele, pilota, lenjeria, pentru ca patul să fie mai liber dar și pentru a păstra mai bine celelalte obiecte.

6.Garanție

Garanția pe care cel mai bun pat ar trebui s-o aibă este de minim 1-2 ani.

BlogdeCasa.Ro recomandă cele mai bune paturi

Așadar, dacă ați decis să faceți o achiziție pentru un somn mai sănătos dar și pentru o calitate a vieții mai bună, atunci ați ajuns la locul potrivit. Mai jos vă recomandăm 3 paturi bune pe care le puteți cumpăra fără probleme:

Pat Tapițat Clara 160

Pat Tapitat Clara 160, Piele ecologica, NegruO primă recomandare este patul Clara 160. Dotări:

 • Tapițerie din piele ecologică.
 • Dimensiuni exterioare pat 187 x 224 x 31 / 104 cm.
 • Material din plăci aglomerate din lemn.
 • Salteaua nu este inclusă.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Pat matrimonial compact cu sertar frontal FLEXy, Wenge

Pat matrimonial compact cu sertar frontal FLEXy, Wenge, Dimensiune 200 x 160 cmO altă recomandare este acest pat FLEXy. Caracteristici:

 • Dimensiune 200 x 160 cm.
 • Culoare Wenge.
 • Material Pal.
 • Sertar frontal.
 • Salteaua nu e inclusă în preț.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Pat Arisa, Piele Ecologică, Negru 1100 cu Cusatura Rosie

Pat Arisa, Piele Ecologica, Negru 1100 cu Cusatura Rosie, Dimensiune 215 x 170 cmȘi ultima recomandare pentru cel mai bun pat. Caracteristici:

 • Dimensiune 215 x 170 cm.
 • Piele ecologică.
 • Sistem metalic.
 • Aspect plăcut.
 • Preț bun.

Click pentru preț!

Așadar, acesta este articolul nostru despre cel mai bun pat. Puteți accesa acest link dacă doriți să vedeți și alte paturi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here